Ja mislim da ljudi te price o reptilima previse olako odbacuju jer im eto kao zvuci ludo i ne uklapa im se u sliku njihove “realnosti” i “idilicnog sveta” koju su oni stvorili u svojoj glavi.
Ja moram da priznam da i ja kada sam prvi put cuo za te price o reptilima i meni je na pvu loptu zvucalo ludo , nerealno, budalasto i sta ja znam, medjutim kada sam malo procitao o recu se tu radi i kada sam poceo malo da istrazujem n tu temu iz raznih izvora i sklapam polako neki mozaik u glavi onda mi ta prica uopste vise nije bila smesna i sve vise mi se cinila vrlo realna.
Moram da priznam da mi je ta prica o reptilima jos i najverovatnija i najlogicnija, doduse nisam ni ja video nijednog ali verujem da postoje, takodje postoje zaista brojni svedoci iz razlicitih delova sveta, zaista ozbiljan broj ljudi razlicitog profila, interesovanja, kultura, verovanja, itd koji tvrde da su ih videli , a iskreno sumnjam da sad svi lazu ili su eto ludaci pa lupaju gluposti.
Takodje u svim mogucim kulturama, mitovima i verskim spisima se pominju i sirom sveta imamo kult nekih zmija, zmajeva (odnosno reptila), pa tako recimo u drevnoj Kini car je polagao pravo na presto kao potomak zmaja (reptila), navodno i u japanskoj mitologiji boginja sunca Amaterasu je mogla da menja oblik iz ljudskog u zivotinjski i izmedju ostalog mogla je da menja oblik i u zmiju odnosno reptila (a ima onih koji veruju da su pripadnici japanske carske porodice zapravo njeni potomci), takodje recimo kod Asteka vrhovno bozanstvo je bilo Kecalkoatl koga su opisivali kao pernatu zmiju (reptila) , pa recimo i u nekim africkim kulturama isto postoji kult zmije (reptila), pa recimo onda i u indijskog mitologiji se govori u polu-bogovima tzv. nagama koji su opisivani kao pola ljudi-pola zmije (reptili) , takodje imamo u Bibliji govorecu zmiju koja je nagovorila Evu da uzmu jabuku (a cim govori ocigledno se radi o nekom inteligentnom bicu zmijolikog izgleda), pa imamo Svetog Georgija koji ubiva azdaju (reptila) , pa recimo u srednjem veku u kako u centralnoj Evropi tako i na ovim prostorima imali smo Red Zmaja kome su pripadali i Nemanjici, recimo Vlad Tepes III poznat kao Drakula sto je zapravo titula ( a ne licno ime/prezime ) koju je on dobio kao pripadnik tog reda isto znaci zmaj, itd.
Takodje svaki covek ima takozvani reptilski deo mozga, zapravo mozak je podeljen u 3 dela , neokorteks, takozvani reptillski deo mozga i limbicki deo mozga.
Sto se tice neokorteksa taj deo mozga ima beskonacne sposobnosti i taj deo mozga je najvise uskladjen sa nasim izvorom i visim sferama postojanja i ima zaista neogranicen potencijal i taj deo mozga se vezuje za emocije, empatiju, ljubav, duhovnost, kreativnost, stvaralastvo, itd.
Limbicki je kao deo procesora koji generise nasa osecanja prema trenutno dozivljenoj stvarnosti i prema trenutnim okolnostima.
Reptilski mozak je deo mozga zaduzen za trenutnu impulsnu reakciju i instikt za prezivljavanje, recimo taj deo mozga se vezuje za negativne osobine coveka kao sto su agresivnost, teritorijalnost, potreba za potcinjavanjem drugih, za dominacijom, nedostatak empatije, nagon i potreba za razmnozavanjem ali bez emotivne i duhovne povezanosti sa tom osobom, itd.
Sad postavlja se pitanje zasto su neki ljudi agresivni, ratoborni, imaju potrebu da kinje i ponizavaju druge, zasto nemaju empatije prema drugima, zasto nemaju potrebu da se emotivno vezuju za druge ljude i nemaju potrebu da vole nekog i da budu voljeni vec su ono hladni, sto mi kazemo emotivni invalidi ili cak sociopate, a neki su suprotnost tome , sad verovatno zato sto je kod ovih taj reptilski deo mozga razvijeniji i vise aktivan u odnosu na neke druge ljude, odnosno njihova reptilska strana je izrazenija nego ona ljudska i humana.
Navodno prema nekim prica i teorijama ljudi (homo sapiens) su zapravo miks razlicitih vanzemaljskih rasa a medju njima je i ta reptilska rasa ciji udeo genetike ljudi imaju u nesto manjem procentu dok recimo kod hibrida koji vladaju svetom o kojima govori Dejvid Ajk taj udeo reptilske genetike je znatno veci nego kod ostalih ljudi.
Takodje recimo cuo sam da recimo ti reptiloidi (i njihovi hibridi) za razliku od ljudi nemaju srcanu cakru (koja je zaduzena za emocije, empatiju, itd) ili im je zakrzljala pa ne moze da primi onu izvornu bozansku energiju ljubavi (sto zovu prana u istocnjackim kulturama nekim) i zato su takvi kakvi jesu, ono kad je ta cakra zapusena to je isto kao kada kod nekih ljudi su recimo zapuseni krvni sudovi od masnoce pa onda ne moze lepo krv da protice tuda pa neki organi ne mogu da prime dovoljno krvi odnosno kiseonika koju se prenosi putem krvi pa dolazi do ostecenja tih organa, navodno slican princip je i sa ovim.
Inace cinjenica je da preko 90% ljudi ima neku urodjenu fobiju od zmija, gustera, reptila i slicnih zivotnja, iako ni oni ne znaju zasto, ali to je verovatno neko takozvano genetsko secanje i nesto sto je duboko ukorenjeno u nasoj podsvesti i nasoj DNK i sve sto je zmijoliko i reptilskog izgleda automatski nas podseca na tamu, smrt, shtrah i nesto negativno i destrutivno.