Za Concord sam znao da se ne vraća ali nisam baš očekivao da će zatvoriti Firewalk.
Zao mi je ljudi koji su radili… ali opet, sto manje forever-games, kako bi ih Digital Foundry nazvao, to bolje za kreativnu industriju
Izgleda da smo došli dotle da te samo jedan neuspeh deli od katanca. A možda su mogli na osnovu ovog iskustva da urade nešto drugačije što bi bio hit. Sony je i njih mogao da zadrži bez problema dok kuvaju novu igru. Bedno.
Da, to postaje normala. Jedan flop i velike šanse su za katanac.
Meni je Concord bio sasvim solidan. Jako čudna situacija, nadao sam se nekom reworku ili preporodu igre u F2P varijanti ili kako god.
Eh, sad, razne brojke se bacaju okolo, nije što je jedan flop, više je pitanje koliko je koštao taj jedan flop. Prvo beše 60-70 mil. sad nešto spominju 200. Ne znam gde odoše te pare. Mozda na vikendice i vikende u Las Vegasu.
Novac ide za obranu Diddya, valja sklopiti nagodbe sa svim zrtvama. Netko ce reci da je to drugi portfolio pa se ne smije novac prelijevati iz jedne posude u drugu, ovi se samo igrama bave.
Interesantno je da su zatvorili studio koji je pravio mobilnu igru. Izgleda da polako zaobilaze Džimovu strategiju i vraćaju se svom standardnom modelu.
Od pocetka je bilo jasno da je to jedan veliki promasaj. Videlo se iz aviona da ce zatvoriti Concord studio, ovi drugi iskreno i ne znam sta su radili u portfoliju, imaju nesto malo zaposlenih, par desetina.
@ph1beropt pa na plate i dugacak razvoj. Mnogi u IT industriji su odavno milioneri u veliki kompanijama. U nVidiji su skoro svi milioneri.
Ima Boga.
Loš menadžment .
Zabole me, gasi govna, daj SP naslova.
Nije ti žao zaposelnih i njihovih porodica?
Sto bi Balašević rekao “žao mi konja”
Naravno da jeste, ali ne bavim se time, imam i svojih problema. Od SIE me interesuju igre i ništa više, a ovo nek’ im je za nauk što hoće da uleću tamo gde im očigledno nije mesto, jer ne znaju. Bolje bi im bilo da se drže onoga što znaju najbolje i ne, ne mislim na VR (spit).
Nemaju porodice. Svi su “moderni”
Ali što ovog Geoff Keighly-a mjesecima već drkaju da je Sony shill zbog postova njegovih. I sad objavio ovo ali nije napisao nigdje da je Sony zstvorio dok kad je Xbox zatvarao jeste i još stavio veliki Xbox jpeg. Naravno da su ga opet načepili zbog toga.
Pročitao prekjuče (kud nisam šerovao link, sad ne znam ni gde je) da navodno Naughty Dog počeo da radi na nekoj Sci Fi open world pucačini ili šta već koja će navodno d aima ogroman svet i šta ti ja znam… Iskreno se nadam da to nije istina. Ja kontma da njih smara da decenijama prave samo iste naslove, ali greota bi bila ne dobiti još jedan Uncharted i Last of Us.
To se odavno zna da 99% rade na novom IP-u tj Savage Starlight igri (strip koji čita Ellie iz TLoU)
Licno uveren sam da ce se svaki od zaposlenih odlicno snaci plus su i u ovoj nezavidnoj situaciji 100x bogatiji od mene sa sve astronomskim otpremnina za nase uslove.
To ne abolira menadzment losih odluka i cinjenice da je Sony pokusao neuspesno da prosiri portfolio na najtoksicniji deo gaming industrije.