Fora je sto bukvalno windows nigde ne prepoznaje touchbar. Probala sam i u device manageru da nadjem i upgradeujem ali nema nista.
Touchpad inace radi na kompu tako da nije do toga sigurno.
Skini driver za touchpad koji imas, instaliraj i to je to
A ček manifestuje se isto kao u prvom postu? Komp ode u sleep pa onda nestane? Pri prvom bootu radi regularno ako sam dobro razumeo?
Ako je to onda možda u edit power plan na advanced da vidiš da li se gasi namerno kad ide u sleep, ili na kraju krajeva i bios bi updateovao.
Možda je i neki tupavi shortcut, znam da sam ranije imao neki hp elitebook i da je u donjem levom ćošku touchpada ako bi se double tapvao isto tako bi se disableovao pad i ništa ne pomaže dok se ne bi na isti način enableovao. Nigde ga ne bi bilo, ni u device manageru, nije ni airplane mode nego samo tako neki gimmick.
Resila sam.
Instalirala sam windows 11 i radi. Hvala svakakoo
Ajoj pa sta instalirati osim 11ice u 2024 godini? Sto odmah ne rece da si na win 7 bila
Hahahahah windows 10 sam instalirala.
Nisam znala da moze laptop da podrzi. Nisam profesionalac ne osudjujte🙂
Kakav crni win11, držim ga na surfaceu, i taj os nisam “sakatio” kao što inače radim. Sa svakim updateom ubace novi problem i nestabilnost. A i reddit je pun istih iskustava
Bas fino sto si joj rekao, sada ce da vrati na win 10 i koristice bez tačpada, samo da nema problema
Pa u njenom slučaju ne, ali na kraju krajeva radije bi prčkao po opcijama 10, nego da držim ispljuvak od osa koji je na stable channelu stabilan ko beta, samo jer je noviji, ima “ai” , copilot i ostalo smeće, ili bolje reći napravljen je i baziran oko smeća i bloata, ali naravno to each his own.
Čim moram da palim powershell, gasim mrežnu samo da bi napravio lokalni nalog, to je po meni neozbiljan os
Ne znam brt. Ja koristim mac ali supruga ima laptop sa win 11 a imam i jedan komp kod kuce sa win 11 koji je na dev kanalu samo radi nekih mojih istrazivanja,a koji radi super kao i laptop.
Jedini problem imam sa duzinom teksta u nazivu foldera i recimo kada snimim nesto na desktopu, dok ne kliknem na f5 ne vidim fajl. Ovog nema na laptopu samo na desktopu. Neke vece probleme nisam primetio, igre ne igram na pc-u.
Mada, za mene je windows svakako smeće
samo Linux i da unosis kodove kao MS-DOS i miran si brate iskreno.
To je to. Uzmes nokiu 3310 i nemas problema sa ažuriranjima
@iNikola
Pa pazi, ne kažem da apsolutno svi imaju problem, ali daleko daleko od toga da je bug free.
Ni ne znam koliko godina unazad forsiraju politiku patch tuesday pa onda krenu da ispravljaju nastala sranja do vikenda.
Ovo gore što navedoh sa ctfmon.exe da kb radi polovično je pristuno od mislim 2018 ili 17, i ni win11 nije imun.
Googlee search windows update i odma autofilluje breaks my wifi, vpn, locks my files. Tek o bitlockeru koje probleme pravi ljudima i podacima bi mogao rad od 30 strana da napišem.
I ovo je sad već četvrta iteracija, iako bi svi da zaborave 8 i 8.1 koja na sve liči samo ne na win pod gatesom. Idu u nekom smeru, ne znam da li bi ga opisao kao pubertet ili kriza srednjih godina.
Nije da ne može da se sredi i da je neupotrebljiv. Svedem ja i 11 i 10 procese sa 130 na 80, pa skripta za gašenje svih govana koje proždiru resurse. Na prethodnom kompu mi bio win update kompletno disabled i sistem trajao 4 ili 5 godina zaboravio sam, toliko o tome koliko je neophodan.
@MladenVR
To su priče za malu decu, distroa mali milion, daleko smo od toga da svakom treba arch. Podigni vm, probaj ubuntu, mint ili šta god i videćeš i app store i sve moguće kao na winu, za prosečne korisnike za neki office, multimedia rad ti terminal neće trebati u 90% slučajeva.
Da ne pričam o tome koliko je ljudi htelo da baci neke slabije mašine, nabaciš mint i vozi i dualcore i 4gb rama i šta znam ja.
Evo ti primer iz realnog života od pre 2 3 meseca. Crko mi main nvme disk, dostigo read i write limit nand memorije i nema mu spasa. Bootovao sa usba live ubuntu, copy paste i izvuko mi 99% podataka.
Ništa terminal