Sony's Next PlayStation Handheld

Ja sam radio remote play sa PS5 na MacBook Air 1 i nisam imao apsolutno nikakvih problema sa lagom.

2 Likes

Za sp igre više nego ok, rokam ja par meseci. Mada po meni poželjno da je na drugoj strani uređaj kablom povezan na net. Sve moguće probao kad je wifi u pitanju, čak i na lokaciji gde nema drugih mreža, ne vredi, kad tad dolazi do pucanja konekcije.
Probao i 2k online, ima malog laga, mada tu su serveri golo govno pa laga ima i kad ne streamuješ tako da nisam baš objektivan za online naslove.

1 Like

Interesantno. Ja sam isto igrao sve samo SP naslove i nikada nisam imao pucanja. WiFi je uvek bio u pitanju. MP nisam probao.

Možda je i do fona, ko zna sad. Laptop zabo na kabl i nikad mi se nije desio disconnect

Ja sam pokusao sa telefonom, lag je bio osjetan.
Strimovao sam i ps3 igre na ps5, i tu je bio imput delay, artifektovanje i padovi u rezoluciji.
Doduse, Bosna je kriticna sa netom, kod mene je neki 50/5 paket koji je vjerujem smjesan vama u Srbiji ili inostranstvu.

1 Like

Ja sam igrao ps now preko pc-ja tamo negde 2016 sa 30/2, bez ikakvih problema

A post was merged into an existing topic: ROG ALLY - ROG’s First Gaming Handheld Console

Malo sam se igrao sa kombinacijom PS Remote Play + Steam Deck da vidim kako bi ovaj koncept funkcionisao i da li ima smisla.

Sve radi manje više savršeno, nešto bolje od cloud streaminga, što je očekivano, jer se streaming paketi kreću samo u okviru lokalne mreže. Moram reći da sam uprkos ovome prijatno bio iznenadjen kvalitetom slike i praktično minimalnim tj. neprimetnim input lagom. Tehnički, savršeno skoro.

Igrao sam Horizon II i Sackboy. Zaista je sve blizu savršenog funkcionisalo.

Problem ovog koncepta je nešto drugo. PS5 igre su dizajnirane za televizor (ili alternativno monitor), ali svakako za neki relativno veći ekran. Preglednost ekrana je osmišljena u tom pravcu. Slova, tekst su dosta sitniji, jer nije planirano da će neko igrati na malom displeju od 7 inča. Igrivo je sve, ali malo ne paše. Handhald igre su baš dizajnirane da ceo taj tekst, slova, informacije na ekranu budu čitljive na malim ekranima. Kažem, nije kraj sveta, ali se primeti.

Drugi problem je što zaista ne vidim neku veliku primenu. Tj. vidim samo dve eventualne mogućnosti. Prva je za ljude kojima je TV npr. u dnevnoj sobi, i deca, žena ili ko god, zauzme televizor, i onda postoji mogućnost da se uprkos tome pokrene neka igra na drugom ekranu. Drugi use-case je ako je neko baš baš fan handheld gejminga, ima ih par i ovde.

Ja sam celo vreme imao utisak da sam lud dok sam igrao na malom ekranu, a na 3 metra od mene OLED tv sa foteljom. Ne znam, ako se soni odluči zaista za ovaj put, ne znam koliko će biti prisvojeno. Možda ima smisla da se dozvoli 3rd party proizvodjačima da prave uredjaje za PS Remote Play, slično što MS planira sa Cloud Gamingom.

Svakako ja ovo ne bih nazvao handheld gejming, nego fency kontroler. U istoj meri kako je WiiU postojao.

1 Like

Pa ja sam više ovo shvatio kao neka remote opcija da radis stream kada nisi kod kuće, i sve obavljaš preko interenta. U tom slučaju uradi testiranje, garantujem ti da ćeš osjetiti razlike u izgledu i osjećaju prilikom gameplay-a, nevezano za to da li je skalirano kako treba.

Opet kažem, ako planiraju da imaju uređaj samo za streaming, ne vidim uopšte potrebu za istim, osim ako i sam uređaj nema neke sposobnosti renderovanja (tako da je iskustvo bolje nego prilikom običnog streaminga na telefonu ili tabletu)

1 Like

Aaa nisam znao da remote play funkcioniše i preko interneta. Ima smisla.