Red bi bio. Cim krene u pravcu partizana zvezde ili politike u vezi nase selekcije tema se brise. Pricamo o fudbalu a ne samo nasem fudbalu. Komentarisemo sve tekme, predvidjanja and so on.
Ocekujem @Fabrizio_Tagliano izvestaje posto on prati te egzoticnije lige i reprezentacije
E bravo @Akiris bas sam ja hteo sad da otvorim temu za Svetsko prvenstvo gde bi se komentarisalo sve vezano za SP i dogadjaje oko SP ali pretekao si me.
Mislim bilo bi bas suludo i bezveze da nemamo ovde temu za SP.
Za Enera Valensiju se jos na SP 2014 u Brazilu videlo da je strasan igrac (do sad 35 golova na 7 utakmice za reprezentaciju s tim da nakon ove ce 100% da popravi prosek i najbolji je strelac reprezentacije Ekvadora u istoriji, pretekao je Augustina Delgada, u Fenerbahceu isto na 70-ak utakmica dosad 30 i nesto golova), inace Ekvadorci imaju talenta, onako atletski su dosta dobri i imaju brze igrace i igraju u jakim klubovima.
Nekih 5,6 igraca im igra u Meksiku a meksicka liga je zaista odlicna i sve bolja i bolja, vrlo kompetativna i konkurentna svako moze da dobije svakog, svi igraju ofanzivno i otvoreno, gotovo svi igraci tamo su brzi i tehnicki potkovani, imaju sve vise stranaca (pretezno igrace iz Juzne i Latinske Amerike ali i neke iz Evrope poput Zinjaka koji je dosao iz Olimpik Marseja i zaista postao vec prava legenda u Meksiku) , sve u svemu odlicna i izuzetno kvalitetna liga.
Dva igraca im igraju u Argentini, jedan u Brazilu u Sao Paulu, cetvorica su iz njihovog domaceg prvenstva (ukljucujuci i dva 3 golmana), trojica igraju za ekipu FC Los Andjeles koja je ove godine osvojila titulu u MLS ligi (ekipa za koju igraju i recimo Geret Bejl, Karlos Vela, Djordjo Kelini, Gabonac Buanga koji je dosao iz Sent Etjena, Arango koji je dosao iz kolumbijskog Miljonariosa , znaci jedna vrlo kvalitetna ekipa) , jos jedan je u MLS ligi i igra za Sijetl Saunderse (moja omiljena ekipa u MLS) , trojica igraju za Brajton u Premijer ligi, jedan igra za Bajer Leverkuzen, jedan za Augsburg, jedan za Valjadolid , jedan za Troa u Francuskoj i dvojica u Belgiji uz vec pomenutog Enera Valensiju iz Fenerbahcea , znaci onako vrlo raznovrsna i zanimljiva ekipa i svidja mi se to sto imaju dosta igraca iz juznoamerickih klubova (gde ubrajam i one iz Meksika)
Ja se nadam da u ovoj grupi Ekvador i Senegal idu dalje.
Gotovo, 2:0 , bravo za Ekvadorce, u drugom poluvremenu dosta nezanimljiva utakmica, ono klasicno rutinsko privodjenje kraju utakmice, mislim da se od pocetka videlo ko je bolja ekipa i da je ipak razlika u kvalitetu evidentna.
Inace ocekivano zasad Iran se brani i ceka kontre , oduvek su igrali taj prepoznatljivo defanzivni i tvrdi stil igre , tesko daju ali tesko i primaju golove, nemaju nesto tehnicki potkovane igrace ali jako tvrda ekipa, secamo se i kada su sa nama bili u grupi 1998. u Francuskoj, koliko su se nasi mucili sa njima i koliko je bilo tesko probiti ih , da nije bilo Mihe i onog slobodnjaka sa 30 metara tesko da bi im dali gol iz igre do kraja.
Bože, koliko palamuđenja oko teranja lopte po travi. Bolji pobedi, a kako je neko igrao pre 20 godina apsolutno je nebitno. Ako za dvadeset i kusur godina ništa ne promeniš u igri, nije ni čudo što ništa ne osvojiš.
Nazalost toliko od Irana u ovoj utakmici, to je problem kod tih defanzivnih ekipa sto ako prime gol rano raspadaju se, ono jako je tesko , gotovo nemoguce uraditi nesto ako se samo branis.
Mada objektivno mislim da za njih i nije bilo realno da ocekuju pobedu protiv Engleza, mislim da su i oni svesni da je mnogo realnija opcija da protiv SAD-a i Velsa traze priliku za prolaz i da bi na to trebali da se fokusiraju.
Inace na proslom SP u Rusiji su zaista odlicno igrali i ostavili odlican utisak , bili su u jako teskoj grupi sa Spanijom, Portugalom i Marokom i za dlaku im je izmakao prolaz u nokaut fazu, bese protiv Portugala u zaustavnom vremenu imali su i stativu i da je tad lopta usla u gol otisli bi dalje , nekako zasad mi se od pocetka cine da nemaju tu energiju i taj momentum, mada recimo protiv SAD-a to ce biti sigurno nesto vise od obicne utakmice i tu bas treba ocekivati da izginu na terenu i da daju i poslednji atom snage.