Playstation Move vs Xbox Kinect

Sta je po vasem misljenju bolje sta bi ste pre kupili sta su prednosti jednog a sta drugog…

O ukusima ne treba raspravljati :x:emoticon-0100-smile

:doh:
pa jel si ti svestan da si ti upravo postavio temu u kojoj zelis da raspravljas o ukusima (kome se vise svidja move a kome kinect je dobrim delom stvar ukusa)

sto bi rekao sava iz kikinde “licimuru”

Samo me zanimaju tudja vidjenja o tome sta je bolje i zbog cega ako to smatras raspravljanjem onda zelim da raspravljam :slight_smile:

Ova tema bi imala smisla kroz jedno par meseci kada se pojave obe spravice i kada ih ljudi izkonzumiraju, ovako…

Kakav ukus ljudi, to su dve potpuno drugacije tehnologije. Move je dosta zartarela tehnologija, sony iz greske u gresku, pokusali su imitirati nitendo wii, samo zbog dobre prodaje, neko im treba reci da brojke nisu sve, bolje da su radili na unapredjenju eye toy, onaj klip sa onim avioncicem i lutkom na e3 prosle godine je bio super. Meni licno je od kada sam video prvi trejler za kinect tada natal odusevio, mogucnosti za dalji razvoj softvera su prakticno neogranicene, posebno me zanima koliko ce dobro raditi skeniranje.

nisi svestan koliko su svi natal demoi bili “nasvirani” (jako jako puno)

nista od onoga sto si video u prvim natal demoima nikada nece biti moguce sa kinectom i xbox360 (mozda neka buduca periferija na nekoj buducoj konzoli)

prepoznavanje glasa se svodi na par osnovnih unapred odredjenih komandi (nista od toga da igrate kviz i odgovarate na pitanja usmeno, osim mozda “a” “b” “c” ili “d” i sl.

prepoznavanje pokreta nije ni izbliza dovoljno precizno za bilo sta kompleksnije od mahanja, skakanja, savijanja.
nista prsti, nista finese.

onaj “milo” demo sa decakom - totalno laziran, takav AI skoro jos nece postojati.

a ono skeniranje skejta koji se onda pojavi savrseno replicirano u igri je verovatno najveca obmana u svim trejlerima.
to je nemoguce ni sa kamerama daleko daleko vece rezolucije, a kamoli sa onom kinect kamerom.

nasvirali su opasno demoe, a ono malo pravog gejmpleja sto su pokazali videli smo sta ? mahanje rukama i nogama sto po nekad prepozna kao udarac na onu loptu u breakout igri, plesanje, i one avanture koje su savijanje i skakanje.

ne sumnjam da ce kinect imati svoje vrednosti, ali masta vecine ljudi sa kojima sam pricao o kinectu je bujna, mogu slobodno na to da zaborave.

Potvrdjujem

potpuno se slazem i mislim da su ljudi u velikoj zabludi, a narocito zato sto daju prednost kinectu jer je nova tehnologija. bas iz tog razloga sto je sve to novo, mislim da ce biti mnogo problema sa njim, a sto se tice preciznosti prosto ne verujem da ce sa njim moci recimo da se nisani tako precizno kao sa move-om. ja ipak smatram da su obe stvari tesko sranje i da ce samo da unazade industriju jos vise, jer ce mnogi developeri da se okrenu pravljenju casual igara.

da se nisani precizno ? nece moci da se nisani uopste ! nemojte da sanjate fps preko kinecta.
i voznje su jako neprecizne, sto se vidi cak i na snimcima koje microsoft pusta kao viralne reklame (poznate licnosti kako voze preko kinecta)
pored toga sto nema kontrola za gas i kocnicu, vec samo upravljanje ni to upravljanje ne radi bas kako treba.

sve u svemu slazem se, oba dodatka su mi veoma jadna.
jedino sto ne verujem da ce tolko znacajno uticati na industriju sto se tice nasih igara koje igramo, ostace tu manje vise isto.

‘‘it also have what we in future call BUTTONS’’ :slight_smile:

Ako je sve ovo sto prica irreal tacno onda definitivno odustajem od kupovine msm ako jeste ko ce da im kupi to srane prosto ne mogu da verujem da su tako nesto uradili (ako jesu) msm onda to mogu da radim sa kamerom za komp ima par igrica za kameru koje sam probao i vrlo su usrne msm pracenj pokreta je usr*no msm necu da pljujem dok ne izadje (mada vec jesam) :emoticon-0100-smile ali dobro.Ako je sve tacno onda stvarno ne vidim svrho u pravljenju neceg pod znacima navoda rvolucionarnog a da je to ustvari postojalo pre 10 godina jedino su ubacili prepoznavanje glasa sve ostalo je postojalo odavno. Nadam se da ovo sto prica irreal nije tacno:nono::frowning:

To sve zavisi od softvera, ne hardvera.

Ja kupujem cim dodje kod nas, cak razmisljam da unapred narucim. Natal klip prikazuje sta ce moci, ne sta sada moze, eh ljudi svi ste probali kinect unapred 12 meseci pa znate sta sve moze…
Za to vreme ce biti ozbiljnih naslova koji ce izaci za ovu periferiju.

malo preterujes, nije to obicna kamera u kinectu, to su dve specijalne koje vide i u losijem osvetljenju i vide u “3d”, tako da je svakako daleko bolje od svega sto si do sada mogao da vidis sa web kamerama.
preuvelicao si moje reci, samo sam ti rekao da nece biti toliko dobro koliko oni zele da verujes da ce biti.

odnosno, ne, nije moguce sada, i nikada nece ni biti moguce da mu pokazes skejtbord, on ga skenira i onda ga ubaci u igru koju ces ti tek tako igrati mahanjem nogama po podu.

da, mocice bolje nego bilo sta do sada da detektuje pokrete ljudi, a da li je to dovoljno dobro da bi bio zabavan vise od nedelju dana, to je kljucno pitanje.
odgovor cemo saznati kada izadje.

ali neosporiva cinjenica je da ni jedan softver nece doneti ono sto svi prizeljkuju i ono sto je pokazivano na prvim natal demoima.

Irreal neka ponude pribliznu fight igru kao na klipu za natal i isplatice mi se kupovina:-) Konacno cu spojiti trening i igre, dve stvari koje obozavam.

mislis ono karate cudo gde ga izaziva neki starac ?

kapiram da moze da se uradi neka igra gde bi prepoznavao generalne pokrete sa jako sporom borbom (jer nikada neces moci, niti ce ocekivati neko od prosecnog gejmera) da se kreces toliko brzo koliko mozes da drndas dugmice.

a da ne pricamo o nemogucnosti kinecta da prepoznaje komplikovano mesanje poteza.

moze da se svede na 4-5 fiksnih poteza i to ti je to.
kakvo crno 1:1 pracenje ko na reklami…

mislim, jeste najbolje da sacekamo i vidimo sta ce da bude, al samo nemojte previse da ocekujete, dzabe ce vam se srusiti snovi.
ljudi sticu utisak da je move = wii, a kinect je nesto hiljadama svetlosnih godina ispred.
sve su sanse da nit je move = wii, nit je kinect, nazalost, MNOGO bolji.

a sto se tice igranja i vezbe u jednom - kupio sam davno Wii Fit, i to je svaka preporuka.

Wii Balance Board + WiiMote + nunchuk = Zabava i vezba u jednom. i nije samo fora, nego je stvarno zabavno, a bogami i stvarno pomaze u vezbi.

ako neko misli da predje iz totalno van forme u top formu samo uz Wii Fit, to se nece desiti, ali moze jako puno da pomogne, znam iz iskustva.

Jos neki dan pa ce moci da se polemise o ovoj temi jedva cekam jos samo 4 dana :smiley: :smiley:

Pogledajte koliko se ljudi gube…pocevsi od dede koji skija :smiley:

https://youtu.be/HQk7owfII4s

takve stvari su jedino zabavne kad drustvo dodje,wii sam u zivotu nisam igrao,a bas sam do sada cepao sa drugovima :smiley: