PS4 Pro predstavljen, 399$ izlazi 10.11.2016 - diskusija, info, slike, video...

1 Like

Iznenadjen sam malo koliko su mlake reakcije na Pro. Vecina uopste nema nameru da zameni PS4, bez obzira na povoljnu cenu. Glavni razlozi su:

• Nedostatak 4K BR plejera, koji mnogo znaci ljudima na zapadu, jer su standalone plejeri dosta skupi
  • Diskutabilan benefit za one koji nemaju 4KTV. Developeri mogu, ali i ne moraju da omoguce forward compatibility mod za “obicne” televizore, koji omogucava veci nivo detalja/fps.
  • Predvidjeno kratko vreme zivotnog veka Pro modela dok ne izadje PS5 koji ce morati da popuni gap do Scorpia
  • Scorpio/NX sledece godine su takodje validni izbori
  • Izuzetno losa i neinspirativna konferencija preobratila je ljude u skeptike
  • Zaista je mnogo ruzan, faktor koji ne treba zanemariti

Evidentno je da Sony gura ekosistem tehnologija 4KTV-Pro-PSVR koji gameri dozivljavaju kao ne bas esencijalnu egzotiku.

A mogli su da prikazu samo JEDNU igru koja izgleda mnogo bolje od svega sto smo videli na PS4 do sada. Dobili smo samo gomilu starih igara i vec vidjenih E3 demoa za koje se kunu da izgledaju super uzivo.

Ne bih se složio sa tobom. Mnogi ljudi u inostranstvu vole da skupljaju i prave male kolekcije omiljenih filmova i serija, tako da je fizička kopija Blu Ray diskova i dalje veoma popularan medij za skladištenje i čuvanje podataka. Naravno, postoji i druga strana, ali ne bih baš rekao da “uopšte za tim nema potrebe”. Da nema potrebe, Mikrosoft ne bi na sva usta reklamirao, a i recezenti navodili, činjenicu da Xbox One S jeste ujedno i Blu Ray plejer.

3 Likes

Ni ja nisan verovao. Ali zale se masovno. Eno citaj, svaki drugi post je da nece da kupe zbog toga sto nema plejer. PS4 Pro su videli kao jeftin nacin da dodju do plejera i osecaju se izdano i razocarano od strane Sonyja koji ne podrzava sopstvenu tehnologiju.

U srbiji je to naravno potpuno nepotrebna egzotika ali su fizicki blurej diskovi dosta cenjeni “napolju”.

Ima jos jedna stvar koju ste vidim svi zanemarili. Nije ovo izbaceno samo da bi napravili BUM.
To je sve deo marketinga. Forma je sto danas mora stalno da se prica o vama (kompaniji)
Mora postojati opsta i konstantna prisutnost na trzistima i medijima.
Ova konzola njih ne kosta verovatno nista vise od vec postojece PS4. Svaka reklama je dobra reklama. Neki ce kupiti neki nece, o njima se prica a za to vreme sam siguran da ne sede na rukama vec rade na nekoj sledecoj konzoli.

Ja kontam da ce prodaja PS4 drasticno opasti do izlazksa Pro modela. Ne kazem da ce svi koji nemaju konzolu kupiti PRO. Mozda vise njih kupi vanillu, ali opet ce se naci takvi kao ja i to ce se videti u prodaji.

Ti ljudi sto skupljaju diskove i prave kolekcije sigurno ne cekaju da ps4 pro ima 4k br podrsku,a sto se tice microsofta tek njima nista ne verujem,sta su sve oni pricali u proslosti da je dobro i neophodno pocev od toga kada su gurali neke nove formate diskova{zaboravih kako se zovu) a sony ubacio u PS3 BD disk koji je tada bio buducnost,pa su i pored toga imali bolju prodaju od sonija…da ne govorimo o kinektu i ostalim blamazama sa prosle i sadasnje generacije konzola…

HDDVD :slight_smile:

1 Like

Za trenutne vlasnike PS4 konzole, u jednu ruku je i dobro sto Pro ne nudi nesto revolucionarno, sto je reakcija negativna, nece imati potrebe za upgrejdom i odlicno ce proci sa konzolom koju vec imaju. Pogotovu sto vecina nema 4K tv i HDR. Za potencijalne nove vlasnike put je jasan.

Visi problem ce biti za vlasnike XO konzola kada izadje Scorpio, jer razlika stvarno nece biti zanemarljiva, Mislim, radice igre i sve to, ali opet taj osecaj da postoji nesto (toliko) bolje nece biti prijatan.

Licno, konzola nije problem, to je dugorocna investicija koja pruzi mnogo zabave i na kraju se isplati, ali najgore je sto taj skok moli za novi tv, a sve ukupno je preskupo…mozda kada se proda stara konzola, “obicni stari” full hd tv…hmm…ma opet mnogo!

Ali to mu je sto mu je, ili ides tim putem ili zaboravis na sve te piksele i tv novotarije i uzivas u igrama. Sigurno je to ispravniji put, ali…

2 Likes

Ako se budu drzali cenovnog ranga od 399 ne verujem da ce sklepati nesto (toliko) bolje. Kontam nesto kao PRO, mozda za (u praksi neprimetnu) nijansu bolje.

Ako prave zver i cena ce ici gore i onda budi bog s MS-om :smiley:

[quote=“prekanator, post:117, topic:11443”]
Sigurno je to ispravniji put, ali…
[/quote] kako izdrzati kada nas svaki dan bombarduju sa nekim novotarijama,pixelima,ultra,mega,giga,pro,expert,qrac palac stvarima a mi gejmeri se palimo bas na te stvari :grin:

1 Like

Stvarno bi trebali da idu na cenu od 399 pa kako god bude, ali sve mi se cini 499, nadam se da gresim.

Ali vec tih famoznih 6 teraflopsa, sigurna min 1080p rezolucija ( :smiley: ), 4K plejer i HDR podrska vec prave dovoljno razliku u odnosu na obicni XO, One S opet pruza nesto vise. Ma sama cinjenica da ce biti grubo 4x jaca vec pravu tu ogromnu razliku i taj neprijatan osecaj o kojem pricam.

Edit: plus su toliko mogli nauciti na svojim greskam u ovoj generaciji da verujem ce sve to na Scorpiu ispraviti. Ako na svojim greskama ne nauce ne znam kad ce.

Eto sta je marketing, sinoc listam oglase i zabiljezio dva 4k tv-a koja bi mozda pazario. Tek kasnije vidim da za onu dijagonalu nemam prostora. Eh zivote lutalico.

Konzola je nekada bila dugorocna investicija. To vreme je proslo. Konzola je sada dugorocna investicija koliko i telefon. 2-3god plafon. Bilo nekad…

Ima vise teraflopsa ali cenim da i sa manje teraflopsa sonyjevih ce igre u Full HD-u raditi kako su trebale da rade od prvog dana. Tako da ce tu biti egal. a za 4k HDR nemaju ni jedni dovoljno a i kontam da ce 4k HDR capable igraca biti malo u odnosu na Full HD, tako da kad sve saberes, isti djavo :smiley:

2 Likes

E da, jedini system seller MS vs. Sony ce na kraju biti 4k Blu Ray Player. Gaming industry ladies and gentlemen :smiley:

I sve vise mislim da ce Sony da predstavi PS4 Pro Slim i ubaciti 4k blu ray player kad scorpio izadje. Izbacice salamu (citaj srednji red) iz Pro-a i eto slima :smiley:

za tebe i mene nece, napisao sam da u zivotu nisam drzao blu ray film disk u ruci a kamoli kupio jedan. Ali kao sto vidis, zapad poludeo :smiley:

Koliko god se opirali na kraju ce nas to stici.

Razmisljam o onome sto je rekao nas tv ekspert @ninja, da za 4K najbolje ide dijagonala 55", koja bi btw meni odlicno odgovarla jer igram sa vece udaljenosti, a vidim k’o Filip Visnjic.

Zato Nenade reci mi, koliko ce kostati 4K HDR tv pocetkom 2018 godine, onako po proceni na iskustvo? Kod tebe naravno…

Eh bas to!

Pa vec su rekli da ce multiplayer u igrama biti radjen prema vanilla konzolama. Dakle ako radi 900p 30fps na PS4/X1, tako ce raditi i na Pro/Scorpio. Singleplayer ce samo imati razliku.

Jer cu te ja na Pro sa 1080p/60 fps nalemati samo tako dok se ti skontas na PS4 sa 900p/30fps :smiley:

Vec sam spomenuo da sam video u trznom centru prosli vikend Toshiba (cini mi se, provericu) 4k HDR po ceni od 123k dinara. Ako se ne varam u pitanju je bio 42’’ ili 47’'. Racunaj da su tamo malo vece cene nego u tehnomaniji i slicnim . Tako da do 2018 neki 4k HDR ce biti valjda oko 500 eura kod Nese

Pa SP bi trebalo da igras u 4k HDR. :smiley: Bice multiplayer tako u pocetku i onda ce biti ko kad igras basket 3 na 3 a imas jednog pajvana. eventually ga izbacis i zamenis. I kazes da nadje jos dvojicu slicnih i nek se igraju do mile volje :smiley:

Tako ce devovi vremenom iskljuciti PS4 iz igre. tuzno ali istinito i inevitable.

Jos moze da se desi, sigurno ne u pocetku ali vremenom, posto koliko sam skontao da ce u igri biti modova tipa PRo i vanilla, da selektujes koji hoces MP mode, i sa tim ljudima igras. Not smart ali ako se to desi paljba :smiley:

1 Like