Senua's Saga: Hellblade II {MT}

Fino, znaci znas ljudee :sunglasses:
jk

2 Likes

Ako posle 17 godina najpopularnijeg xbox sajta u srbiji ne mozemo da dobijemo kod onda nesto radimo veoma pogresno. :sweat_smile:

5 Likes

Jaooo, embargo se zavrsava ladno tacno u 10h :unamused:
Mislio sam da ce izbaciti recenzije bar sat vremena preee

3 Likes

Od IGN-a: 8

Fino je vidjeti da Eurogamer nekoj igri da 5/5. Pure Xbox samo 7/10. To je ono što sam vidio za sad.

1 Like

Hellblade II je najlepša igra koju sam ikad igrao. Skoro svaki korak koji napravim je nova vizuelna impresija, bilo to na pustoj plaži, u pećini ili šumi. Osvetljenje, oštrina tekstura, atmosferični efekti, animacija, audio, sve se spaja u jedno posebno iskustvo, koje se ne doživljava često.

Kad smo kod toga, Hellblade II je nastavak koji je otklonio sve nedostatke prvog dela i unapredio tamo gde igra bila slaba. Priča i ono kroz čega Senua prolazi je i dalje u prvom planu. Borbe su sada kraće, brutalne i filmične. Kontrole zategnute i precizne, što je pravo osveženje. Kao neko ko se sa vremena na vreme forsirao svojevremeno da završi prvi deo, igranje nastavka je bilo potpuno suprotno, samo sam razmišljao o tome kada ću da nastavim sa igranjem.

Zagonetki ima dosta manje nego u prvom delu, miks prethodnih sa novim elementima u manipulaciji okruženjem. Ovog puta puzzle momenti su deo priče, ne puko “trošenje” vremena.

Veoma bitno, framerate. 30fps na Xbox Series X je zakucano, ni u jednom trenutku nisam primetio da je nešto zakucalo ili palo. Čak i u sekvencama kada je igra brža i dešava se milion stvari. Za ovaj tip igre čini se da je framerate od 30fps sasvim ok. Rotiranje kamere je fluidno, bez laga.

Igra je napredak u svakom pogledu, fokusirana na ono što želi da ispriča bez ikakvog balasta, i zato je zaista nešto posebno što treba ceniti. Mračno i lepo, ogledalo Senuine duše. Kapa dole Ninja Theory.

13 Likes

Prvi put da imam blockbuster osećaj u nekoj Xbox ekskluzivi:

7 Likes
4 Likes

Tek će te oduvati. Ja sam često samo stajao i zurio u ono što vidim na TVu. Spektakl.

Znam da su mnogi tek počeli igru, ALI molim vas bacite pogled na Photo mode i opcije u njemu :open_mouth:. Takođe kada krene cinematic, i dalje možete ući u photo mode i uslikati sekvencu.

2 Likes

Senuas Saga Hellblade II-FLT

Gde ćeš bolju recenciju :rofl:

Ok, mnogo lepih ocena, klasični usual suspects su dali šta su dali, vidi se da su oni ocenjivali igru za ono što nije i ono šta bi po njima trebala da bude. Sajt koji je prvom delu dao 8, sada je dao 6.

1 Like

Lepo izgleda, za sada nisam oduvan jer je primetan downgrade grafike u photo modu, zvuk je spektakl i ko ima dobre slušalice sada mu sigurno neće biti žao što je dao malo više novca za iste…
30 fpsa je ok i nisam primetio da mi nešto posebno smeta.
Ako budem imao vremena probaću kod sina na kompu(ako mi da :grin:), pa ću uporediti…

Koliko ti je trebalo da je završiš?

Auu, zavrsio prvi segment :open_mouth:
Znam da uvek pricamo da nije sve u grafici, ali ovo je na nivou Naughty Dog-a u smimslu koliki je “eye candy”.
Stvarno prva Xbox ekskluziva za koju ovo moze da se kaze.

p.s. Xbox-u stvarno fali vise ovakvih igara, ne moraju da budu mozda tolko linearne, svi da se ugledaju na Ninja Theory koji sa ovom igrom dize Xbox iz g*vna.

4 Likes

Oko 9-10 sati, sa tim da sam dosta drndao photo mode, i zavirivao u svaki kutak pa se odužilo.

Ukoliko ostavite Combat na Dynamic, igra će skalirati težinu protivnika prema tome koliko ste dobri. Ako ste loši, igra će spuštati težinu borbe, ukoliko ste dobri, protivnici će biti bolji.

3 Likes

Završio sam prvo segment, za toliko se imalo vremena, definitivno grafički najnaprednija igra za Xbox, čak bih rekao da je naprednija od Forze, koja mi je do sada držala tu titulu u Xbox taboru, spora je igra dosta, ali savršeno mi odgovara, jer daje dovoljno prostora da se upija okolina i da se ne primećuje 30fps, audio sa sluškama je takođe :star_struck::

5 Likes

Jbt toliko drndanja za 5h igranja. Jbt sta je sledece.
Da im posaljemo pare za najavu na youtube i igrice i nema.

1 Like

Ljudi već igraju a ja sjedim na poslu. Koja nepravda. :pensive:

8 Likes

Isto brt moj

5 Likes