Imas slima, tako sam i mislio. Pitao sam zato sto sam i ja imao bas isti problem kao i ti i tri dana sam se zamlacivao da provalim u cemu je stvar. A problem nije bio ni u WinXP ni podesavanjima mreze ili bilo cemu drugom.
Problem je bio sto je wireless ruter bagovao konekciju sa Xboxom i nikakva podesavanja nisu pomagala. Tek kad sam ruter iscupao iz zida i spojio Xbox sa kompom putem lan kabla dok je ruter bio tako iskljucen sve je proradilo kako treba. Posle toga sam normalno ukljucio ruter i od tada radi savrseno i preko lan kabla, i preko rutera i preko wirelessa.
Znaci moj savet ti je da pre nego sto krenes dalje da cackas da probas ovo sto sam ja uradio, iscupaj ruter iz zida pa onda spoj Xbox i PC direktno pa vidi da li ce ti tako raditi.
Slusaj, dodeli boxu manuelno ip adresu, u dashu, npr. 192.168.1.100 (ovo po uslovom da ti je default gateway 192.168.1.1…to mozes da vidis ako odes u Start->Run->kucas cmd pa Enter i kucas u promptu ipconfig /all). Kada si dodelio IP adresu boxu, odes u total commander, pa Net->Ftp connect. Ides na New connection, za session upises npr. Xbox360, host name upises IP adresu boxa, username je xbox, password je takodje xbox (po defaultu), kliknes OK na kraju, pa Connect. Ako je sve OK, otvorice ti foldere sa boxa. Ako nije sve OK, izbacice ti neku gresku. E ti sad lepo prepisi sta kaze ta greska.
Znam da si probao i tako ali jesi li iskljucio ruter iz zida pre toga? Kao sto rekoh ja sam bezuspesno spajao Xbox i komp 50 puta i nije htelo sve dok nisam iskljucio ruter iz struje.
Sve sada prebacujes preko total commandera komandom F5 na tastaturi, znaci kao kopiranje sto bi radio. Ne znam koliko si upucen u total commander, nadji neki tutorial na netu za njega.