PS5 Pro 7. Novembar

Oko 7-og bi trebalo

Pa naravno da Sony namerno nije to zeleo da obelodani ,ali hocu da kazem koliko su zapravo ljudi truda uneli u tim clancima bukvalno se stvorila teorija kako bi sve trebalo raditi i zaista sam dobio utisak da ce biti tako iako mi je od starta ta brojka bila malo prevelika. Svakako bas me interesuje da vidim koliko ce napredovati za razliku od bazne konzole.

1 Like

Gospoda :rofl:

Apex Legends … kakvi jazavci

2 Likes

sad radi u 360fps :rofl:

1 Like

+svaka igra ce imati FPS boost
+odjednje igre ce imati Image Enhance

Sta ces kod Apexa da enhensujes. Kakav crni imidz :grin:

Ma pored tih 50 igara ce jos igara dobiti “poboljsanja” out-of-the-box :grinning:

2 Likes

Jbga izlazi najnaprednija konzola, svi su uzbuđeni :joy:

1 Like

Jok, nije ni to bitno. Teraflopsi i nativna rezolucija je MS marketing iz proslog veka sa kojim nisu uradili nista.

Bitno je samo 60 fps sa raytracingom gde su vidljivi rezultati i 2-3 je brzi.

Ne znam cemu podsmevanje, Pro je rame uz rame sa nVidijom i ostavili su daleko iza AMD a pogotovu MS sa praistorijskom konzolom.

1 Like

Ali zato su 2TF razlike SXa u odnosu na PS5 bila toliko bitna kada je stizao next gen, useravali su se od sreće :grin:

3 Likes

Ja ne znam zasto ljudi prave ova debilna poredjenja. Zamisli PS5 pro sa vise memorije i nesto lepsom slikom.
Sto se tice ove generacije same konzole, Xbox bukvalno pisa u usta soniju.

1440p support
2.0 - Vrr

Bilo je tu jos stvari koje je sony tek posle godinu ili dve ispeglao, dovoljan razlog da nisu izbacili kompletan produkt.

Sony ima 10x bolje igre tu nema price

2 Likes

Jel amd gpu u pro ?
The Playstation 5 Pro GPU will be an enthusiast-class gaming console graphics solution by AMD, that is expected to launch on November 7th, 2024. Built on the 6 nm process, and based on the Oberon Plus graphics processor, the device does not support DirectX. The Oberon Plus graphics processor is an average sized chip with a die area of 260 mm² and 10,600 million transistors. It features 3840 shading units, 240 texture mapping units, and 64 ROPs. AMD includes 16 GB GDDR6 memory, which are connected using a 256-bit memory interface. The GPU is operating at a frequency of 2800 MHz, memory is running at 1750 MHz (14 Gbps effective).
Its power draw is rated at 180 W maximum. The console’s dimensions are 390 mm x 260 mm x 104 mm, and it features a igp cooling solution. Its price at launch will be 699 US Dollars.
Graphics Processor

Meni je kalodjuti 10x bitniji od njihovih igara

1 Like

tebi je isto i 1.6 Twinspark sto trosi 4 litra ulja na 10k km takodje bolji motor od recimo 1.5Dci, tako da ti nisi objektivan da pricas :rofl:

1 Like

1.5 decemi :wink: Nego ima li smisla uzimati ps5 slim sada kad je 67% slabiji od pro-a pitam za kolegu

1 Like

Ma dobro, neko voli i debele zene, razlicite su preferencije i u to zaista ne vredi ulaziti.

Ali objektivne i merljive stvari nema smisla dovoditi u pitanje. Pro je stvarno 2-3x brzi a teraflopsi nisu vise bitni.

3 Likes

Imal negde side by side PS5 v PS5 Pro fps i rezolucija? Svi se ovde razbacuju x2-3 performance i slicno, a sa druge strane opet se muce da dostignu 60 frejmova.

1 Like