PS 4 lag

Uzeo sam PS4 polovan, i kad sam ga upalio odma sam uocio da je pri loadovanju interfejsa na sekundu dvije zalagao onda je islo kako treba. Opet je rezolucija bila veoma losa, na fullhd mala slova se teze citaju i sva nisu ono prava i bas kao sto treba u fullhd vec su kao rebrasta. Pokrenuo sam Fifu 16 sa CD-a i onda je uslijedilo moje razocarenje. Igra je gora nego na xbox 360, nista smooth ne ide, ukljucim utakmicu grafika kao na xbox 360. Probao sam na par televizora isto je. Da napomenem sve ovo se desavalo dok sam offline, znaci nisam se ni kacio na wifi. Pomagajte, tek sam uzeo konzolu. Coveka od kojeg sam je kupio sam upitao kako je njemu radila rekao je bez problema. Sta da radim?

Si probao spojiti preko drugog HDMI kabla…moguce da je do HDMI kabla…ili nisi dobro namestio postavke, moze lako biti problem i do TV-a(postavka), takodje i postavke samog PS-a.

Probao sa onim koje je doslo sa njim, onda sa mojom drugim i isto

Probaj onda pogledati po postavkama na TV-u i na PS-u.

Rezolucija je probana na sve moguce opet isto

Probaj da podesiš na TV-u da ti se HDMI input, na kojem ti se nalazi PS4, bude podešen na PC input (znači ne ga nazoveš “PC”, već ima da biraš baš PC input, umesto sadašnjeg HDMI-ja). Na taj način, dobićeš najbolju sliku. Napiši koji ti je TV, pa da vidimo šta može da se uradi.

Isto tako, u PS4 opcijama, podesi da ti bude 1080p rezolucija, ako već nisi to uradio. Stavi gamma na low.

Jel si siguran da nije ipak Playstation 3? :s

Prvi put cujem za ovo, probaj da vratis konzolu na fabricka podesavanja…

Ne treba meni cistija slika, vec da mi nema lagga. Uradio sam i rebuild database, opet je isto…

Uslikaj ti tu konzolu i sliku na TV-u, pa postavi ovde. Za svaki slucaj…

Je li vi pokusavate da me trollujete ili sta? 350e sam dao za fifu i ps4

meni se desavao slican problem, probaj prvo upaliti tv i prebaciti na source na koji je zakacena konzola, onda upali konzolu.Ja ako prvo upalim konzolu pa onda tv uvijek sam imao problem slika 360p bez zvuka.Sa XO nemam taj problem

Edit: i na postavkama TV-a stavi sharpness na 1 ili 0

Meni ceo interfejs laguje a fazon 2 igre imam na ps4…pomirio sam se sa time…bitno je da igre ne laguju :slight_smile:

Ma pokusavao sve opet isto. Ovaj sto sam mi je prodao misli da ga lazem -.- . Lagano sjutra on neka je testira, ja ga popravit ne mogu

Reci mi jel konzola došla s nekim nalozima i igrama u digital formatu? Ako nije, najbolje da uradiš initialize u opcijama. To ti je ono nešto kao kod telefona reset to factory settings, inicijalna podešavanja kao kad se konzola kupi tek nova itd.

Dosla je sa accom koji ima ps+ jos 8 mjeseci i sa nfsom kao digitalnom igrom. Zbog toga ne mogu da je resetujem a siguran sam da je do toga

A da vidiš sa prodavcem da ti da opet login tih naloga ili u krajnjem slučaju da ih unese u konzolu posle odrađenog initialize-a?

Kontaktirao sam, doci ce za konzolu :slight_smile: znaci ovo da se namjesti nije moglo :slight_smile:

Napiši ti svejedno koji je tv u pitanju, ima modela na tržištu koji imaju problema sa HDCP sadržajima pa automatski smanjuju rezoluciju i kvalitet slike. Iz ovoga sto si napisao deluje da je baš to u pitanju.

Slika bude mutna, iskrzana, laguje itd iako konzola realno radi odlično.

Ako je konzola update-ovana na noviji FW probaj u opcijama da isključiš HDCP zaštitu, kao kad se povezuju eksterni DVR uređaji.

Nije to do jednog televizora. Probao sam na jednom 32 inch Toshiba, onda na Samsungu 42 inch fullhd isto je. Uocio sam cim se pali, poslije sonijevog znaka kada ono u pozadini treba da bude smooth animacija e tu pocinje lag, predje nekako preko tog laga u system interfejs i radi lijepo dok se ne udje u igru dje postaje losija od last gen konzola :slight_smile:

Par slika ili kraci video snimak bi puno pomogli. Pokusavam da parsujem tvoj inicijalni tekst, deluje mi kao da si naveo tri odvojena problema:

  1. Mali lag posle logoa, posle je ok. Ovo verovatno i nije problem, to mislim i moj uradi na sekund kad se pali. Mada nisam siguran.

  2. Krzava slova i losa rezolucija. Ovo zvuci ko da je neki problem izmedju tv-a i konzole, ili kablova.

  3. Igra lose izgleda - mislis rezolucija je losa? Ili bas lose radi, tipa los frejmrejt? Ovo je ili nov problem, ili isti ko i pod 2.


Tako da, bez nekakvih fotografija ili snimka je bas tesko zakljuciti koji je problem. Ljudi su ti odmah predlozili standardne procedure, kazes nista ne pomaze. Factory reset je dobra ideja, al zasad to ne moze. Hm.

Gledao sam malo po netu, sve sto sam nasao je snimak coveka ciji meniji BAS laguju, sto nije tvoj opisan problem. A ni njemu niko nije znao da pomogne. Aj kad bude novosti napisi, bas me zanima.

I ako je moguce ipak probaj da uslikas tv ili snimi mobilnim pa okaci na youtube. Slika govori hiljadu reci, sto kazu.