Nego bas bi bila fora da smo dobili Svajcarce a da smo ispali jer je Kamerun u zaustavnom vremenu pobedio Brazil. ![]()
Nazalost kad se sad pogleda izgleda da zapravo nismo ni imali nikakve sanse i da ni ovo definitivno nije bio nas turnir.
Ja cak i verujem da su nasi zeleli i da su se borili ali sto reci i Piksi uoci meca sa Brazilom, jesu naravno zelja, motivacija i borbenost veoma bitni ali moras malo da znas i da teras tu loptu.
Inace sto se tice nase reprezentacije nazalost to bi bilo to, jos jedan razocaravajuci rezultat koji cemo zeleti da brze-bolje zaboravimo ali doneklebilo je lepo dok je trajalo, ali barem ako nista drugo vise nece da nam jedu dzigericu, ponekad nije ni bitah ishod i da li se zavrsilo pozitivno ili negativno ponekad je bitno ono samo da se zavrsilo uopste.
Ja sam bio ono umereni optimista, verovao sam da mozemo makar grupu da prodjemo (a posle neka bude sta hoce) , medjutim jos protiv Brazila se videlo da nije to to i da to nije ona Srbija i ona igra kojoj smo se nadali i koju smo zeleli da vidimo, mislim doduse protiv Brazila smo odigrali Okprvih 20-ak minuta i drzali neki balans ali onda smo stali , mislim niko nije ocekivao da pobedimo Brazil ali smo verujem svi ocekivali bolju igru i jaci otpor , mislim da je sramota bilo izgledati onako inferiorno na terenu , a posle meca napravismo od tog Brazila ne znam kakav bauk i babarogu a videli smo kasnije i protiv Svajcarske i protiv Kameruna da se iprotiv tog Brazila itekako moze igrati samo sto jbga mi ne znamo.
Inace planirali smo mozda da mozda i moja Brazilka opet dodje pa da gledamo SP zajedno ali nazalost avionske karte su bile bas preskupe u ovom trenutku a i ona je imala neke obaveze (mada da je bilo karte dalo bi se to srediti i odloziti malo) , tako da moracemo jos malo da se strpimo ali verovatno i bolje, jer sta da gledamo zajedno, ono kako nas blamiraju…ono u zemlju da propadnem pred njom od blama dok gledamo nasu reprezentaciju. : D
Inace cuo sam se sa njom danas uoci utakmice, javila mi se malo da nam da podrsku i ja sam joj rekao da je ovo cista situacija za nase, pobedimo li idemo dalje i da Svajcarska nije Brazil vec ono protivnik po meri (ni lak a ni pretezak) i da je ovo pravi test za nase da vidimo od kakvog su materijala skrojeni ali nazalost ispostavilo se od ne bas narocito kvalitetnog. ![]()
Ja mislim da je nas problem i to jednostavno mi nemamo dovoljno igraca koji prave razliku na terenu, po meni jedino su tu neka klasa Tadic, Filip Kostic, Mitrovic i Vlahovic , na ovom prvenstvu su jos prijatno iznenadili Strahinja Pavlovic i Vanja Milinkovic Savic , Sergej nazalost toliko se prica i pricalo o njemu ali nikad u reprezentaciji nije nista posebno pokazao (pogotovo u ovako bitnim utakmicama), ostali ono uglavnom neki suvi prosek a to je nedovoljno za neki zapazeniji rezultat pogotovo sa ovako losim vodjenjem ekipe i ocajnom taktikom.
Inace najgore od svega je to sto smo imali maltene identicnu situaciju kao u Rusiji i opet isto cak gore (u Rusiji smo barem zabelezili jednu pobedu i primili duplo manje golova) i sto izgleda da nista nismo naucili iz toga i ostvarili neki napredak cak smo izgleda i jos gori , mislim da nam je neko rekao pre 4 godine da cemo sad imati skoro identicnu grupu ina ovom Mondijalu, bolji raspored utakmica ida cemo proci jos gore…mislim da ono, ne bi verovali da se od tad ono ni za dlaku necemo pomeriti , e to je ono najbolnije.
Lepo ja kazem , uvek ista meta isto rastojanje i uvek isti ishod, ista prica, isto razocaranje i isti gorak ukus u ustima ostaje.
Ja mislim da sad opet za 2 meseca ponovo organizuju SP (i to sa istim grupama) da bi opet isto prosli i da bi opet bila ista prica. ![]()
Mada ja mislim da treba ostaviti Piksija, jeste da smo na ovom prvenstvu prosli kao bosi po trnju i da je uzasno vodio ekipu ali ipak nas je odveo na Mondijal (i to sa prvog mesta u grupi ispred jednog Portugala) i u grupu A Lige nacija i u jednom momentu je uspeo malo da vrati kult reprezentacije u veru u njih (sto je sad naravno ovim neuspehom to opet dosta poljuljano) jer objektivno tesko da imamo neko bolje resenje (eventualno mozda Veljko Paunovic bi mogao u jednom momentu ali mislim da bi i on prvo malo trebalo da bude Piksiju pomocnik pa eventualno tek onda da postane selektor u nekom momentu), mada ja sam bese i rekao nakon kvalifikacija da od ovog naseg tima i ove generacije neki zenit treba ocekivati verovatno tamo negde na EP 2024 ili cak na narednom SP 2026 u Severnoj Americi.
Ono da bi nas eventualno i usrao nekad neki rezultat mora da postoji neki kontinuitet u radu i kontinuitet igranja na velikim takmicenjima.