Ako ne finansiras i ne pokusavas u raznim pravcima da ides onda i ne mozes da otkrijes nista novo. To se zove radoznalost. Da nije toga jos bi bili u pecini.
Jeste. Zato i ne treba biti ogranicen na 3D materijalni svet.
Interesantan video i dosta objasnjava nacin na koji rade dezinformatori i kako manipulisu informacijama i ljudima :
Jedan jako zanimljiv video sa Balkan UFO kanala , inace znam za ovaj slucaj za koji postoje i jasni fizicki dokazi, citao sam o tome i gledao dosta dokumentaraca o ovom slucaju.
Evo i nas brat BeGe Fank sad ima svoj skromni ali cestiti Hip Hop podcast, pa pozelimo mu srecu.
Sto bi reko i brat Dzankic iz Who Is The Best-a " Ne privlaci me ni jedna stranka a ako bude neka stranka onda cu kod BeGe Fanka"
BeGe Fank je srpski DJ Quik , lik donosi G-Funk i opustenu atmosferu Long Beach-a u BG .
Evo i par emisija :
Samo da javim na gajbi moje pokojne babe snimljen je jos jedan podcast , gosca Paulina Manov, onako jedna vrlo prijatna i zanimljiva osoba.
Jako zanimljiv ruski dokumentarac o neidentifikovanim podvodnim objektima sa kojima su se susretali podmornicari sirom sveta.
Svaka preporuka za one koje zanimaju ovakve stvari.
Zanimljivo za slusanje, David Sinclair. Jedan od vodecih naucnika koji se bave produzenjem ljudskog zivota do teoretske besmrtnosti. Od kada su namestili Aubrey De Gray-a verovatno kompletno fabrikovanu aferu seks uznemiravanja (moz misliti, vrhunski naucnik), ostaje jos par likova kao sto je Sinclair da se bore u prvim redovima.
Jooj to je isto jedna tema vez prozvakana dosta puta , iskreno ja mislim da ne postoji nikakav univerzalni recept koji kao produzava zivot na ne znam koliko godina i koji garantuje nesto, pogotovo ne ono kao konzumirajte neke bobice, alge , travke ili sta ja znam, ono to je sve dosta relativno i ne deluje na svakog isto , u sustini ono gledaj da si fizicki aktivan, klopaj ono sta volis ali ne preteruj ni u cemu (i gledaj da to bude koliko toliko raznovrsno i kvalitetno), da si sto vise napolju, u prirodi, da razmisljas pozitivno, da stres svedes na neki minimum i ono ako bas nisi teski maler trebalo bi da budes ok, zdrav i vitalan i da docekas neku finu starost (ali nazalost ne postoje garancije ni za sta).
Ovo je bas hardcore nauka. Ne da nije prezvakana prica nego je ono sto ce obeleziti sledeci milenijum. Star trek level dijagnostike i regeneracije o cemu danas sanjamo.
Taj dravorazumski pristup balansiranom zivotu je ok, ali takve stvari mozes da procitas i u Gloriji, i sam da dodjes do toga, ovde je rec o ozbiljnim istrazivanjima, ekspresiji gena, cutting edge tehnologijama koje imaju potencijal da preokrenu i reprogramiraju a ne samo uspore bioloski sat.
Naravno da postoji univerzalan recept jer postoji univerzalno programiranje na nivou ljudske vrste kroz zajednicki DNK. Ali nam su nam te tehnologije i znanje jos uvek nedostupni, tek je pre neki dan ceo ljudski genom dekriptovan.
Istina, mislim DNK je zapravo zapis informacija koje se sastoje od binarnog koda (i koje nisu nastale “slucajno i spontano” kako to darvinisti tvrde) i sigurno da je taj zapis moguce dekodirati , ali nema potrebe da se sad zamaramo sa time jer daleko smo mi od toga , maltene isto kao od putovanja u druge zvezdane sisteme (ono mozda odprilike i znamo kako bi mogli ali smo jos daleko od toga da tako nesto i u praksi sprovedemo).
Mada verovatno ni ne trebalo da zivimo vecno, jer ja verujem da je nasa esencija dusa a telo samo “ljuska” ili “vozilo” za to dusu i kada telo umre dusa prelazi na neki drugi nivo postojanja (moguce i da se reinkarnira u neko drugo telo radi sticanja nekih novih iskustava) i sad recimo bilo bi dobro kada bi ljudi ziveli duze ili ne znam po nekoliko stotina godina mozda ali kada bi bili besmrtni i ziveli vecno to bi vec verovatno bio vise neki vid prokletstva i agonije jer dusa umesto da ide dalje ona bi vecno ostala zarobljena u jednom telu (sto joj verujem nije svrha).
Recimo telo trebamo da posmatramo kao ne znam automobil ili ne znam odelo , primera radi ti kad kupis patike ti zelis da su one sto bolje, kvalitetnije, da kul izgledaju i da ti sto duze traju ali da li bi zeleo da ti traju vecno i da ih nosis vecno, pa ne bi , jer bi ti prosto dojadile, ono nakon nekog vremena pozeleo bi da isprobas malo neki drugi model, brend, mozda u nekoj drugoj boji, malo drugaciji dizajn, itd, slicno i kad kupujes automobil recimo, zelis da ti traje sto duze ali bas i ne da ga vozis dozivotno (osim ako nisi primoran na to) , e pa slicno je i sa dusom i telom, ono mi smo zelimo da smo zdravi, vitalni, u formi i da zivimo sto duze ali da li bi zeleli i da zivimo vecno, verovatno ne jer nakon nekog vremena prosto dusa trazi neka nova iskustva i neke malo drugacije vidove postojanja.
Inace nema pravog napretka nauke sve dok je nauka cisto materijalisticki orijentisana i dok zanemaruje duhovni aspekt i metafiziku i dok negira da postoji nesto sto pripada i nekom suptilnijem nivou postojanja i da nije sve samo motika ili drska od motike , recimo fizika kao nauka pocela je da stagnira kada su izbacili etar kao pojam iz fizike.
Dokaz za to da nauka ne stagnira je racunar ili telefon uz pomoc koga danas komuniciras. Pokusaj da komuniciras sa mnom putem etra ili astralne projekcije i vidi kako ce se to zavrsiti. “Drugaciji vidovi postojanja” su zabavna tema, ali nismo istrazili ni delic onoga sto je moguce u ovom vidu postojanja. Teleportacija, kontakt sa drugim civilizacijama, multiverzum, virtuelni svetovi identicni nasem, kvantni racunari - sve to sto izgleda kao SF u stvari lezi u domenu nauke.
Da li zelis ili ne zelis nesto, i u sta verujes, to je krajnje individualna stvar. Fiks ideje o tome da svi ljudi zele smrt od starosti i bolesti da bi isprobali drugo telo, koje mozda postoji a mozda i ne (misljenja se o tome malo razilaze), o tome smo pricali 4000 godina i dovelo nas je do toga da je starost najveci ubica danasnjice i svi to posmatraju kao potpuno normalno i neizbezno. Prosle godine 100k amerikanaca umrlo je samo od dijabetesa a uz pomoc tehnologije na neverovatno lak nacin moze da se prati nivo glukoze u realnom vremenu. To su stvari koje realno i odmah mogu da poboljsaju kvalitet zivota miliona ljudi, nezavisno od toga u sta veruju. Ako bas zele da isprobaju drugo telo, samo napred. Mozda ce nam tehnologija omoguciti i tako nesto na jedan klik dugmeta, transfer svesti u 3D klona po sopstvenom izboru.
DNK se ne sastoji iz binarnog koda jer ima 4 baze, ali definitivno jeste kod. Ne da nismo daleko, nego smo ga dekodirali u potpunosti. Kad se to kaze, mi se na sekvenciranje, i dalje smo jos daleko od razumevanja sta tacno koji gen radi i nacina da ih prekrajamo bez velikih rizika u tom procesu. Kako nema potrebe da se time zamaramo? Vecina bolesti je genetski uslovljeno.
Novi gost kod moje pokojne babe na gajbi i u Daretovom podcastu bio je Kiza iz grupe Iskaz, pa uzivajte.
Eto moje urgiranje Daretu da dovede nekog iz sveta Hip Hop-a je napokon urodilo plodom, tako da ugostili smo Kizu, inace evo i jedna ekskluzivna informacija, ovih dana planiram da kontaktiram Vudu Popaja, pa eto Boze zdravlja mozda i njega vidimo uskoro u bloku 23 kod moje babe na gajbi i u Daretovom podcastu.
Evo jedan kosarkaski podcast koji vode dva bivsa NBA igraca , Kventin Ricardson i Darius Majls , u poslednjoj epizodi podcasta gost je bio Majkl Finli , pa eto koga zanima i kome ne predstavlja problem sto je na engleskom i bez prevoda neka baci malo pogled.
Evo jedna vrlo zanimljiva tema i zanimljiv razgovor.
Inace ja se slazem da je to dosta bilo napumpano i da su neki rokeri vrlo cesto bilo stigmatizovani kao nekakvi “satanisti” bez ikakvog realnog osnova ,zato jer Rock muzika je u sustini nastala iz bunta kao oponent i kontra sistemu i establismentu (gde je uvek spadala i crkva) i sad po nekoj staroj i ustaljenoj praksi i navici crkva sve ono nad cime nema monopol i nad cime nema kontrolu proglasava za nekakvu “djavolju rabotu” i kao nekakvo “surovanje sa djavalom” .
Mada opet ima i druga strana price jer sa druge strane brojni rokeri (i brojni njihovi fanovi i sledbenici) koji su bili protiv establismenta a samim tim i protiv crkve (jer crkva je oduvek bila deo establismenta i svestenstvo je oduvek bilo deo visokog establismenta i u neka anticka vremena i mnogo pre pojave Hriscanstva) su upali u tu jednu zamku (narocito tamo tokom 60-ih i 70-ih i Hipi pokreta) jer su crkvu kao instituciju izjednacavali sa samom verom kao i sa Bogom i Hriscanstvom i onda su neki od njih zaista poceli da se okrecu nekim mracnim kultovima, sektama (neretko i satanistickim), okultizmu i nekim raznim nastranim mracnim figurama (kao sto je bio Alister Krouli recimo) sto se naravno vrlo negativno odrazilo na njih i na njihovo stanje duha i psihu i kao posledica toga um im je postao mracniji, postajali su destruktivni i autodestruktivni, poceli su da obolevaju od depresije i nekih drugih mentalnih poremecaja, postali su skloni drogama, alkoholi i raznim drugim porocima sto je nazalost znalo da se ne ni tako retko zavrsi i tragicno kao recimo u slucaju Dzima Morisona i mnogih drugih (inace Dzima Morisona sam uzeo za primer jer se za njega vec kao zna da se zanimao za okultizam, da se bavio tim nekim mracnim stvarima i da je bio pod uticajem tih nekih mracnih i negativnih sila iako mozda ne doslovno u smislu nekakve zaposednutosti ili necega ali ono sto sam pomenuo rekao bi da mu je usled izlozenosti tim mracnim i negativnim stvarima etericno telo bilo bas ozbiljno ugrozeno i naceto).
Satanisti su bili samo kul likovi koji nisu prihvatali socijalne norme i malko su petljali sa ritualnom magijom. Rok je u osnovi buntovnicki i luciferijanski, a demonski paktovi zapravo rutinska pojava na ranoj rok sceni. Kasnije su se sve zainteresovane strane samo apgrejdovale na nivo izdavackih kuca. Dihotomija svetlosti mraka, negativnompozitivno, zvuci malo bapski i otrcano. Cuj, odali se alkoholu i drogama, grdne li nevolje.
Pa Rock u osnovi jeste buntovnicki ali ne i luciferijanski i mislim da buntovnistvo nikako ne treba izjednacavati sa satanizmom jer realno najveci buntovnik ikad bio je Isus Hrist.
Inace ne mislim uopste da su satanisti kul likovi i realno najveci satanisti su zapravo ti koji diktiraju te socijalne norme i koji zapravo svoju volju namecu drugima sto silom sto milom.
Mada sto se tice te rane rok scene 60-ih i 70-ih to si donekle u pravu i nazalost dosta njih je upalo u zamku toga (i nazalost neretko i tragicno zavrsilo) ali to je bilo takvo vreme, nisu imali nikakvo teolosko predznanje, ljudi su bili slabije informisani i nisu bas bili ni svesni u sta se upustaju (nazalost mnogi su postali svesni posledica i pogubnosti nekih stvari tek dosta kasnije kada su vec mnogo nastradali ili otisli u F).
Mislim vec malo kasnije tamo 80-ih pa sve do danas rok muzicari su postali dosta svesniji toga i dosta oprezniji kad su te neke stvari u pitanju i danas rok muzicari cesto se predstavljaju kao porodicni ljudi, vernici i zagovaraju nekakav zdrav i pozitivan nacin zivota, itd.
Inace to sto su se odali drogama, alkoholu i sta ja znam zapravo nije uzrok problema vec samo posledica, posledica koju je uzrokovalo negativno i mracno stanje duha i uma.
Mada u sustini sad kad vidis likove sa dugim kosama koji ne znam nose crnu odecu, bedzeve sa 3 6-ice, ne znam majice sa obrnutim pentagramom da to u principu nema veze sa satanizmom vec su verovatno samo likovi zeljni malo paznje, ono pravi satanisti su uglavnom nalickani, u skupim odelima, voze se u skupim automobilima i predstavljaju se kao nekakvi filantropi i pozitivci.
Mada opet sve to kapiram da privlaci izvesnu energiju , recimo pre neki dan u Maksiju vidim jednog lika sa dugom kosom, sa majicom gde je na prednjoj strani lik bafometa a na ledjima obrnuti pentagram i natpis “satan is real” a na jednoj ruci ima duz cele ruke istetovirane mrtvacke glave tj. lobanje i cirilicni natpis “smrt” , ono kao da prosto priziva neku bedu i neku nesrecu iako mozda zeli samo malo da privuce paznju na sebe i mozda ovako nije los lik ili recimo secam se kada sam prosli put radio onaj popis stanovnistva pre 10-ak godina i kada sam bio u stanu kod jedne devojke (koja mislim zivi sa majkom i sestrom a cale mislim ili ne zivi sa njima ili radi negde preko, ono nebitno sad) , onako jedna metalka u nekom darkerskom fazonu, pritom vrlo slatka i ovako fina devojka, medjutim udjes joj u sobu a ono zidovi okreceni u crno (pazi jbt crni zidovi…) , ono neka pepeljara i neki ukrasi kao mrtvacke glave, posteri sa nekakvim obrnutim pentagramima, 3 6-ice, posteri nekih death i black metal bendova , itd , ambijent ono samo sto tu jos zrtve ne prinosi , pa sad sta mislis kakvu to energiju privlaci i kako to utice na njenu psihu i onda recimo kazu ne znam obolela od depresije, pocela da se drogira ili daleko bilo ne znam obesila se ili skocila sa mosta ili sa zgrade , pa jebote kako bre da ne skrene u takvom ambijntu.
Mislim nema sumnje da bi mnogo bolje i pozitivnije uticalo na nju i njenu psihu da je ne znam zidove ofarbala recimo u tirkiznu i roze boju ili recimo kao ja u svetlo zelenu i narandzastu, da je umesto tih obrnutih pentagrama i mrtvackih glava recimo stavila plisane mede, kuce, mace , neku drugu vrstu ukrasa ili recimo akvarijum sa ribicama ili nekakve slike i da umesto tog black i death metala slusa malo neku nazovi normalniju muziku koja ima neki pozitivniji odnos prema zivotu i salje neku pozitivniju poruku i siri neku pozitivniju energiju pa moze to da bude i neki drugi podzanr metala.
Mislim ne zelim ja nikom nista da sugerisem ili namecem ali vrlo je bitno kakvom smo energijom okruzeni i kakvu energiju privlacimo.
Sto se kaze kakve su ti misli takav ti je i zivot iliti sto bi Vudu Popaj rekao , kakvu muziku slusas takve su ti misli pa ti je i takav zivot.