PSX & PS2 Download?

Ljudi uskoro uzimam PS2 cisto zbog starih klasika za PSX i PS2 kao sto su : MGS, Resident Evil, Onimusha, Crash, DMC, GoW…

Zna li ko kakav dobar forum, site ili sta tako da mogu naci dosta igara za skidati? PS2 mi i nije toliki problem koliko mi je za PSX

Mozete postaviti linkove ovdje ili na PM. U svakom slucaju bicu Vam jako zahvalan

Jos jedno pitanje : jel PS2 pokrece i NTSC i PAL ili je slucaj kako kod Xbox-a pa da nece da pokrene? Nisam bas upucen

Vec sam malo ispao iz tih voda. Trebalo bi da pokrece sve ali sve zavisi od mod chipa pa ce neke NTSC igre biti crnobele u zavisnosti koji je cip upitanju. Neka me neko ispravi ako gresim. Od foruma ja koristim PS3ISO & PS2ISO - Play Station 2 & 3 Games PS2 ISO PS3 ISO a ima dosta i na starom dobrom [url=http://www.warez-bb.org]Index :: Warez-BB.org

A zna li neko neki site gdje mogu pogledati omote igara t. sliku neke igre za PSX? npr. : PS2 all Video Games - Ovo je za PS2 al da mi je nesta ovako za PSX pa da vidim i da odmah znam sta da skidam. Jbg proslo je dosta vremena od kako sam przio PSX pa me sad nostalgija vuce…

Sjecate se Hogs of War? :smiley:

Ovu igricu smo kao mali igrali do besvjesti! Jako je znimljiva i fin gameplay. Ako imate djecu, curu ili zenu koja mrzi igrice, babu ili sta tako ovo je prava stvar za Vas :

Ja sam skidao odavde :

Master Lists - SnesOrama Emulation Community

bese nekad, ali to nije bilo do chipa nego do raznih i zastarelih tv prijemnika. toga danas vise nema. Btw ps2 + CRT, nikako LCD

Da, planiram PS2 na CRT (takav TV imam u stanu dok idem na predavanje)

Ja igram PS2 na LCD i nemam nikakvih problema. E sad do cega je to nemam pojma. Mislim od cega zavisi da li ce slika biti ok ili ne… don’t know.

Kao sto rece sikibu1 par postova iznad, overi Snesoramu za download PSX igara, tamo imas skoro kompletnu bazu PSX igara za direktan download ili nadji invite za underground-gamer tracker ako vise volis torente

Ovako.

Ako je TV prastari (kao što ja imam neki National) i ima samo 2 činča, nema ni scart, onda samo NPal konverter pomaže, ali je slika najlošija tako. Jer taj TV kada mu rokneš klasičan činč, ne da je crnobela slika, nego treperi gore dole, dakle, TV ne podržava NTSC uopšte.

A imam TV gde je slika “mirna”, ali je crno bela. E, tu je najbolje rešenje RGBScart kabl, daje mnogo kvalitetniju sliku, o sa njim su sve igre u boji.

Ako nemate RGBScart, onda postoji programčić sa kojim se pečuje ISO fajl pre rezanja, i slika je u boji. Provereno. Znači, za klasičan kabl samo sa činčevima. I ne, preko onog adaptera se ne dobija boja, koji samo “pretvara” 3 činča u scart. Jer su me ljudi tako telefonom ubedjivali da imaju skart, a nemaju bojiu. A u stvari, koristili taj adapter.

Za LCD televizore se koristi takodje RGB kabl, koji video šalje kroz 3 činča, a ne kroz 1 činč, slika je takodje mnogo oštrija i bogatija bojama, ali se na konzoli mora podesiti da OUT ne ide kroz RGB, nego kroz onu drugu opciju, ima 6 slova, nešto YpXb ili tako nešto …

Trust the old PS2 master :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Evo.

Klasičan kabl.

RGB Scart, osnovna varijanta

RGB Scart napredniji model

I za LCD televizore

brate imas ps2 emulator,netreba ti bas jak komp tako da skini sta te zanima da ne uzimas ps2 zbog par igara :wink:

Hmmm … ja sam više za varijantu polovna slim PS2, 7500X ili 7700X … one čitaju i od keca igre, bolja ti je slika na TVu, a koštaju 70ak evara …

Propao mi je jedan za malo para… oko 45e al je neki cudan (kao da je ispadao vise puta pa na par mjesta napukla plastika, dzojstici su Boze sacuvaj…) pa ga nisam uzeo. Al planiram uzet u svakom slucaju. Ne volim tebra emulatore na PC-u. Nekako…nije to to. Ima jako jako dobrih igara za PS2 i PSX i ocu jednu konzolu i jedno 70, 80 igara (al bas dobrih igara) da ostavim za njih pa cisto da imam. Znas ono - padne mi na pamet recimo Parasite eve i ocu igrati al nemam na cemu i onda se ispizdim. Vidjecu jos sta i kako jer sam prvobitno ciljao na Segu Dreamcast al opet PS2…je PS2 (zbog veceg izbora igara).

Tnx svima, jako korisne informacije

Evo sta planiram skinuti za PS2 :

**Pro Evolution Soccer 2011

Silent Hill: Shattered Memories

Swords of destany - ?

Need for Speed: Undercover

Metal Slug Anthology

Tomb Raider: Underworld

Silent Hill Origins

Twisted Metal: Head-On

Need for Speed ProStreet ?

Grand Theft Auto: Vice City Stories

Tomb Raider: Anniversary

Grand Theft Auto: The Trilogy

Prince of Persia: Trilogy

Stuntman

Ready 2 Rumble Boxing: Round 2

The Silent Hill Collection

Alone in the Dark 4: The New Nightmare

God of War I / II

Mortal Kombat: Armageddon

Grand Theft Auto: Liberty City Stories

Crazy Taxi

Metal Gear Solid 3: Subsistence

Legacy of Kain: Blood Omen 2

Twisted Metal: Black

Clock Tower 3

Onimusha: Dawn of Dreams

Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent

FIFA Street 2

Onimusha: Warlords

Onimusha 2: Samurai’s Destiny

Resident Evil: Outbreak - File #2

Resident Evil 4

Hitman: Blood Money

Castlevania: Curse of Darkness

Soulcalibur III

Devil May Cry 1,2,3

NBA Street v3

Cold Fear

Tekken 5

Grand Theft Auto: San Andreas

Gran Turismo 4

Crash Bandicoot: Unlimited

Final Fantasy XII

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Castlevania: Lament of Innocence

Killzone

Resident Evil Code: Veronica X

Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto 3

Resident Evil: Outbreak

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Metal Gear Solid 2: Substance

Onimusha 3: Demon Siege**

Sta kazete? :smiley: Ima li ko sta dodati :slight_smile: Jos malo pa cu i PSX kolekciju ubaciti - onu koju planiram skinuti

Ja sam PS3 uzeo samo da odigram ono sta nisam stigao na PS2 i da odigram ekskluzive…ali tebra dodaj Shadow of colossus

Edit: svidice ti se i Forbidden siren i jos jednu imam na umu, horor, ali se ne mogu sjetiti, doci ce

zeMo. Pogledacu to. Hmm a koji PS3 imas pa moze da pokrece igre s PS2?

Evo ti jos odlicnih igara ukoliko ih nemas: Haunting Ground, Fatal frame 1,2,3 , Onimusha Dawn Of Dreams, Mortal Kombat Deadly Alliance / Deception, Outrun Coast 2 Coast, Contra Shattered Soldier, Urban Reign ,Black ,Yakuza, Crash Twinsanity, Dead Or Alive 2 Hardcore, Maximo Ghosts To Glory / Army Of Zin, Tenchu Wrath Of Heaven, God Hand, Tokyo Xtreme Racer 3, Genji Dawn Of The Samurai, Shadow Of Rome, Tekken Tag, Crimson Sea 2… Aj valjda sam ti pomogao.

Imam od 60GB, ali jos ga ni upalio nisam :slight_smile:
Valjda nisu svi od 60GB backward compatible, ali ovi na vise jesu, onaj od 40GB nije uopste. Naravno pricam o fat verzijama. Naletio sam na clanak o igranju na PS3 i samo ga zato i uzeo, jbg moj PS2 nikad nije bio kod mene, stalno kod nekog drugog, tako da sam sprzio samo najjace naslove

Jaaaoo brate Hogs of war!!! Potpuno sam zaboravio na tu igru! One svinjice sto se rokaju! :))) Skini onaj Looney toones back in nesto kada ides sa Duskom i Tazom u dva igraca je, to sam obozavao kao klinac :slight_smile:

fatal frame 2 i 3,najbolje horror igre za ps2,obavezno igraj,kao i siren 1 i 2!!!
Siren: New Translation za ps3 najbolji survival horror na ps3,i naj bolja horror igra trenutno!!!-ako nekad budeš u prilici da igraš!

E ta mi je bila zapela uz Forbidden siren, Fatal frame :slight_smile: