PlayStation 5 tema (Vol 2)

Mislim da Sony publika uvek bila vise za SP.
Barem sam ja u tom fazonu vise.

Pa generalno Sony ima odlicne SP igre , ali vise puta je Sony rekao da im taj profit nije siguran jer ja cu kupiti sad tu igru i nikad vise , a live service igre ce uvek donositi zaradu. Zbog tog razloga su pojurili da naprave tako nesto kako bi imali pasivnu zaradu i to je ispalo lose , po meni ne zato sto su se ljudi zasitili takvih stvari vec zbog toga sto je sony usao u to zbog zarade i to je to. Nemozes mi reci da se ljudi pale na Valve-ov Deadlock koji jos nije izasao zbog toga sto je to valve,kompanija koja svoj najbolji serijal Half Life nije nastavio, ali taj isti valve stavi dostupan workshop i ja na l4d2 umesto 30sati mogu da nagruvam 200sati i to vazi za svaku valve igru.

Ljudi su povodljivi i skloni uticaju mase.
Zato se velike parei daju na recenzije, testereitd. Da te proguraju.
Zasto sony nikako da ubode MP to ne znam. Pretpostavljam ali mi je neverovatno da to mi znamo a ljudi koji zaradjuju mesecno vise od nas godisnje to ne znaju :thinking:

I meni je cudno kako nisu mogli da vide da ce ta igra biti propast. Iskreno voleo bih da vidim sve cesce multiplayer naslove kakav je bio Halo , Gears , ovaj Warhammer(koji btw ima zapravo dobre igre) , bukv puska u ruci , spawn-ujes se i rokaj , a iskreno ne bi im bilo lose da ozive tako nesto preko Killzone naslova i cudi me kako nisu takvo nesto pokusali , znaci ne govorim da to treba da izgleda kao CoD nego da nadju nesto svoje iz tog sveta.

1 Like

2 Likes

Yeah… about that

5 Likes

Ma prodace se ovo u nekoliko miliona primeraka, mozda i preko 10. Ne brinem ja mnogo.

Ал ја мислим да су мало претерали са ценом игрице. Реално је да више од 50е не би требало да кошта. Па Хелблејд 2, који је филмски нестваран кошта толико, а један платформер као што је АстроБот кошта 70е, мало су ипак отишли предалеко с тим.

3 Likes

$60 je igra na US PSN-u

Тамо да, у Европи 70е

Astrobot je TITO za Hellblade 2

2 Likes

Sto bi reko @euphrates, sta sve covek nece procitati ovde :joy:

5 Likes

Ovo! Preterali su.
35-40$ plafon!

1 Like

Ni meni nije jasno kako ne mogu da ubodu. Sto se mene tice i ne moraju. Ja igram samo SP igrice. Ali me svakako cudi da nemaju barem 2-3 mega hita MP :confused:

Kod mene je baš tako, Playstation mi je isključivo za offline single player igre, tamo nemam ni društvo, party nikad u životu kreirao nisam. Kad upalim Ps, znači igram samo ekskluzive offline. I to nije nužno loše, uživam u ekskluzivama, sve je top.
Do trena dok ih ne pređem. Kad ih pređem, možda obrnem igru opet ali to ne rade svi, tj retko ko obrne istu igru dva puta. Pogotovo Ps ekskluzive koje su baš heavy story driven igre i nemaju replay value.
Krenem God of War opet na primer, i samo mi dođe da konstantno udaram Skip na svaki cutscene, ali prvi put kad igraš je masterpiece. E to je ta neka stvar koju oni ne mogu baš da nabodu nekako. Da se ljudi vraćaju njihovim igrama. Ta famozna razmena je živ primer kako ljudi kupe ekskluzivu, pređu za dva dana, prodaju i ne pogledaju taj naslov više u životu dok ne izađe novi nastavak, ako ikad i izađe.
To je mentalitet većine, pređu jednom, odloze na policu ili prodaju i teraj dalje.

Xbox s druge strane je imao odlične ekskluzive, ne na nivou story telling-a kao Ps, ali itekako dobre igre i odlične kampanje sa Halo, Gears of War i sl. I ono što je najbolja stvar, svaku od tih igara si mogao da prelaziš u split screen, Halo smo igrali u četvoro, kampanju smo prelazili zajedno, Gears of War svaki deo možeš da prelaziš kampanju u split acreen-u ili co op online dok je Ps uvek birao tu neku “usamljenu” putanju igrača gde nema opcije da vas više zajedno prelazi igre. Zato su xbox 360 noći nezaboravne za mnoge od nas.
Plus, svaka njihova ekskluziva je imala multiplayer deo, Halo, Gears of War, obe igre su imale multiplayer sa raznim modovima. I taj mp mode je mogao u split screen, dan danas može. Možda je i neka ps ekskluziva imala mp, pada mi na pamet samo Uncharted 4 i Last of Us 1 ali ne znam kako su ti modovi prošli.
Uglavnom Xbox je uvek imao tu co op opciju i ljudi se nekako vraćali igri makar zbog multiplayer-a. Dok ovde nema toga, pređeš igru i teraj dalje i koliko god da su im igre brutalne, na kraju dana zarada iskaplje na release day u prvih mesec dana i kasnije već tone polako i to je to. Plus to pretapanje i šerovanje naloga, oni dinar ne vide od toga posle.

Razumem zašto im je sad došlo iz dupeta u glavu da ulažu u multiplayer, ali oni tu idu malo agresivno na Ps način i traže sve da im se plati. Opećiće se još dosta puta dok ne ukapiraju neku dobitnu formulu i ukapiraju da su igrači na prvom mestu, a ne da u startu klepe 40 dolara za igru poput svih free to play naslova ikad. Nabošće oni neki balans, ali kolko studija će da pogase do tada, ko zna…

Tako ja doživljavam ceo ovaj “rat” konzola za sve ove godine.

4 Likes

Manite me samo replay-a igara u beskonacno. Prosao sam taj pakao sa Fifom. Kakva je to tek prevara i navlakusa. Ja ne mogu da predjem ni jednom moj backlog od 50 igara. Koja je logika i razum u tome da se u eri hiperprodukcije gde bukvalno imas sta god hoces od igara, posvetis jednoj igri koja traljavo odradi balans i sadrzaj i samo gledaju da te klepe za neke mikrotransakcije, kozmetiku, osecaj nadmoci u virtuelnim arenama. Ajde da gledamo isto jednu seriju u film u krug, dan mrmota, i to nije ni neki posebno zanimljiv. Live service je danas najveca prevara od biznisa, jos ubaci lootbox scheme i imas i kladzu.

2 Likes

Meni se stariji navuk’o na faking Fifu :sob:
Da nije preslikan ja tražio bi DNK test :rofl:

5 Likes