Preporuka za konfiguraciju

Planiram da sklopim racunar za gaming. Pa koja bi bila best buy konfiguracija za 300 €??
Edit: nisam mislio hardcore gaming, nego na racunar koji bi kogao pokrenuti novije igrice na slabijim podesavanjima.
Послато са ST25i користећи Тапаток 2

pa iskreno za te pare ne mozes nista da sklopis a da valja,za 300e mozes da uzmes neki casual za multimediu i tako to,za gaming za te pare mozes da uzmes samo grafu…

Za 300€ se i neces usreciti. Slabo sta novije ces moci pokrenuti sa tim parama. Dodaj jos 100€ i kupi konzolu.

Ma nisam mislio neku masinu da uzimam bre, nego da mi preporucite dobru konfuguraciju do 300€ Planirao sam uzeti ps4, ali mi je otisao racunar pa mi je on prioritet.

Imam ja taj od 300€ i na njemu jedino sto sam uspio odigrati su igre izasle prije 2010 godine i to ne bas sve. ostalo nece da krene uopste i ono sto krene ide po 12fpsova. Znaci za 300€ zaboravi na nove igre uopste. Ne znam mozda ti neko i uspije napraviti konfu za te pare pa da igras na njoj, ali ja ti iz iskustva govorim.

Ako neces sam da sklapas racunar mislim da ce ovaj u potpunosti zadovoljiti tvoje potrebe
http://www.emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-hornet.11.html?productId=40863
ako vec ne planiras da igras na high itd.

Sta kazete na ovu konfiguraciju??

Mozda da ides na neku integrisanu graficku ? Neki APU ?

http://www.kupujemprodajem.com/-DzABE-GAMER-INTEL-i3-3220-4G-500G-7750-15195257-oglas.htm?filter_id=3958
Ili ovo uzeti??

e ovo sam ja hteo da ti posaljem,ako bih morao da biram izabrao bih ovaj sa KP

Nije sve tako crno kako su ti clanovi foruma napricali… Ako sklapas racunar za 300e najbolje bi bilo da uzmes neki bolji dual core racunar ploca eto toliko da mozes da ubodes 4gb ddr3 na 1600mhz i da ti taj procesor koji uzmes radi normalno, grafiku ati hd 7770 sad je mozda 70tak e a pokrece sve igrice, uz to obavezno uzmi neki ssd disk 60 80 ili 120gb zavisi koliko novca dovati. Napojna za pocetak samo da tera masinu mozda neki lc power od 550w dosta je jeftin…sve u svemu ovo treba da radi ko blesavo za 300e sto se tice bilo koje konfiguracije koju mozes da kupis vec sklopljen za 300e NEMOJ NIKAKO!!!

Moj ti je predlog da juris gotovo sve polovno. Za te pare stvarno ne moze da se uradi bas nista.

Pa ovo sto sam ja rekao je skroz ok… bolje i deo po deo nov nego polovnjaka koji ne zna odakle je dosao…

Na zalost to ne pije vode kada su racunari u pitanju. Nije to gradnja kuce :smiley: Dok kupi sve pola komponenti ce da zastari a nacekace se uzas. Ili neka ceka da skupi jos para ili neki kredit. Brdo firmi sada daju na neko odlozeno placanje bez kamata itd.

Treba burazeru da sklopim komp za rad na nekim programima, ne treba mu za igre :wink: Sta mislite o ovoj konfi?

1. Kućište Cooler Master Silencio 352 Matte
    2.’'CPU LGA1150 Intel® Core™ i5-4460
    3.'MB LGA1150 B85 ASUS B85M-K
    4.Napajanje 500W Chieftec GPS-500A8
    5.'Memorija DIMM DDR3 8GB 1600MHz Kingston HyperX Fu…
    6.‘SSD SATA3 120GB Kingston V300 450/450MB/s
    7.’'HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003
  2. ati 6770 njegova

Graficka je bas stara. Licno, uzeo bih barem neku R9 270. Procesor, opet kazem, nije uopste los ali ako moze, neka uzme i5 4690. Napajanje neka uzme u zavisnosti od graficke. Ako hoce da zadrzi ovu 6770, onda ok. Ako hoce da uzme neku kartu novije generacije, onda bi i to napajanje trebalo da se menja. Tako bih, barem, ja uradio.

Jeste stara, al ne igra igre, ama uopste, neka saceka jod godinu pa 270 ili slicnu uzme za 70 evrica :wink: Nadam se da mu nece trebati jaca za ove programe.

S obzirom da ce koristiti Illustrator, trebace mu jaca graficka najverovatnije, kako bi sve optimalno radilo. Nisu graficke samo za igre. :smiley:

Mislim da bi adobe bolje radio na nvidija grafici,a ne ide bas da se stavi top procesor, sa slabijom grafikom mora to da bude podjednako sinhronizovano. Imas mikro plocu na spisku, pregledajte portove koji su dostupni da ne bude posle joj treba mi, sata port ili usb port vise. Mikro ploce su ogranicene sa brojem slotova, pa se mora voditi racuna. Takodje, kvalitetna naponska sekcija je jako bitna pogotovu kod jakih procesora. Napajanje je sasvim dovoljno, ali bi bilo bolje neko kvalitetnije od tog cifteka, sa 80+ gold ili silver sertifikatom. Takodje i ram valja da upgrejduje ubrzo, od viska glava ne boli, kad su ilustrator, 3d renderi i ostali programi u pitanju.

A da, nadam se da to kuciste ima dobro hladjenje odnosno provetravanje, vidim da nije ubacen thrid party kuler umesto fabrickog dernjavca, sto je nezamislivo za tako jak procesor. vent spreda,vent pozadi, na bocnom dleu ka grafici i jedan na gore ukoliko ima otvor, su puna kapa oko pravljenja vazdusnog tunela.

U tom slucaju preporucujete mi da uzmem vece kuciste.

Dal bi odgovarala neka polovna 650ti i koliko ventilatora za hladjenje bi mogao da prikljucim na navedenoj ploci?