Playstation Move vs Xbox Kinect

da, to je suština. nisam ni siguran šta je drugi talas Kinect igara, osim Childs of Eden i gomile onoga sa TGSa što ćemo tek videti dogodine…

Sat vremena igranja Kinect-om.
Gamespot: 1 hour of Kinect footage | N4G

Dance Central mi se jako,jako,jako dopada.:slight_smile:

Pogledajte ovu ribu sta radi …

https://youtu.be/qxzCtl2QyPs

Ova je ipak profi plesac
Microsoft Kinect for Xbox 360 | The Ellen DeGeneres Show

U principu koliko sam uspeo da vidim iz ovog snimka lag i nije toliki koliki sam mislio da ce biti.
A s obzirom da ja i na Move i na Kinect gledam kao na casual stvari,mislim da ovo moze ipak biti valjan proizvod.

dobro se ona snalazi s tolikim stiklama i pred tolikom publikom…

A sto se laga tice, mislim da je Dance Central specifican jer 90% vremena uopste ne vidis svoju siluetu, nego samo mocap igrace, pa ne mozes ni da steknes osecaj koliko zapravo signal laguje. Realno, dosta su pametno sidestepovali problem… Koliko mi je poznato, lag je i dalje dobrih pola sekunde, sto nije bas macji kasalj.

cica je mega :stuck_out_tongue:
Pa ne moraš biti dobar ili profesionalan igrač da bi sve teklo kako treba u tome je poenta. Treba polako ulaziti u fazon i terati sebe da budeš što usinkovaniji sa zadatim elementima, što opet zavisi od težine na kojoj se igra.
Kao što rekoh par puta, jedno je video, drugo je kada se igra uživo, potpuno različite perspektive, kao i osećaj lag-a u istim. Dance Central je killer-app.

Ovde se bolje vidi …

https://youtu.be/MsCVCGVk4cg

Mada koliko sam skontao na ekranu ima i deo gde vidis sebe,ro jesto ono sto kamera registruje.
Mada onaj link od sat vremena stvori otprilike solidnu sliku o pocetnim kinect igrama.

Gamespot: 1 hour of Kinect footage | N4G

Slazem se.

Na Americko trziste 4 novembra tj danas a na Evropsko 10 novembra ,pa za stare konzole se dobija samo dodatni adapter mslim da nece trebati nikakav dodatni softver sem onog novog dashboard-a

jedva cekam da ga kupim…Kinect je prava stvar i revolucionarna,potpuno se slazem sa ROBOTNJIKOM koji kaze da ne zavisi samo igra od kinecta vec i od programiranja…Nadam se najpoznatijim hardcore naslovima za Kinect…

Zanima me da li ce igrice za kinect moci da se skidaju i rezu nadam se da hoce

Evo i reviews>
The Kintec Hardware Reviews:

The Kintect Software Reviews:

Kinect Adventures (Microsoft Game Studios)
Metacritic Link

Kinectimals (Frontier Studio/Microsoft Game Studios)
Metacritic Link

Kinect Joy Ride (Big Park/Microsoft Game Studios)
Metacritic Link

Kinect Sports (Rare/Microsoft Game Studios)
Metacritic Link

Dance Central (MTV Games)
Metacritic Link

Your Shape: Fitness Evolved (Ubisoft)
Metacritic Link

sve u svemu, casual sr*nje (barem za sada) . veca vest dana mi je da je NBA Elite 11 zvanicno “pojeden” od strane NBA 2k11.

bitno da su oni promenili ime u elite.

Ako se ne varam,pominje se 150$,bar u USA.

Pogledao sam samo IGN review za Kinectimals, Kinect Sports i Sonic Free Riders.
Odziv mi se čini kao dobar, iako smo bili skeptični zbog toga.
Kinect Sports i Sonic bi mogao i malo ozbiljnije gamere da drži duže, ali Kinectimals mi se čini kao nezamislivi smor, mislim, dobro je za hiperaktivnu decu ili decu koja nikad nisu videla životinju (ja lično mrzim životinje), hardcore ili casual gameri nemaju šta tu da traže.
Sve u svemu, čeka se nabavka Kinecta i izlazak hardcore igara, zato što, bar po meni, ne vredi sad nabavljati Kinect sa launch igrama, koji košta u Srbiji kao nova Arcade konzola.Ustvari, čekam da izađe Star Wars Kinect, neki FPS i FIFA za Kinect (ako ikad izađe), pa tek onda kupujem.

a kako ocekujes fifa, fps ili star wars da rade ?

u najboljem slucaju glupo.

u realnijem, glupo i jadno :slight_smile:

igras sa ortakom fifu preko kinect-a, i sta ? od cega zavisi dal si postigao gol ili ne? da ne pricamo sto bi se svodilo na to da mozes samo da biras kad ces da dodas i kad ces da sutnes, neces sigurno trcati u raznim pravcima po sobi i slicno.

ne ocekuj fifu na kinectu, kao ni iole ozbiljnije pucacine.

fifa je najavljena za Kinect,drugo Kinect u Srbiji ce kostati 180evra u Computer Landu,mislim da ce biti jeftinije u Virtual Shopu…

Pa toga i ne treba.

Kinect je dobra stvar za casual zajebanciju.Mnogo ljudi bas to i traze od igara.Nekima ce dosta biti ove launch igre.
Sta vise,koliko ga god neko voleo ili ne voleo ipak je to jedna “futuristickija” naprava od wii i move varijante.
Za casual stvari je sasvim zanimljivo resenje i onom kome je nesto ovako potrebno u kuci,verovatno ce biti prezadovoljan i lag mu nece proci ni kroz najmanji deo mozga.
Realno zar je nekom uopste palo na pamet da ocekuje FIFU za kinect.:slight_smile:
E sad druga je stvar sto neko ocekuje igre koje ce da prelazi mlateci se ispred ekrana,promasio je sustinu proizvoda.

Ali opet,meni je interesantno sto su neka velika imena pocela da razvijaju igre za kinect.Licno ne ocekujem cudo,ali moram priznati da me zanima sta je recimo Suda smislio.Ne znam,Kinect je jos neistrazen,sam pristup je totalno drugaciji od bilo cega sto smo imali priliku da koristimo u igrama tako da sam spreman da vidim nove ideje,cak i ako ne uspeju.

A opet premocno mi deluje i sama cinjenica da cu moci da koristim funckije XBOX-a bez joypada,dakle “MI” direktno rukama kontrolisemo xbox,i na kraju krajeva super kamera za video razgovore i slicne stvari.

slažem se sa većinom iznetog.
Ja sigurno nisam ni očekivao FIFU za kinect, al neko očigledno jeste.

jedino sa čime se ne slažem u tvom postu je “premoćnost” kontrolisanja box-a bez joypada, jer to u MNOGOME zavisi od kvaliteta samog prepoznavanja glasa, a imam neki osećaj da se ne nosi baš savršeno sa našim akcentima.
i još bitnije, da je super kamera za video razgovore, pošto nit su joj nešto super performanse, niti je cena iole prikladna.

ali svakako ostalo što si napisao stoji, treba videti kako će se sve opsetiti legendarni tvorci igara da iskoriste ovo čudo…

Nisam mislio na glasovne komande,zanimljivija mi je kontrola menijima sa šakama.:slight_smile:
A kamera ko kamera nije jeftina ali niko nece kinect kupiti da mu sluzi iskljucivo toj svrsi neko ce se i igrati malo.Ali na lajvu moze da bude kul.:smiley:

PS. Cena se dosta komentarise,a jos ne znamo koja ce biti kod nas.

pa koja god da je cena, moze samo veca da bude nego “tamo” :slight_smile:

elem, sto se tice kontrole menija rukama, kao sto su svi koji su testirali kinect najavili - brzo se zamaraju ruke i ukcies se.

dosta, dosta sam eksperimentisao sa touch interfejsima (jonny lee sa youtube-a sa wiimote-om, multi touch ekranima, rukavicama sa IR svetlom) bilo mi je deo posla.
i sve je to zanimljivo u pocetku ali jednostavno nije pogodno za svaki dan, umoris se ili je jednostavno sporije i gluplje od mis + tastatura, ili u slucaju konzole joypad.

no, videcemo kad probamo kinect :slight_smile: