Mislim da su alternativni mediji i youtube “televizije”, podcasti i slicno postali vec poprilicno zastupljen medij i kod nas i da su vec toliko rasprostranjeni da su vec i oni postali “mejnstrim”, to je na Zapadu vec neko vreme skroz uobicajna stvar dok je to kod nas stiglo malo kasnije i relativno skoro.
Pa zanima me sta ovako gledate i pratite od tih podcasta, alternativnih medija, youtube kanala i slicno ?
Ja recimo volim da pogledam Balkan Info kada su neki zanimljivi gosti (iako po mom misljenju malo im je opao kvalitet u poslednje vreme jer malo su previse poceli da podilaze sirokim masama i da precesto dovode u goste razne sarlatane, senzacionaliste i neke opskurne likove, mada nadju se svakako oni zanimljivi i dobri), takodje recimo onaj hrvatski Podcast Incubator mislim da je postao vec kultni, mislim da generalno jako dobar posao rade i definitivno imaju najjaci podcast na ovim prostorima.
Sad ima vec milion tih raznih alternativnih medija ali nekako bi izdvojio Balkan Info koji su prvi poceli to da rade i na neki nacin su pioniri te vrste medija kod nas i Podcast Incubator.
Sad takodje povremeno volim da pogledam i nesto sto mi onako iskoci slucajno, recimo ako me neki gost privuce paznju, takodje i neki sportski podcast na kanalu Sport Kluba.
Takodje ja sam inace ufolog i bavim se tim vanzemaljskim temama jos od osnovne skole, cak sam pomalo i pisao o tome, itd pa volim daispratim i tako neke kanale vezane za tu temu i razne misterije, recimo onaj Balkan UFO kanal je zaista najbolji kanal tog tipa barem na nasim prostorima i sve pohvale za tog momka iz Rijeke koji uredjuje taj kanal , takodje recimo kanali kao sto su Svet tajni, Gilgames, Idiokratija i slicni znaju povremeno da izbace dosta zanimljive klipove koji pritom ne traju dugo i ne zahtevaju previse vremena,itd.
Sto se tice stranih kanala ono povremeno pogledam Dzo Rogana, neke intervjue DJ Vlad-a, takodje ponekad pogledam i podcast uzivo koji vodi reper Killah Priest blizak Wu Tang Clanu koji je ovako dosta zanimljiv, svestran, nacitan i kul lik otvorenog uma i voli dosta da diskutuje o tim nekim raznim neobicnim temama, o skrivenoj istoriji, ufologiji, duhovnosti, itd.
Takodje pratim i tihnekih par kanala vezanih za ufologiju i slicne teme (jer mi je to “profesija” na neki nacin) tipa UAMN TV, Ancient Discoveries, kanal od one novinarke Linde Molton Hau koja se vec decenijama ozbiljno bavi time, Billy Carsona, itd.
Takodje volim da ispratim i neke kanale posvecene muzici koju volim kao sto su South Central Channel , Golden Age Hip Hop, itd gde promovisu taj old school Hip Hop , tvrd i autentican zvuk i gde nema tog autotjuna i tog mejnstrim djubreta.
Inace pretprosle godine je bas Aleksandar Dzankic (MC Best is nase legendarne grupe Who Is The Best) pokrenuo domaci Hip Hop podcast koji se zvao Geto Podcast gde je dovodio likove sa domace Hip Hop scene , ono bio je i Gru nek mu je vecna slava, bili su i Bad Copy i Prti BeGe i BeGe Fank (Lubeni) i Bane Sansajn i Kiza Robin Hud i DJ Munja i Smoke Mardeljano i jos neki , ono taj podcast je bio zamisljen kao spiritualni nastavak njegove kultne emisije “Geto” koja je nekad isla na TV Politici , ono snimljeno je bilo 10-ak podcasta (cak je i podcast isao cetvrtkom kao i nekad ta kultna emisija) ali nazalost nije zazivelo , trebalo je negde posle leta negde na jesen da krene nastavak podcasta i druga sezona podcasta medjutim nazalost nije bilo nista od toga, inace Dzankica i ja znam ovako u prolazu tako da kazem pa ako ga sretnem negde mozda ga pitam i malo urgiram koliko mogu da se to opet malo pokrene nesto.
Takodje volim i neke putopisne kanale da ispratim i neke zanimljive likove kao sto su Aleksandar Bilanovic i Vedran Badjun.
Inace uskoro i moj zet Dare ( sto je vodio Mentalno razgibavanje) uskoro krece sa svojim podcastom u kome bi trebao i ja da sudelujem kao clan ekipe tako da kazem.