Sony: Sledeća konzola tek za tri godine

Sony Corp. SNE 0.26% wants to spend three more years readying its next videogame move, the head of the PlayStation business said Wednesday. That would mark a slight slowdown in the six-to-seven-year update cycle for the console since the first one in 1994. The PlayStation 4 went on sale in 2013 and has sold more than 79 million units.

“We will use the next three years to prepare the next step, to crouch down so that we can jump higher in the future,” said Tsuyoshi “John” Kodera, who took over last October.

Mr. Kodera spoke a day after Sony’s new chief executive, Kenichiro Yoshida, released his first three-year business plan. It included a conservative forecast for the videogame business, seeing operating profit in the final fiscal year of the plan, ending March 2021, slightly lower than the $1.6 billion it made in the year ended March 2018.

Well, there it is. Vredi pročitati ceo artikal, jer imaju interesantne stvari. Između ostalog i to da je jedan od razloga za toliko čekanje rad na samoj mreži i prenosivosti konzola.

Ovo znaci da se isplati uzeti sad ps4…

inace da izlazi za godinu i po dana, onda nije isplativo?

Zelim javno izvinjenje od @Oblakoder koji me je uporno ubedjivao da izlazi sledece godine :smiley:

1 Like

Jel ovo vazi i za xbox. Msm sledeca generacija ce izaci tako kasno?

Iskreno se nadam da će ranije. I 2020. mi je daleko, ali podnošljivo.

Logično je da izađe 2021, zbog manjih cena silikona… Tako da će imati ekstra mašinu u ceni do 500€. Mislim da ni Sony ni MS neće da dozvole da se ponovi PS4 i Xbox One… Pogotovo ona smejurija od procesora koji je obično đubre sa tableta… Tako da treba gledati šta planiraju sa AMD-om oko CPU-GPU rešenja… Pogotovo što PS4 ispod 10 teraflopsa neće biti. A ni MS neće dozvoliti da Sony ih nadvlada snagom. Tako da će biti zabavna jurnjava oko hardvera narednih par godina…

2 Likes

PS5 - playstation with boobs :smiley:

Ne vidim da ista fali igrama sa ps4, izgledaju bolesno. Ja sam vise za novu generaciju zato što hoću nove konzole :joy:, ove su već stara stvar. Ne verujem da će se nešto mnogo promeniti njihovim izlaskom, sve će se i dalje svoditi na što sjajniju grafiku i brojanje piksela, nažalost.

Umesto 1080p ići će na naziv 4K ili 8K:-D

2 Likes

Upravo, sve ostalo će biti isto. Milioniti nastavci sa vrlo malo iskoraka u nešto novo.

Upravo tako a i M$ odgovara tolika pauza da spremi ove nove naslove iz studija koje je pokupovao u poslednje vreme…

Mišljenja sam da MS neće čekati toliko dugo i da se spremaju za 2020.

@padawan Izlazi kao sto sam rekao, kraj 2020 eventualno pocetak 2021.

Po prvi put $ony nije najavio igre za 2-3 godine u napred na ovom E3, tako da oni nešto kuvaju, ali šta tačno da skuvaju za ovu generaciju, a šta za narednu… MS je sada u prednosti što se tiče snage konzole, tako da će narednih 3. godine moći da odahnu sa tog aspekta. Inicijativa se zagreva, ali to bez 3-5 godina nema ništa… Tako da videće, biće zabavno sledeće godine na E3…

Pa sta sam rekao , verovatno ce tao negde rajem 2021. ili pocetkom 2022. , sve pre toga bi bilo prerano , jer kao prvo dugo je trebalo PS4 da zazivi na pravi nacin , maltene tek od sad imamo neki izbor kvalitetnih igara , jedno 2,3 godine od kako je konzola izasla skoro nije bilo igara uopste , a sad ovo sto su najavili brdo igara za ovu i sledecu godinu sad sigurno nece odma nakon toga da izbace novu konzolu.

Kada pogledam datum 2021, ne mogu da skinem osmeh sa lica. Uzeo sam PS4 2014 u februaru i do sada sam se sit naigrao, a ima još da gura ova generacija. Što se mene tiče ne moraju da žure, igre ionako izgledaju sjajno u ovom trenutku, bolje da upeglaju hardware i da dobijemo što moćnije mašine za što manje para. Ipak će se i sledeća generacija vrteti duži niz godina.

3 Likes

Pa realno 10 godina odprilike je zivotni vek jedne generacije konzola, pogotovo danas kada su igre sve zahtevnije i kada treba minimum 3,4 godine da se napravi jedan vrhunski AAA naslov i da se to ispolira da sve bude kako treba.

10 godina je zivotni vek bio nekada, tehnologija previse brzo napreduje da bi to moglo da se odrzi. Danas komad tehnologije koji je star 10 godina moze komotno u muzej.

Mislim da je ovo patka i da ce nova generacija 2020 a ona tamo sledeca ce jos brze. A i realno nije to uredjaj od 1000$ pa da je to neki veliki problem.

1 Like

Nasao sam informaciju da se ocekuje u martu 2021.