Samsung LED TV UE-40D5000 review

pa i ja ga poredim sa predjasnjim LG LCD-om, lg deluje isprano a inace ima super sliku, nego sammy ima mnogo bolju pa zato dodje tako… :smiley:

da da ovo za prikaz zavisi od oko do oka, ne vidi svako sliku isto… samo najgora stvar koja uvek prati kupovinu tv-a i stelvoanje je menjanje parametra danima dok se ne ustali jedan set koji valja, a to je tako frustrirajuce da covek poludi… u prevodu sto manje covek zna za setovanja to bolje po njega, zavidim ljudima koji kupe LED tv i kazu wauuu imam led tv do jaja slika, u prevodu “neznanje je blagoslov” :smiley:

inace ovo za Samsung apps sto si naveo mislim da moze da se prebaci u D5500 model preko servisnom menija i da postane SMART TV tj da ima aplikacije… negde videh da stranim forumima, nocas sam gledao pa se i ne secam kasno bese

jel zna neko da li ako se odradi FACTORY RESET iz SERVICE MENU-a da li vraca i FW na originalni ili ne?

Ugasi ga: info, pa menu, pa mute, pa power
Ne cackaj sta ne znas.

mirko pa pogledaj sliku gore :smiley: nisi ni video pitanje… znam ja kako se ulazi u servisni meni, ali sam pitao ako se iz njega odradi factory reset da li se vraca i fw na fabricki ili ne!!! e to je moje pitanje a ne kako se ulazi u sm… :slight_smile:

igranjem sa podesavanjima, hehe po ko zna koji put, sveo sam motion blur crne boje na minimum minimuma uz zadrzavanje pristojnog prikaza crne a i bele boje, crna naravno i dalje crna kao noc, bela kao papir :D, ima fora sa podesavanjima slike kako da se sta izvuce… a neke stvari oko podesavanja slike su totalno unistili tj stavili na kontra mesto… sad vise ne primecujem tragove :smiley: woohooo :smiley: a slika i dalje extra…

drzim odvojena podesavanja za pc i za xbox, za xbox sam dodatno ukljucio samo Dynamic Contrast na high, svidja mi se kako radi sa igrama za pc previse smara, ali kod gledanja filmova je isto ok…

daj slike da vidim sta si uradio?

Pise ti u nekoj opciji factory reset.
Sada sam probao sve vrati na default i podesavas kanale jezik i sve.

eee ali koji FW ostaje? mada sad nije bitan jer sam se istripovao, upravo sam podesio sve kako treba, motion trail ga nema vise, moze da se vidi bas bas bas ako se zagleda skroz tamna scena i to samo na xbox-u, na pc uklonjen

sta sam uradio, PC sada vezan na HDMI, jbg ima nesto sto mi treba a to je HDMI black level setovan na LOW daje super crnu bez traila ali samo u PC modu, tj hdmi 1 DVI PC name

za PC na HDMI 1 portu:

pic mode standard
backlight 20
contrast 75
brightness 47
shaprpness 60

advanced settings

sve je zasivljeno hehehe
gamma -1
white balance R-offset na 23 (jer ima pinkish tone) sve ostalo na 25

picture options

color tone standard
hdmi black level LOW
resto je zasivljeno

**

za XBOX na HDMI 2:** rename u DVI DEVICES

picture mode standard
backlight 20
contrast 75
brightness 50
sharpness 50
tint 50/50

advanced

black tone OFF
dynamic contrast MEDIUM
shadow detail -1
gamma -1
white balance samo R-offset na 23 resto na 25
edge enhancement OFF
LED motion plus ON
LED nesto drugo heheh OFF

picture options

color tone standard
noise auto
mpeg auto
hdmi black level NORMAL jer na LOW ima trailova (ipak ima razlike izmedju hdmi 1 porta i cuvenog PC imena)

GAME MODE ne palim jer nista ne pomaze

sto se tice SD televizije, setovanja su

pic standard ista setovanja kao za xbox
black tone darkest
digital noise auto visualisation
mpeg auto
dynamic contrast medium
led motion plus ON

slika je super iako mi je ulazni signal kablovske uzasan, KOPERNIKUS je u pitanju a s obzirom da je pretplata 1050 din sad cu definitivno da uzmem TOTAL TV jer 1190 din u odnosu na 1050 je smesno a dobijaju se sve digitalni cisti kanali… videcu da nesto izmuvam za to ovih dana ima neka akcija 3 meseca free full paketi posle toga ide onda Total TV Plus paket za 1190 din…

