PSX & PS2 Download?

Tnx svima a moracu to sve fino pogledati. Hogs of War - naravno da je to Must Have :slight_smile:

Evo sad sam malo gledao po PSRepublici, PS3 moze da pusta igre sa PS2, ali samo originale, tako da cu morati da se iscimam. I nesto pise da moze samo ova verzija kako kod mene, 60GB fat, ali sumnjam, cuo sam na vise strana da mogu ove sve od 60GB na vise. Ali dobro, mozda grijesim. Uglavnom, imam sad PS3 i PSP, a hocu da igram igre sa PS2, uvijek kontra Boga :slight_smile:

Gresis,ove verzije koje su vise od 60GB ti nemaju podrsku za PS2 igre,nema podrsku niti ovaj od 40GB.
Znaci mozes igrati PS2 originale samo na verziji od 60GB i verziji od 20GB,na svim ostalima nemozes.

P.S. Verzija od 40GB ti podrzava samo igranje PS1 igara.
Tu podrsku za igranje PS 2 igara je Sony-a maknuo,zato jer kazu da ih je skupo kostalo.

Izgleda da sam u neznanju dobro pazario :slight_smile:
Pa nikad mi nije islo u glavu zasto ne rade taj backward compability, sa neke moje tacke moze samo da im koristi, svaka nova konzola bi odmah bila aktuelna, ne bi ljudi morali cekati jake naslove da bi kupili konzolu. Ako ih je puno kostalo u pogledu hardvera ok, ali nesto sumnjam. De mi samo reci, neko je spominjao da PS3 koristi BR citac za igre, a ako je u pitanju DVD da je drugi citac u pitanju. Malo mi nelogicno, ali da pitam

da ali kad stavis na papir koliko kosta napraviti backwards compatibility i koliko ce to ljudi stvarno iskoristiti pored next gen mind blowing igara, ostaje pitanje. mislim onaj koji je imao PS2 i zadrzao igre, ce sigurno mozda nesto zaigrati, ali nece otici u prodavnicu da kupi ps2 igru, tako da na njemu sony nece dodatno zaraditi. a onaj koji je preskocio PS2, i kupio PS3 cisto sumnjam da ce reci, e dosta mi je ovih ps3 igara idem da igram ps2 igre. mislim na kraju krajeva, najbolja igra za ps2 je remasterizovana za ps3 tako da ono…

svaka igra na PS3 je na blu ray disku, bilo da je ona od 50gb ili od 5.

i PS3 citac ima jedno socivo a dva lasera. jedan za Blu Ray a jedan za obicni/dual layer DVD

Fino ti to sve meni objasni…jbg ja sam htio zbog dve-tri igre, iako volim box, PS2 mi je omiljena konzola. Ne znam koliko bi backward compability hardverski kostao, ali sta znam, verzija konzole sa tom opcijom bi bila vrijedna stvar. Posebno za nekog ko je odrastao na tim igrama, i ko zna da ih cijeni

U prvim verzijama PS3 (20 i 60 gb) u konzole je ugradjivan i Emotion Engine cip (to je prakticno srce PS2 konzole) da bi se obezbedila hardverska kompatibilnost sa PS2. Medjutim kako prodaja PS3 nije isla tako dobro kako je bilo ocekivano a ulaganja su bila ogromna morali su da smanjuju troskove na sve strane pa su u sledecim revizijama (noviji 60 gb i 80 gb) izbacili hardversku kompatibilnost tj Emotion Engine cip, a ostavili softversku emulaciju PS2, da bi od novijih 80gb konzola pa na dalje totalno izbacili bilo kakvu mogucnost pustanja PS2 igara.

Neke igre poput God of war 1 i 2, Prince of persia triologija i jos par naslova su preradjene u HD-u i mozes da ih igras na ps3.

A Shadow of colossus?

Edit: sorry, glup post. Google je moj najbolji prijatelj :slight_smile:
A nerviram se kad ljudi postavljaju pitanja na forumu, a odgovor iaju na 300 mjesta, ali su lijeni da traze :smiley:

Da, Ico and Shadow of the Colossus bi trebalo da se pojave ove godine na jednom disku.

@lark definitivno si mi uljepsao dan :slight_smile: