Senua's Saga: Hellblade II {MT}

4 Likes

2 Likes
1 Like

Da li ce preskocit 80 na MC?

1 Like

Trebalo bi.

Ujedno, ovo bi trebalo biti vrhunac grafike koje smo ikada videli na bilo kojoj konzoli, sto je uzbudjujuce, priznacu (delom jer smo navikli da to svaki put samo Sony radi).
Nesto sto bi trebalo da prevazidje i optimizaciju PS5 ekskluziva…

Think Unreal Matrix demo but the whole game :eyes:

… a sa druge strane, ovo je igra sa kojom je citava ova Xbox generacija “pocela”. Tako da da. Ovo sutra bi trebalo da bude veliko, iako se ne cini tako.

8 Likes

Optimisti sa emu galaxy discorda :slight_smile:

Mislim da neće. Recezenti će se fokusirati na to šta igra nije unesto na ono što jeste (klasika). Dosta njih vrlo dobro zna šta je Hellblade igra na osnovu prvog dela i sada će biti “razočarani” što su dobili još Hellbladea. Jako bih voleo da grešim, ali se bojim da ova industrija prosto više i ne ume da prepozna sopstvenu otupelost.

Ja ću svoje utiske napisati ujutru kad prodje embargo. Takodje će svako ovde moći u isto vreme da je pokrene pa neka prosudi za sebe šta je Ninja Theory uradio a šta su recezenti igrali.

3 Likes

IGN recenzija:

Its not a PS game 6/10 :grin:

4 Likes

Ma kako god, meni je samo glupo što milioni ljudi formiraju mišljenje o nečemu ma osnovu metacritica ili ocene IGNa.

2 Likes

Hmm radis kao “kriticar” ili kako si vec dobio kod?
Ako nije tajna :grinning:

Ljudi definitivno jesu zatupeli ako ocekuju Uncharted avanturu od ove linearne-psiholoske igre

IGN je odlican za ocenjivanje, bukvalno je suprotnost od onoga sto oni ocene

Ne očekujem desetku od igre, ali kontam da će mi prijati da je igram i da se divim grafici što mi je za sada skroz dovoljno.

Ja ocekujem 10/10 jer sto da ne. I to od IGN-a. Sve sto smo videli do sada (sem najave za 30 fps) dosta obecava.

Redfall prosto nije takva vrsta igre. Ovo je susta suprotnost, visokobudzetni singl player. Velika je kulturoloska borba da ovakve igre prezive lose menadzere koji bi samo da maksimizuju profit uz minimum resursa. Ovo su definisuce igre za sam identitet brenda.

Prvi deo je jedva dobacio preko 80, ali je u nastavak stucano 10x vise novca. Ne znam koji je bio budzet, nije mali.

Tako da bih se i ja u recenziji fokusirao na ono sto igra nije, jos jedan live service eksperiment i bezidejni copy paste sa losom grafikom, mamipara za miktrotransakcije. Mozda se u stvari Microsoftu i ne isplati da ova igra uspe. Nindza-teorija zavere je opstrukcija na najvisem korporativnom nivou. Rekli su mi glasovi.

1 Like

Inace razmisljam bas intenzivno kako ovo cudo da igram. Mozda nekako preguram 30 fps, OLED TV je too good, plus HDR.

Druga opcija ekran postojeceg monitora. 1080p, crne linije, nema HDR, ali 60 fps.

Treca opcija 1000e za ultrawide OLED monitor G9 Samsung.

Cetvrta opcija je da povezem PC sa TV-om ali nemam dugacak HDMI plus jbt nemam bezicni dongl za dzojped pa povezuj sa USB C kablom.

Peta opcija je EKSKLUZIVA u play anywhere postapokalipsi. Pazi sad. Quest 3 sa virtual desktopom u nepoznatoj galaksiji. Samo da nema veliki input lag, mislim da je zapravo okej da se strimuje sa PC-a i da ce biti sasvim igrivo uz neprevazidjen nivo imerzivnosti.

Znam da saosecate sa mojom mukom. A svega ovoga ne bi bilo da je Perica Spencer rekao - mora to da fercera u 60 fps.

1 Like

Mislim da je ovo igra koju definitivno zelis da igras na velikom OLED ekranu u Dolby Vision-u i zavaljen u fotelji…
Vise puta su pomenuli da je igra prvenstveno pravljena za Series X, pa tek kasnije dodatno optimizovana za Series S i PC.
Izborom 30fps su hteli da naprave nesto jos ne vidjeno na konzolama, u smislu grafike.

Tako da ja ti glasam da se zavalis u fotelju i ne razmisljas puno, ujedno iskoristis OLED od par hiljada evra :wink:

Mene vise zanima da li ce igra iskoristiti Dolby Atmos sa slusalicama ili ce nas zamoliti da prebacimo u stereo za bolje “glasove u glavi”. :thinking:
Fakticki bi trebalo da je sve lepo utopljeno u Atmosu… videcemo.

1 Like

Da ti predlozim opciju 6, i način na koji ću ja igrati:

„Unreal Engine VR injector“ :wink:

Btw Hellblade 1 je imao oficijalnu VR verziju. Ovde nema naravno ali UEVR mod radi odlično na većini UE 5 igara.

2 Likes

Hmmm, sigurno ima jos neka opcija, ali ta br 6 sa neoficijalnim modom mi se cini da je hardverski prilicno zahtevna. Za VR u stvari treba 90 fps-a.

Probaj ti to, koliko vec danas, pa javi kako radi. :thinking:

1 Like

PC performanse su generalno pod znakom pitanja kao i uvek. :slight_smile: Probam svakako pa cu javiti.

1 Like

Eh, da je srece i pameti pa da prelomim i kupim 77" G3 EVO, ali na zalost imam nekoliko godina star 55" OLED (LG B8) koji nema cak ni VRR, i kostao bi danas manje od series X konzole. :sob:

Trebalo bi ove godine malo apgrejdovati displeje, TV i monitor.

Prokletstvo, zasto sam danas odlucio da idem na posao iz kancelarije.

2 Likes

Dobio sam review code, ali ne moram da pišem recenziju.

Svi preview koji su bili pre dva meseca (ili kad već) su bili pozitivni, niko nije imao zamerki, radovali se punom izdanju, videćemo kako se taj početni utisak prenosi na finalni zaključak. Ali nisam optimista da će veliki igrači (IGN, Gamespot, VGC…) propustitl priliku farmaju negativan click-bait u vezi igre.

1 Like