Na žalost, ne možeš mnogo naći lepih impresija kod nas o Viti, jer smo “mi” očekivali da Vita bude portabl PS3 što nije, ali daleko od toga da je ****** konzola. Imaš PREGRŠT igara, a da ne pominjem to što su PSP igre totally playable i još bolje izgledaju na OLED ekranu i boljim filtrering-om.
Ja posle godinu dana imam 12 fizičkih igara za Vitu + 5-6 na Viti (digital download) i prosto ne znam šta pre da igram. Igre su fantastičke i full console experience, prosto neverovatno koliko je to jaka mašina.
Killer apps već postoje:
Uncharted je fantastičan,
AC3 Liberations - mnogi kažu da je full blown igra, i mnogo “Punija” od ACIII, kako grafički (verovali ili ne) tako i po gameplay-u, must have vita naslov, ja još uvek nisam počeo da igram punom parom.
**LBP Vita **- najbolji LBP trenutno na tržištu jer je igra stvorena za handheld.
PS All Stars Battle Royale - Igra je predobra tabačina, mnogo mi se više sviđa od npr MK-a ili DOA igre, ili VT, fanstastične kontrole, lag je 0 u MP-u, a može da se igra on the go, kratke partije ali neverovatna zabava.
MotorStorm RC - Isto, prava portable igra, mnogi ljudi imaju preko 30 sati igranja ove igre.
Unit 13 - Pravi i prvi TPS za Vitu, ima odličan coop! Isto odlično za on the go, imaš 30 misija, možeš igrati bukvalno u talasima, nije sada da moraš da sedneš i odigraš sve.
**Everybody’s Golf **- Neverovatno koliko zarazna igra, hard to master, fun to play
iako izgleda kao childish igra, daleko je od toga
Super StarDust Delta - Šta više reći, svako ko voli Geometry Wars i takav tip igara MORA da igra i ovo.
**Persona 4 Golden **- Masterpiece, ovo je jedan od ako ne i najveći sistem seller pored ostalih igara koje sam naveo gore.
Wipeout 2048 - identična PS3 verziji igre, isto savršen MP, odlično za svakoga ko voli ovakav tip igara.
NFS Most Wanted - port sa PS3 verzije, fantastično izgleda, fantastično radi! Open World igra, prva na viti.
Igre koje izlaze ove godine, samo par:
**
Soul Sacrifice **- Ima 4 players coop, ljudi luduju za ovom igrom!
Killzone Mercenaries - full blown FPS, napokon pravi FPS za Vitu, imaće i coop kako kažu i pravi MP. Grafika je… šta reći :).
Toukiden - Omaž MH igrama, isto 4 players coop
Tearaway - Najlepši i najzanimljiviji puzzle platformer u najavi
Gods Eater 2 - Isto nalik MH-u, 4 players coop, fantastična igra sa prelepom grafikom
Pored toga tu su milion sitnih igara koji će ti dati neverovatnu zabavu, tipa Lumines, Escape Plan Velocity (Najbolja PS Mini igra), Knytt Underground (prelepi platformer), Pinball Arcade… Isto tako ostale mediocre igre koje moraš odigrati.
Da ne počnem da nabrojavam neke PSP igre koje vredi odigrati a koje su praktično DŽABE na PSN-u, i PSOne igre isto tako, imaš gemova, neverovatno puno!
Sa druge strane, suvišno je pominjati to za Remote Play i totalna kontrola PS4 sa Vitom, Second Screen fora, kao i ono što se meni najviše sviđa, Vita će moći da se koristi kao drugi gamepad za PS4! Svakim developerima je izrazito “naređeno” da urade Vita mapping svojih igara kada šalju master kopiju na pregled Sony-u. Kao i moguć Gaikai za Viti! Znači SVE PS1 PS2 PS3 igre na Viti, možeš li da zamisliš koliko će to biti dobro