PlayStation 5 tema (Vol 2)

Setite se ovoga kada sledeći put postavljate Bloomberg experte.

Šta bi sa ovim. :grinning:

1 Like

Pa ako moze da se bira, ja bo vise voleo nastavak dostojan dvojke. Cetvorka sa onim open world delom gde se vozikas, skoro kao Alone in the Darkfall

1 Like
1 Like

Mogu slobodno da preskoče taj MP i fokusiraju se na SP experience.

4 Likes

Imati uspešan GaaS u današnje vreme zahteva dosta a nije garantovano da će se uhvatiti među igračima. Valjda Guerilla ima više uspeha sa svojim MMO naslovom.

1 Like

Ovaj vid igre koji oni pokušavaju da naprave zahteva all hands on deck i konstantno peglanje, konstantan sadržaj, konstantne nove stvari, bukvalno pored takvih igara retko koji studio može da radi na drugom projektu ako žele da to zaživi. Svi koji su tako podelili studio da radi na sličnim igrama, a ostatak na nečemu drugom su bili dead on arrival. Fortnite, Apex, Destiny, Overwatch i igre sličnog kalibra su dokaz da su pored takvih projekata jako male šanse za “nešto sa strane” jer to zahteva stalnu pažnju i ulaganje da se zadrže igrači.
Iako ne volim Fortnite i nikad nisam igrao divim se koliko sadržaja ubacuju u igru, Apex takođe. Koliko god ND bio brutalan studio, ne znam kakve su im šanse u ovim vodama. Ne može dupetom na dve stolice, ili ceo tim na ovaj projekat ili neka bataljuju dok još može.

1 Like

Pri tome, izgleda da su znatno smanjili broj ljudi koji rade na projektu, što isto nema smisla ako hoćeš uspešnu online igru:

2 Likes

Ide to pod autobus, što bi rekli braća Ameri :joy:. Lepo neka se fokusiraju na ono što znaju da rade, a ne počeli da vilene. Tržište je toliko zasićeno da pored ovih uspešnih naslova probiti se je skoro pa nemoguće.

4 Likes

Bungie pogledao i u fazonu, ovo vam neće poletiti:

Sony has invested heavily in “games as a service,” or video games designed to be monetized beyond their initial sales through ongoing purchases. As part of that push it asked another of its video-game studios, Seattle-based Bungie, to evaluate the games across its portfolio. Bungie raised questions about the The Last of Us multiplayer project’s ability to keep players engaged for a long period of time, which led to the reassessment.

1 Like

Jeste teško ali im je to dio strategije. Svi bukvalno teže da imaju live service igre kojima će finansirati single player igre. Sony se do sada dosta oslanjao na 30% što su dobijali od Call of Duty, čini mi se da je taj novac bio trećina njihovog izvora finansiranja projekata. Rockstar ima GTA online koji muze, Microsoft ima Minecraft, kažu npr. da je Redfall kao i Fallout 76 bio jedan od pislednjih pokušaja Bethesde da nađu takvu muzilicu prije nego što ih je MS kupio.
A ona grafika gore od Sonija gdje očekuju 2025. da im 60% naslova bude live service, sve govori.

To što oni planiraju mogu da obese mačku o rep. Koliko je tih GaaS uspelo do danas, na prste jedne ruke, tako da samo idiot može da ima takvu strategiju, posebno ako si, kao u slučaju Sonija, sve što imaš napravio od SP igara. Samim tim što je ND brže bolje najavio da radi na potpuno novom SP ide u prilog tome da od tog njihovog plana ne mora na kraju da bude ništa.

1 Like

Možda ne bude ništa, ali će definitivno probati.

2 Likes

Zabrinjavajuca strategija za live service, Dzim Rajan vidim ide sjajnim primerom Microsofta. U sustini napravice 10 mediokritetnih live service igara koliko su trenutno u pajplajnu nakon akvizicije Bungija i Rejmondove tj Haven studija, nadajuci se da ce samo jedna ispasti hit koja ce da pokrije troskove razvoja za ostalih 9 neuspesnih. Live service tj multiplejer igre su vec neko vreme pod kritikom gamera, vecina je izgleda skapirala da su bez contenta, nebalansirane, zbrzane i sa gomilom bagova.

1 Like

Ovo ce biti uspeno malo vise nego sto je bio Mass Effect MP :joy:
Niko ovu igru nije kupio zbog MP nego zbog jebeno dobre SP price koja te oduva.

12 :grimacing:

Ma nema od te priče ništa, prva kada bupne, a odma će, menja se politika :joy:

GaaS igre su glavni razlog zašto su kupili Bungie. Takođe strategija u narednih nekoliko godina ide u tom pravcu. Do 2025. 60% njihovih igara će biti online multiplayer. Ostalo single player i VR. Verovatno i sami znaju da neće svaka od tih igara biti uspešna, ali i ne mora svaka, dovoljno je da par bude popularno. Bungie ekspertiza treba da pomogne u tome.

Nema od toga ništa, jedino da kao MS, kome je Halo prso pa hoće CoD, pokušaju da kupe nešto veliko, već uspešno, ali za to nemaju para. Tako da će da spucaju brdo para ni za šta.

A već ste pomenuli Minecraft, isto kupljen gotov uspešan proizvod. Kretati od nule, na ovom tržištu, jebena rabota.

Ne znam koliki je bungie tu stvarno ekspert. Oduvek mi delovalo da su oni sa Sudbinom imali više sreće nego pameti. Tek su se sa Taken King ekspanzijom snašli, dotad bio haos. A koliko čitam, otad isto haos.

Apex nisam igrao, al ovo malo što sam gustirao Fortnite sam zapanjen koliko sadržaja ima. Ako im sezona traje mesec dana, a svake sezone ovoliko skinova i drugih zezalica uguraju, ne mogu da zamislim koliko je to posla. I tako iz meseca u mesec.

3 meseca je sezona, ali svaki put menjaju pomalo mapu, a jednom godišnje je skoro skroz izmene. I stalno nešto novo ubacuju. Plus ako znaš da gradis, kontam da teško može da dosadi. Moj klinac neće ni da čuje za mod bez građenja, kaže to je za noob-ove :joy:

1 Like