ROG ALLY HANDHELD GAMING PC {MT}

Radi na Win 11, znači Game Pass, još samo da nije trista miliona. I ima asimetrične stickove :hugs:.

3 Likes

Deluje skroz dobro. Cool je i ovaj charging dock kao kod Nintenda. Super stvar za upariti sa Game Pass-om. E sad pitanje je koje su performanse. Mozda su sa AMD-om napravili dobar GPU za ovo cudo. Bojim se samo da sve to ne bude sa nekom bas jakom cenom. Skupljom i od najskupljeg Steam Deck-a. Onda ce ostati super handheld koji ce kupovati samo pravi gejming entuzijazisti.

Prelep uredjaj, tih, duple performanse steam decka, bolji displej…. Ali džabe kada će sigurno koštati minimalno duplo, u najboljem slučaju oko 1000.

2 Likes

I meni deluje da ce biti najmanje soma eura. Mozda nekih 899,99 :joy:

2 Likes

:thinking:

Reportedly, there will be two colours available at launch – white or black – and the storage capacity is what drives the price. Here’s what we’re supposedly looking at:

  • 512GB – $649
  • 1TB – $899

And, according to the leaker, there’s a release window of October 2023.

Not only that, but the individual explained that the Asus employees he demoed the unit alongside were discussing the ‘secret Sony handheld’ that’s in development. This has been up in the air since the death of the PlayStation Vita, so it’s about time Sony produced something in that market.

3 Likes

Okej, dobro sam ocenio :joy: mada i ovaj 512GB model mi deluje više nego dovoljno. Naviko sam se što se Series S i PS5 skladišta tiče tako da ono, meni bi bilo taman.

Hmm, ovo je već interesantno. Posle uspešnog PSP-a i ne tako uspenše Vite koja je ruku na srce fenomenalna handheld konzola, možda je vreme ponovo za dobru handheld konzolu od Sonija. Voleo bih da je ovo istinita informacija.

2 Likes

Ako je istina ubo si ga u centar. Ja sam mislio da je značajno više :slightly_smiling_face: Pogotovo što ROG proizvodi imaju uvek neku cenovnu premiju.

Inače, ovo je drugi put da čitam o “tajnom sony hardveru”, tako da ko zna.

2 Likes

Dave 3D (ili 4D) dobio je review jedinicu, nije dobio cjenu, ali je rekao da mu je receno da ce cjena biti veoma primamljiva.
Ako Steam Deck bude odgovoran za ozivljavanje handheld trzista, a narocito Sony/MS perjanice, za mene odmah dobija kultni status u svijetu konzola.

Sony pravi odlican hardver, jesu se opekli sa Vitom, ali sami su krivi. Mislim da je nedostatak naslednika njihova zelja da se fokusiraju na jednu platformu vise razlog nego sama prodaja Vite.

Po pitanju MS-a, stvarno mi nije jasno zasto nisu zakoracili u ovaj svijet. Toliko su para potrosili na razne gluposti, mogli su nesto odvojiti i za prenosnu konzolu koja, zamislite, radi na njihovom OS-u i mogu da serviraju Gamepass na jos vise uredjaja.
Rekoh ja da je vrijeme da se postavljaju pitanja ka celu Xbox divizije, mislim da je Phill imao pristojnu rolu, ali i da je vrijeme za ljude koji imaju neke nove ideje. Phill je progurao Gamepass i spasio je imidz Xbox divizije poslije don Dona, ali tu bih se zaustavio sa hvalospjevima.

1 Like

:clap: :clap: :clap:

1 Like

512gb $650? Hmm… :face_with_monocle:

Prenosni Xbox jedino ima smisla ako zapakuješ Series S u handheld, a to je trenutno manje verovatno zbog baterije koja bi tako nešto gurala. Onog trenutka kada naprave Series S APU koji ima mobilnu potrošnju, verovatno bi videli tako nešto.

Ako bi izbacili nešto što može da se uporedi sa Steam Deckom po ok ceni i da imaju bolju zastupljenost nego Steam Deck (čitaj naš region), uzeo bi manje-više odmah.

Sviđa mi se deck i čekam da vidim do kraja godine da li će izaći nešto interesantnije od njega pre nabavke. Još da se sredi easy anti cheat problem koji ima na decku za igre koje ga koriste pa da odjednom proradi gomila igara.

A za Sony konzolu… Voleo bi da postoji, ali mislim da ne bi nabavljao ako bi krenuli u smeru kao sa Vitom. Videćemo šta će biti.

Ako Sony namerava da napravi handheld PS5, to je onda manje više PS5 S, i da će developeri imati još jedan sistem za optimizaciju.

2 Likes

Ne znam da li bi pravili PS5 S Handheld i koliko bi to uopšte koštalo.

Voleo bi, naročito ako bi napravili da bude povoljnije od same konzole ili tu oko konzole i da ti konzola uopšte ne treba, ali mislim da će pre biti neki dodatak samoj konzoli nego bilo šta, kao uređaj za stream igara sa konzole ili za Now.

1 Like

Izgleda da si upravu i ima više smisla da Sony napravi cloud handheld:

1 Like

Al kad padne na 600 :joy:

A post was merged into an existing topic: Sony’s Next PlayStation Handheld

Mislim da bi sony pucao sebi u nogu kad bi izbacio handheld konzolu koliko god ovde ljudi kukali. Zašto bi morali da optimizuju igre za još jednu ekstremno slabiju konzolu od ps5 koja bi sigurno imala osakaćene verzije nekih ekskluziva, duže vreme za optimizaciju i sl gluposti. Apsolutno im je nepotrebno to u životu da se bakću sa time i ulaze u tu priču na taj način jer to automatski oduzima od ps5 prodaje i nema nikakve logike uraditi to sada. Ko želi takav vid gaminga ima druge brendove i doviđenja.
Ne vidim zašto bi sebi otežali apsolutno svaku stavku u poslovanju da bi izbacili nešto tako. Oni da su hteli, izbacili bi i konzolu poput Series S ali nisu i znaju zašto.

S MS strane isto apsolutno nepotrebno ulaganje. Verovatno mogu to da urade ali to je opet razvoj za dodatnu platformu. A i kad bi uradili tako nešto automatski bi Nintendu postali konkurencija što ne bi sigurno želeli da ugroze odnos (iako jesu konkurencija generalno, ali nisu u istoj kategoriji pa je to malo drugačije).
Spenser je odlično vratio xbox gde mu je mesto i više od toga. Nek pegla lik dok može, sad kad svi iskusili game pass više kao ni to ne valja i sad su na foru: “jaooo nećemo više game pass, dajte nešto novo i dajte otkaz čoveku koji je sve to omogućio jer neće on niđe u životu dalje od ovoga pošto Playstation ima bolje vibracije u kontroleru i inovativniji su.” ali je lepo kad Ps ubaci isti naslov iz GP-a u PS plus jer “napokon ćemo moći da odigramo ovaj dragulj od igre koji smo prozivali pre dva meseca”.
Opet, tržište handheld konzola raste, ali je nepotrebno za Ps i MS da izbacuju išta u tom segmentu ovog trena jer samo pukli novac i unazadili se. Ko voli, ima Nintendo, ima SteamDeck, sad ovaj Rog, u budućnosti će sigurno biti još i to je to. Niko od njih nema neku platfprmu za razvijanje igara u vidu ekskluziva kao Ms i Ps gde moraju da se jebavaju sa optimizacijama nego samo izbace hardver i pokrećite igre sa pc-a na low i medium i šta vam Bog da. Tako da ni to nije isto kao Switch ali jbg.
Jedno je šta bi mi voleli, a skroz drugo je šta je isplativo.

2 Likes

Evo ga prebosni Xbox

1 Like

Mozda su mogli da razviju neki zasebni kit kao sto je imao Gamecube? :man_shrugging: