(rumor) Next-gen Xbox (project Scarlett): Anaconda i Lockhart konzole specifikacije

Zver!

According to several sources familiar with Microsoft’s plans, Anaconda is targeting around 12 teraflops (TF) of computing power, compared to the Xbox One X’s 6TF, and the Xbox One S’s 1.2. Lockhart conversely will sport around 4TF, and according to marketing materials we’ve seen previously, it is being positioned as the most-affordable entry point to next-gen experiences.

Both Lockhart and Anaconda reportedly sport eight CPU cores targetting around 3.5GHz, with Anaconda reaching a bit higher per core than Lockhart. The relatively modest increase in clock speed over the previous-gen systems may seem mild, but vast improvements to caching, new silicon architecture, and other general bespoke, proprietary optimizations will see Anaconda perform anywhere up to four to five times better than the Xbox One X, if targets are met. We’re told that Scarlett will guarantee 13GB of RAM for games, with 3GB on the OS a total of 16GB. The X, by comparison, offered a “maximum” of 9GB for games, which often varied based on what the OS was doing.

12 i 4 TF, ogromna razlika, ne vidim poentu. Kapiram da će cena biti super, ali opet prevelika razlika za konzole koje izlaze u isto vreme.

Zar ta od 4. nije ona za strimovanje? Ali 12, hm, da li će to zapravo biti dovoljno? Ipak 4K 60 FPS-a, dosta toga zahteva. Ako gledamo da neke jače grafičke kartice imaju same po sebi 12. teraflopsa… Ali ima još manje od godinu dana do izlaska konzole. No, videćemo…

2080 - 10tflops a 2080ti nesto malo preko 13. Ova brojka od 12 je po meni sasvim ok. Nego sta bese taj lockhart ? skroz sam zaboravio… Nije valjda slabija verzija koju ce u isto vreme da lansiraju ?

2 Likes

Lockhart je namenjen da bude jeftiniji ulazak u next gen. Jeste 4tf ali to nije istih 4tf kao u trenutnoj generaciji jer je drugačija arhitektura. Kao i CPU.

Anaconda i Lockhart će imati isti CPU, tip RAM memorije i SSD, dok je razlika u GPU i dostupnom RAMu. Kao na PCu što imate optimalnu konfiguraciju i maximalnu. Igrate istu igru, samo što je rezolucija veća na Anacondi. Recimo Lockhart istu igru tera u 1080p dok Anaconda u 4K.
Lockhart $250
Anaconda $450-500

Znam, ali 3 puta slabija je baš mnogo. Da je 12 i 8 bilo bi nekako ok. Nemam pojma, videćemo.

Pa kupiš onu koja ti više odgovara? Imaš opcije…

4tf RDNA arhitekture (next gen ATI kartice) je 6tf GCN arhitekture (PS4/XB1 gen).

Ma jasno je da imaš opcije, ali opet. Ko će ovde na forumu da kupi ovu slabiju na primer? Kapiram da žele da ih toliko distanciraju da ciljaju totalno drugačije tržište, ali kako će se to odraziti na nas koji ćemo kupiti jaču konzolu. Ne želim još jedan slučaj gde slabija konzola ograničava jaču, a ovde je razlika u snazi ogromna.

Sta znam nesto mi ovde smrdi i nisam uopste odusevljen ako stvarno izbace 2 nove konzole u isto vreme. Daj tu najjacu i najbolju konzolu odmah i onda nakon godinu-dve-tri u zavisnosti kako se trziste bude ponasalo i sta igraci budu mislili onda izbaci novu konzolu koja bi zadovoljila ostale. Vec vidim neke ljude kako gledaju obe nove konzle i nemaju pojma koju da kupe i onda lepo pogledaju jedan jedini novi ps5 i kupe ga i cao djaci. Plus bice milion testova ko za komp koja igra radi dobro/lose na kojoj rezoluciji plus poredjenja plus milion drugih gluposti… ovo im bas ne treba

1 Like

Kao što slabiji PC sprečava jači PC? Zato se igre skaliraju. Praviš igre za najjaču opciju i onda je spuštaš prema potrebi za niži hardver, kao što se oduvek radilo. Ili samo samnjiš rezoluciju a sve ostalo isto.

A još manje razloga za brigu je što su u novim konzolama mnogo jaći CPU, SSD i sledeća generacija GPU.

Pa nije tako bilo na ovoj generaciji gde su slabije ograničavale jače u pvp igrama u pogledu fps, pa si imao situaciju da igra radi u 30fps na X koji bi ladno mogao da gura 60.

1 Like

A kako ljudi znaju koji iPhone da kupe od 5-6 modela koji od jednom izađu?

A ovo je lako, kupiš najskuplji. :joy:

6 Likes

Zato što su ps4 i xb1 imali zaostale Jaguar CPU a za frejmrate CPU je bitna stavka. Ovde pričamo o Zen 2 - 8 core 3.5Ghz CPU. To je zmaj. Neuporedivo sa punoglavcem od Jaguara :slight_smile:

Ma bre neću slabije konzole, hebale ih one, i opcije i sve :joy:. Hoću aždaju i da me ne boli glava da li će ili neće :joy:

1 Like

Trenutno, po glasinama:
Lockhart - 4tf
PS5 - 10.2tf
Anaconda - 12tf

1 Like

Ali Anaconda, molim te MS da je ovo samo radni naziv i da bude drugačije ime :joy:. Još na kutiju stave dupe od Niki Minaž i to je to.

3 Likes

Pa PS5 radni naziv je Prospero. Naravno da to neće biti.

Prospero :joy::joy::joy:, kako li samo dodju do tih naziva.

Dokle god playstation code name za konzolu ne bude agent smith, nista od dobrog gejminga. :joy::joy::joy:

Ko skontao skontao :joy: