Da, da, da, čega nam nikada nije dosta?! Ako ste mislili piraterije, upravu ste. Naime, PS3 je ponovo hakovan izlaskom novog Jailbreak-a, iliti takozvanog JB2 (veoma kreativno, zar ne?).
Za razliku od njegovog predhodnika on ne čita pirate sa hard diska ili usb-a, nego sa BR-R diska. Vec su se pojavile igre u piratskim prodavnicama (a pod tim ne mislim na sajtovima, nego u pravim prodavnicama, doduše u podzemnim putevima i ostalom…), tako da nas to dovodi do zaključka da je ovo možda i stvarno.
Nažalost, ništa još nije potvrdjeno i ne zna se mnogo o tome. Izvinjavam se što nisam preveo sve, nego sam rekao ukratko svojim recima, ako hoćete ceo artikal, mozete ga naći ovde.
Pazi, ne znam jos nikoga ali ako nadjem javicu ti. Posto je tek juce-danas izasao (navodno), ne znam tacno, ne ocekuj ga kod nas barem jos nekih 2-3 nedelje da ce da ima. Nisam siguran ni da je u prodaju jos uvek.
Ako ne bude imao veci update od v3.73, trebalo bi da moze.
Evo ti oficijalna izjava, i spisak trenutnih igara koje rade (koje su probali valjda):
#1: Retail Price of the JB2 dongle will be around $45 #2: A lot more newer PS3 game titles then originally isted below are now working, and have been confirmed by one of our trusted sponsors. #3: You be able to burn the special game discs yourself, that are used by the JB2 design, and details on how & why will be coming by next week.
Here is the ‘original’ email I got yesterday that started the JB2 rumors which turned out to be true and real, welcome to the year 2 of the PS3 ‘scene’:
Hello Gary,
i have this news / info or i don’t know what to call it because i’m also confused right now. I can’t find this news on any ps3 site out there (Ps3Hax, Crunch etc)
i live in indonesia, and here in my country, there is a hot rumor about new dongle called JB2 and can play 3.60+ game burned to Blank BD…
It also still can play from HDD…
It require us still on 3.55 (not cfw), use the dongle (without power eject), and it will boot the ps3, then you can insert the copied / pirated bd disc. It already being sold and my friend also the sellers already confirmed it can play FIfa 12 and PES 12 and more game coming soon
i attached all the pics
curent game :
PES 2012
FIFA 2012
Driver San francisco
God of War Origins
X-Men Destiny
Sniper Ghost Warrior
Upcoming
Resistance 3
Disgaea 4
Batman Arkham City
@duschan: Pa realno gledano, donekle si upravu, sa obzirom da je jedan prazan BR-R 1000 dinara ako se ne varam, a pretpostavljam da je dual layer jos skuplji.
Hmmm malo sam pricao sa malo strucnijim ljudima i kazu da je video fake, da to nema veze sa mozgom. Nisam provjerio, tako da necu jos da iznesem svoje misljenje, ali sam skeptican sto se tice ovoga. Nadam se da nisam u pravu, imam PS3, ali…
Zadnja verzija koja je izasle pre 3-4 dana je 3.73 tako da sumljam da ce u roku 7 dana do izlaska U3 izbaciti novi FW,isto tako se slazem sa iKaran-om ovo mi se cini kao neki fake.
Hah, istorija se ponavlja, isto je bilo i sa prvim JB, mnogi su govorili da je video fake, pa je na kraju ispalo da je tacno.
Inace cene BR diskova nisu vise tolike, 25gb BR diskovi se mogu naci po ceni od 100-250 din mediarange-verbatim, a od 50gb 500-1000din. Jedina veca investicija bi bila kupovina rezaca i ovog, dongle-a, mada moguce je da ce se pojaviti pic/atmel… open source resenja, mnogi ljudi imaju u fiokama prvi JB samo ce im nabaciti *.bin novog JB, a drugo mozda mogu da se citaju kopije i dual layer dvd-a, ima dosta igara, narocito multiplatform, koje su manje od dual layer DVD-a.
Ko zna videcemo u danima koji slede.
Sada pregledam ovu temu na PS3Hax i tamo se vodi rat oko ovog dongle-a
Jedni govore da je to prava stvar, drugi govore “tits of gtfo”. Ovi koji govore da su isprobali JB2 su, kako pogodno, svi iz Indonezije (navodni jb2 dolazi iz te zemlje) i svima je to prvi post na forumu. Neki su prijavili i da se pojavio navi cfw koji su dobili iz ovog dongle-a, ali ni on nije isproban. Tako da se za sada nista ne zna, sve su nagadjanja, bar za nas koji nismo iz Indonezije. Ako bude novih vijesti, odmah prijavljujem
Kad se ovaj JB2 rasproda izaci ce normalni CFW i onda ce opet moci sve… Licno, ovaj metod se NE isplati! Samo stavite na papir koliko kosta 1 BR Disk, narezivanje, marza, neto zarada + taj JB2 = ?!? Razmislite dobro prije nego sto odlucite sta i kako
C4EVA ce se baciti na PS3 samo kad skontaju nacin kako da “izmuzu” pare i odatle s nekim TX hardware proizvodima a onda ce se igrati normalno preko USB-a i HDD-a
Pa da, svi cekaju da se napravi cfw od ovog dongle-a, ali iskreno sumnjam da ce biti nesto od ovoga. Previse mi sve smrdi zbog ovih novih clanova koji potvrdjuju da radi, nema konkretnog dokaza, kao i to da svi koji su radili taj jb2 samo pricaju o PES2012. Volio bi da nisam u pravu, ali mislim da je ovo dobro smisljena i organizovana prevara, ali vrijeme ce reci. A sto se tice samog metoda, stvarno nije isplativ, kad se sve pogleda Sony je izgleda dobio borbu sa piratima
Ma nije Sony dobio bitku nego nema “volje” za free CFW. Logicki razmisljajuci - zasto se za*ebavati s pravljenjem CFW, kupovanjem testnih konzola za koje je upitno da li ce prezivjeti tj. da li ce brikovati, trositi vrijeme i dr. da bi na kraju neki Nikola na google ukucao 3.70 CFW PS3 i skinuo za 2 minute + dzaba. Jedina satisfakcija im je da taj Nikola u sebi kaze HVALA i to je to…
Onog trenutka kad se nadje nacin da se naplati taj CFW odmah ce izaci.
Nema vise “istrazivanja” i avanturistickog hack-ovanja - sve se svodi na SALDO i koliko je ko dobar od tog proizvoda. Nemojte misliti da nas C4eva voli i da on te CFW izbacuje zato a o ovom LiteOn rezacu kojeg apsolutno niko nema u svom racunaru (ja sam prvi put cuo za njih) da ne spominjem. Sta fali Pioniru, Sony-u, TSSC, NEC ili nekim “normalnijim” koje mozda neko ima u svom racunaru?! Da…fali im to sto TX ne moze onda naplatiti “reket” od nas. Ma…
Opet mislim da je Sony dugorocno uradio bolju stvar sto se tice piraterije. AKo neko hoce da mi proda proizvod koji ce da mi omoguci igranje piratskih igara kao na Box-u, samo napred, nije mi tesko da izdvojim pare za neko koliko-toliko trajno rjesenje. Bio to c4eva, Cobra ili ovi Indonezani, bring it on
Ma izgleda da su provalili 3.6+ kljuceve, samo pokusavaju da unovce prvom turom ofih dongle-a, cim ovo izadje u divljinu izaci ce *.pup file za postojeci cfw. Cini mi se da je tako posto izgleda da je duplex team juce pustio par psn igara da rade na 3.55 cfw a encriptovane su 3.66 kljucevima.
Da, ali samo igre na PSN, ne igre koje regulagno izlaze, zato se ovo ceka. Veliki minus je neisplativost i nemogucnost vracanja na stari flash, tj na bilo koj cfw ili ofw. Dakle ako su provalili nesto novo, samo je pitanje dana (sata) kada ce izaci .PUP file
Sjajna vest,bilo je i konacno vreme da izbace ovo,taman pred u3.Polako se ovo zakuhtava sve vise i vise mislim da je istinito,samo niko ne spominje hoce li igra moci da se prebaci preko ekst. hdd-a ili lan kabla,pa da pokrecemo preko bilo kog diska samo da je on u konzoli?
Nije ovaj dio bas vezan uz temu, al da malo razjasnimo da se ne zivi u neznanju. LiteOn je jedna od vodecih firmi u svijetu na polju ITja. LiteOn je OEM proizvodjac, sto znaci da oni proizvode dijelove a drugi samo lijepe svoje nazive na njihove proizvode.
Prvi CD-ROM koji sam kupio jos tamo pocetkom 90ih kad su se tek pojavili je bio LiteOn.
Na kraju krajeva LiteOn imas i u xbox konzolama.
Tako da pricat da je ovo s Liteonom neka teorija zavjere da bi netko zaradio je glupost. Uostalom ako meni ne vjerujes - citaj ovdje -> Lite-On - Wikipedia, the free encyclopedia
Sto se Sonyja tice, neda se nikom navlacit po sudovima i mislit si jel mu policija puse za vratom. Nakon svega sto se dogadjalo oko Sonyja u zadnje vrijeme, naravno da su ljudi oprezni. Bio regularan ovaj JB ili ne, mislim da ce se sve skupa teze vrtit oko PS3 pogotovo ako Sony bude revan u progonu svega i svakog ko pipne PS3. Al vidjet cemo sve uskoro…
Nisam mislio na brend (LiteON) nego na oznaku drive-a koji je potreba za burning max. U daljem tekstu naveo sam brendove jer je to lakse nego DW-G120A. LiteOn jest OEM ali je isto tako fima koja ostvaruje veci profit od prodaje svojih chipset-a, raznih djelova i dr. nego od njihovih proizvoda. Ako oces da mi kazes da na trzistu ima vise, mislim sad na brend, LiteOn neko Asus, NEC, Sony, Pioneer - OK?! Ja sam ekonomista pa gledam na trziste malo “globalno” a ne sta sam nekad davno kupio. Da je tako onda bi samo Nokia telefone ganjao a to sto su ljudi ispusili s Symbian, MeeGo i nekom Ana symbian i nemaju (u poredjenu s android i iOS) nikakve podrske to nema veze, bitno da je nokia jer sam 2001/02 kupio 3310 mislim stvarno…
O kvalitetu LiteOn-a u konzolama necu ni pricati - “instalirajte igre na HDD ako zelite da vam drve pozivi koju godinu”
Ocigledno imamo drugaciju percepciju na IT proizvode. Ja postujem vase godine (predpostavljam da ste stariji od mene cim ste prvi drive uzeli pocetkom 90’) ali ja govorim o trzistu, zaradi, uslovljavanju i drugim vidovima monopola koji su prisutni vezano za pirateriju u xbox 360 sceni. Vi ste prvi koji ste spomenuli cross-nesta pa sad odjednom moze i Asus a uskoro i drugi.
Nije ovo tema za to, za sve nedoumice i “ziviti u neznanju” mozete mi komotno poslati PM i sve cu vam objasniti a na ovaj citat i “prozivku” sam morao odgovoriti