EDIT:
koga zanima, nasao sam editor za kanale, mnogo se lako i brzo edituju na PC i samo se prebaci lista nazad na tv preko usb-a. Uradi se auto scan tv popamti kanale djuture, zatim lista se prebaci na usb, odatle na pc i edituje se sve sa imenima i rasporedom gde ce koji kanal i nazad u TV preko usb-a :smiley:

Au bas nam se razlikuju podesavanja :o ja ne mogu da glrdam sa led blacklit na 20, na 16-18 mi je za konzole, tv na 15. Contrast ispod 95 jednostavno mi ne daje lepu belu i tako to. Sharpness samo 100 za pc da bude kristalno jasna slika i da se slova lepo i ostro vide sa 2.5m u 1080p rezoluciji. Postavicu sutra 2 screena sa podesavanjma.

Sa mojim podesavanjima trailing je miniminiminimalan… Mozda na 3 scene u igrama sam ga primetio. Mozda se paneli razlikuju po podesavanjima :slight_smile:

Tapatalkin’ w iPhone 4s.

smanjio sam na 18 hehehe :smiley: jos sinoc… definitivno se razlikuju i paneli a i nase oci :smiley:

edit:
smanjio sam jer sam testirao prvo sa upaljenim svetlom a onda sa ugasenim i kada ugasim svetlo na 20 je mnogo jako na 18 taman kako treba da se ne izgubi bela, ja ako stavim contrast na 100% boje gube smisao, bela se nabije u nebesa, a ostale boje pocinju da sljaste imaju over contrast, zelena recimo nije prijatna za oci vec postaje bljestava i nikakva, tako da je kod mene negde 75 negde 80 zavisi kako na kom portu, na tv je 80 nije 75, cak mi je i black tone na darkest kod tv-a, ali hvala bogu kada sam uspeo da se otarasaim trailinga zabrinuo sam se da mi nije FW nesto istripovao no bilo je vraceno sve na default pa zbog toga, kada se udje SM on vrati sve, receno nego ja zaboravi :wink:

i jos jedna stvar, pixel mapping evo za ne znam ko je bese pitao :slight_smile: hehe

koliko ja vidim 1:1 nema shadowinga u drugim pixelima, nema trailova, 3 subpixela lepo popunjena i cine 1 px…,open in new tab za full screen

Da, to je to - sto posto je 1:1, nema sumnje. Kada nije 1:1 onda zahvata polovinu sledeceg piksela a kod tebe i kod mene se lepo vidi da se pikseli poklapaju.

Podesavanja se i meni dosta razlikuju.

Prvo i osnovno, u svim modovima i HDMI portovima sem u PC modu sharpness bi trebalo da bude 0 jer sve preko toga u stvari vestacki dodaje sharp. Eventualno do 20, nikako preko toga. U PC modu je uvek 50, dizanjem ne dobijas bas nista a spustanjem zamucujes primetno sliku.

Ja npr drzim dinamicki kontrast za igre, ali ne i za filmove jer se dosta gubi na detaljima. Obrati paznju na detalje u tamnijim scenama kada forsiras dublju crnu i dinamicki kontrast - mozda ti cela slika izgleda vibrantnije ali se gube detalji. Nije slucajno movie mod onakav kakav je, sa bledim bojama i bez kontrasta.

Inacae, jedna stvar meni dosta i smeta i pomaze - smooth motion. Da li imate tu opciju i da li vam smetaju artifakti koji se dobijaju vestackim ubacivanjem frejmova? A opet, sve igre izgledaju kao da rade u 60fps.

Kod mene le to led motion plus sta znam radi mi ok ne provaljujem artefakte…dynamic contrast na pc ne palik jer sva podesavanja izvrsim dodatno preko graficke i kalibrisem najbolji moguci prikaz, kod boxa malo drugacije ali sredio sam sve lepo kao sto rekoh…

Danas cu da testiram total tv da vidim razliku izmedju sugave kablovske pa ako valja preci cu kod njih jer mi je razlika u pretplati mnogo mala a dobijam mnogo vise

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

ma ne, led motion plus je drugo nesto, to je jedna opcija koja moze on off - ja pricam o advanced podesavanjima gde biras oces da ti bude smooth, standard, itd, pokreti… slicno kad biras mod slike. aj pogledacu kad dodjem kuci…

kablovska je sugava pa je sugava… nema tu pomoci. od onoga sto sam video iptv ima super sliku ali sve je to ipak samo sd a za HD pakete po meni ne vredi doplacivati dok je jos ovako bedna ponuda.

e pa nemam ja to ti imas D6000 seriju bre, ona ima 100Hz i otuda opcije za to :slight_smile:

200 hz, po specifikacijama na samsungovom sajtu, mada bice da je pravih 100hz (jaci model kao ima 400… right). Hm, ne bih da te bedacim ali samo ta opcija i 3D vrede razlike u ceni od 100 e. Smart hub vec manje, jer to nece da koristi niko ko kaci TV na PC cemu je posveceno pola tvog reviewa.

Doduse, ako ti smetaju tragovi i volis cistu i sto prirodniju sliku, mozda tebi ne bi odgovarala ta opcija jer dodaje artefakte. Ali, meni je toliko slatko da svaka igra izgleda kao da radi u 60fps, da je drzim ukljucenu… Cudno dok se ne naviknes. LED plus opet zatamni sliku… Sve ima nesto za i protiv. I 3D na seriji 6 - koliko je dobar, toliko i nije, nije bas ni pravi Full HD 3D za oba oka, nego prepolovljen, ima malo i duple slike, ali - kolko para toliko i mjuze…

D6000 ima ortak, mene tih 100hz nerviraju samo tako, 3d mi ne bi ni koristio uopste :smiley:

ali kao sto kazes koliko para toliko muzike, uvek bilo i bice… ja sam sa ovim zadovoljan skroz na skroz

imam nesto fantasticno ako koristis iphone/ipad, verovatno postoji i varijanta za android a sigurno i alternativa. aplikacija se zove mobile mouse pro, instaliras na ios uredjaj a server na pc/mac/linux i mozes da koristis kao daljinski sa tastaturom za htpc a kad si blizu, ipad je najkul tastatura ikada, dok je njegova povrsina ekrana najprecizniji trackpad, imas i skrol sa dva prsta itd. znaci ako se npr igras sa ipadom u krilu ne treba tindodadtna htpc bezicna tastatura uopste. ja se zeznuo i kupio logija k400 ali ovo je x puta bolje. naravno da bi radilo mora biti podignut server znaci i dalje ti treba klasicna tastatura za setup, bios itd…

znam za to :smiley: probao sam odavno, ali ne moze to meni da zameni tastaturu u krilu nikad hheheh

posle eto nekog kraceg perioda od 10ak dana, promenio sam setovanja 100 puta :D, u glavom PC je sredjen kompletno, menjao sam malo za xbox samo…

druga stvar, SD televizija, apsolutno krs izgleda na ovom tv-u, gledam na njemu i na starom LG-u 37LG2000 model, slika nebo i zemlja, lg ima kristalno cistu sliku a isti izvor isti kabal, mnogo bolje sredjuje sd signal i sumove nego samsung

total tv ne stigoh da probam nisam imao vremena, a izgleda necu ni za mesec dana, posle toga videcu ako stignem nesto da izmajmunisem oko toga, realno TV kao tv najmanje i gledam. Ko ima kvalitetan izvor slike (IPTV recimo) nema sta da brine ovo preko kablovske sto prodje 200 splitera dok dodje do naseg tv-a je sviranje da ne kazem u sta… verovatno je i total tv super na njemu ali jos ne znam :smiley: ajd ako neko ima total tv a ima neki od D5000 ili D6000 serije neka okaci neku sliku, napise neko iskustvo, zivo me zanima, moze i za IPTV ko ima pa da vidimo…

na IPTV-u par kanala izgledaju ok, ostali su samo takav krš…

Napisaću posle šta izgleda, i slikaću ako hoće neko da vidi.

hocu ja slikaj obavezno i te dobre i lose… :wink: