Problem sa LAN-om!

Studio sta da pisem u [log_file_name]…M007P Nod mi je disableovan a firewall iskljucen…A sto se tice programa svi koji i trebaju da budu tu…ali ja tebe ocigledno nisam najbolje razumeo sto se tice rutera i da li vidi konzolu…ne znam stvarno,odgovorio sam ti da vidi ali nisam tacno siguran na sta mislis…sorry

Ps.Studio da ti posaljem komp…:smiley:

skoro svaki router ima listu uredjaja koji su nakaceni na njemu i vidis MAC i IP koji je njima dodeljen. Tome pristupas preko IP routera preko Browser-a.

pa pise ti dole sta da napises napisi npr log.log ili kao sto pise reset.log

a kad stisnes desni analog stick dok si u FSD, treba da otvori meni gore i dole, u levom donjem uglu jel ima IP adresa?

Pozdrav ljudi… M007P kada udjem u ruter i odem na status vidim : ATM PVC VC1-ADSL,VC2,3-Iptv a VC 4 VPI/VCI 8/38
Encapsulation LLC
Protocol MAC Encapsulated Routing
IP Address 10.87.193.69
Subnet Mask 255.255.0.0
Gateway 10.87.0.1
Primary DNS —
Secondary DNS —( e sad ja predpostavljam da su ti vc-i portovi rutera…ako ne gresim)

DHCP Client Log
View information on LAN DHCP clients currently linked to the VoIP Router.
ip=192.168.1.2 mac=00-0C-6E-AE-A8-38 name=igorrr ip=192.168.1.3 mac=00-25-AE-86-8D-AE

Studio vidim u FSD-u IP adresu…i u MS dash-u kada odem na netvor vidim da sam konektovan samo sto mi ne izlistava PC tj not found…

Ps. Probao sam i sa reset.log i sa log.log medjutim nista se ne desava…

Startuj Windows Media Player i idi gore na Library pa Media Sharing. Trebalo bi tu da vidis svoj xbox, pa cekiraj Share my media to i klikni dole na Allow. Probaj sada onaj test na xboxu, trebalo bi da vidi PC.

Da druze ali mi je potreban WMP 11 koji nemam a ovaj moj nece da se updatuje…ne znam zasto…a na netu nemam da downloadujem 11-icu…

IP na XBOX-u treba da ti bude: 192.168.1.X gde je X neki broj.

DHCP ti radi koliko vidim.

Beše imaš XP ?
Evo ti ovde link:
Download: Windows Media Player 11 for Windows XP - Microsoft Download Center - Download Details

M007P i jeste taj IP 192.168.1.3…
Nikola nasao sam ali mi trazi validation code…a odakle mi code…

Pokreneš onaj validation tool iz prvog koraka i ako ti je legalan windows dobiješ validation code. Ali pretpostavljam da nije pa to pada u vodu. Jedino onda da potražiš taj media player po nekim piratskim sajtovima, sigurno ima.

hahhaahaha…Nidzo windows mi je legalan koliko i xbox…Skinuo sam ga sa nekog sajta ali mi i dalje trazi validation code…

Ljudi pa zar niko nema resenje za moj problem???
Stvarno mi se ne daju pare za usb i za externi hard…Daj te jos neke ideja za resavanje problema…

Moj ti je savet prvo da postavis manuelno odredjenu IP adresu za box. Mislim da je potpuno logicno da to uradis, da ne bi stalno gledao koju adresu ti je dhcp dodelio boxu.
Drugo, reci mi sta se desava kada pokusas da prebacis nesto preko ftp-a na box?

@Igorrr-imenjace, sledeci put sacekaj bar da prodje par sati pre nego bampujes temu, a ne da nakon 15 min dupliras post. Ako se dobro sjecam, vec sam dva puta spajao tvoje duple postove, a za to se inace dobijaju infraction poeni. Eto, cisto mala napomena od mene.
I nemoj da mislis da neko nece da ti pomogne, cim neko ko je imo slican problem vidi temu, napisace ti i rjesenje :wink:

Sorry imenjace nece se vise ponoviti…

Nabukodonosor probao sam i manuleno dodeljivanje IP-a i nece…A ne desava se nista prilikom prebacivanja jer ne mogu uopste nista da prebacim…ne vidi se xbox na kompu uopste kao da nije ni povezan…

Poslao sam ti link odakle da skineš Media Player koji ne traži validaciju, reci šta si sa tim uradio.

E nidzo sad sam video i skinuo…i instalirao i kada odem na media sharing ne pokazuje mi xbox…KATASROFA…

Ps.Hvala puno…

Jel mozes da objasnis sta si uradio sve kada si podesavao ftp? Sve do detalja, da bih znao gde gresis. Najlakse ti je da podesis ftp preko total commandera, da ne skidas bezveze neke ftp klijente. Nesto mora da se desi kada pokusavas da se konektujes, ne moze nista. Neku gresku ce da ti izbaci 100%. Daj screenshot kad se to desi. Prosto je neverovatno da ti windows uopste ne vidi xbox.

Ljudi uspeo sam preko WMplayer-a vidi mi xbox ali kako ja odatle da prebacim igru???

Nabukodonosor ne razumem te kakvo podesavanje ftp-a??? Ustekao sam lan kabal u ruter i podeseno mi je sve na auto i ne vidi xbox…Kasnije sam se zezao sa manuelnim podesavanjima IP-a u x boxu i nista… Skinuo sam i onaj FlashFXP medjutim ni sa njim nece da se nakaci na konzolu…Jel mozem malo bolje da mi pojasnis oko tog podesavanja???