Xbox One X izlazi za nekoliko dana, PS4 Pro je već godinu dana u prodavnicama, pitanje je kada bi mogli očekivati sledeći PlayStation? Kakve specifikacije bi bile poželjne a koje realne? Da li će PS5 imati BC i podržavati PS4 igre? Šta novo možemo očekivati u igrama, što do sada nije bilo moguće a nova konzola bi mogla obezbediti?
- Poslednja edicija hardverske konzole. Posle toga ide streaming. Na tv direktno,fon,toster…
Iznajmljivacemo snagu iz oblaka.
Što se ps5 tiče, ponudiće tada najjači hardware upakovan u kutiju i maksimalno optimalizovan za igre. Prvi rezultati će biti zapanjujići,dok za god dana pc ne počne da ga šije…
Od inovacija očekujem možda ilumiroom i vr 2.0. Projektor. Projektor u konzoli koji će na zid projektovati sliku visoke rezolucije. I mozda…MOZDA… share gde ćemo dobiti LINK
Po meni naj kasnije krajem 2019. Cak i moguce pocetkom 2019, tamo treci mesec. To je neko moje misljenje sto se izlaska tice…
Verovatno ce za 2 godine biti objavljen. Bilo bi previse da ga vec sledece godine objave.
Mora podrzavati PS4 igre, bez toga ne treba ni praviti konzolu
MOBA igre. Dota, LoL ili neki MMORPG kao sto je WoW. Nije nemoguce…Konzola koja to prva bude uradila automatski u startu ima OGROMNU prednost i privucice gomilu PC igraca…ne znam zasto tako nesto vec nisu uradili…
Doduse eno u Fortnite vec mozemo na konzoli mis i tastaturu…zasto nebi mogli onda i Dotu da igramo?
Ono sto je prvo, sumnjam da ce PS5 biti generaciski skok kakvi su bili do sada… Ocekujem da ce i Sony da krene putem MS-a i samo izbacuje jace konzole. Ili se ipak naprave pametni kako bi produzili zivotni vek PlayStation Now. Sto se tice same konzole, mislim da ce pokusati da nadvladaju X za dosta, ako je moguce za duplo vise teraflopsa, ali to upakovati u 500e, videcemo. Ono sto ja ocekujem je da ce 4K biti glavni adut, kao i to da ce opet da potrose gomilu vremena na E3 prezentaciji da nam objasne nesto sto nas nikada nece ni zanimati, tipa kako radi HDR…
A sto mogu ponuditi ne vidim nista novo, posto sa 4K su poceli vec pre skoro god dana citaj ps4 pro. Jedino jaci hardver, da sve igre rade bas u nativ 4K, ali u to sumnjam, u tom slucaju je 2019. je pre rano, jedino da cena konzole bude 2x pro, citaj 800e i to je ispod cene ako gledamo koliko kosta hardver za to poterati. Ako gledamo bas nativ 4K za 400-500e je nemoguce. Samo kada uporedimo PC, kakav treba da tera igre u nativ 4K i naravno da su igrive po pitanju fps-a. Mislim na AAA igre ne na neke indie itd…
EDIT:
Potpisujem X2 .
Bez toga nemaju logike niti izbacivati novi PS, zvao se PS5 ili PS Pro Ultra .
To bi bilo lepo, ako gledamo EA access itd…ako gledamo ovo drugo.
A sto se konzole tice nema sta Sony krenuti tim putem, krenuo je “odavno” sa upd. konzola. Jeste MS je pokrenuo prvi ideju o tome, ali sony je prvi izbacio konzolu, napravio to u delu, krenuo u te vode…tako da MS moze samo ici njihovim stopama . Ma da realno to je najmanje bitno ko je prvi, drugi, treci, dvadeseti…ako gledamo pricu sa nadogradnjama ili se vrate starome i jedni i drugi.
EDIT:
Ma da nemam nista protiv da izadje PS5 i oped nakon 3g. nadogradnja 5-ice, ista stvar kod MS…
Ja sam rekao:
A ne to sto si ti mislio
PS5 sumnjam da ce tamo pre kraja 2020. , pogotovo jer one najbolje igre za PS4 tek treba da izadju, gomila je najavljenu za 2018 i 2019.
Inace ja mislim da bi ova generacija mogla da traje duze nego prethodna, ne toliko zbog Proa i X1 X vec zato sto je ova generacija po meni izasla prerano, var 2 godine nego sto je trebala i prakticno jos uvek je izbor vrhunskih igara za “current gen” relativno skroman , ali promenice se to u narednih godinu 2 kad izadje novi GoW , Detroit, Spiderman, RDR2, Ace Combat 7,Cyberunk 2077, Shenmue 3…itd.
Tako da ne verujem da ce PS5 jer ono najbolje od PS4 tek dolazi i mislim da ko jos nije uzeo PS4 a planira da je ovo neki idealan period da se pazari isti,
Mislio sam na jedno i drugo, zato i jesam dva puta citirao , i ja bi voleo da se ovako nastavi, samo da se Sony ugleda na MS kada je podrska igara u pitanju…
EDIT:
Ma da ja mislim da nas to ceka u buducnosti, update konzola tipa pro i x se nastavlja, makar i izasao ps5 ili “X Two” nova generacija, tehnologija leti da bi zivotni vek konzole trajao 7 godina(moje misljenje)…
3g. je normalno ako se mene pita i nakon toga opet update, kad mogu telefoni jednom godisnje, a svi ih promenimo ako ne godisnje u 3 da…zasto ne bi tako i konzole. Ma , cemo videti sta nas ceka…
Samo neka soni izbacuje IGRE kao i do sada i moze da izbaci sledecu konzolu kad hoce. Ja sam zadovoljan kako one rade i izgledaju i na ps4. Dzaba ti sav hardver i servisi ako su ti igre truba.
Slazem se.
Btw. Bilo bi ok ako vec krenu opet sa tim generacijama da izbace odmah u startu x2 konzole, tipa slabiji hardver i jaci, i cena da bude manja a druga duplo skuplja, pa ko kako voli i moze…
Pa onda slim model x2…i u razmaku od god dana mi imamo 4 ps5 konzoli i 4 xbox konzoli…za god dana 8 novih

Pa onda slim model x2…i u razmaku od god dana mi imamo 4 ps5 konzoli i 4 xbox konzoli…za god dana 8 novih
Ma jeb_s Slim aka dizajn. Nego onda prate tehnologiju i nakon 3g opet neka nadogradnja ne mora obe konzole - ovu jacu konzolu…Ma da sumnjam u to, ali kada pogledas ne bi nikada pre 5-10 g. verovali da ce krenuti nadogradnje konzola.
Ma ko zna… Btw. Ponavljam “cemo videti sta nas ceka…” .
Daj plasticnu kutiju velicine D3 mini, uguraj softver i hardware potreban za streaming i da pocnemo sa streamovanjem igara…nema downloada, nema updatea…ali nema ni offlinea, sto ne odgovara ljudima…ali je generalno jeftinije i prakticnije za one koji imaju stabilnu i jaku internet konekxiju

i mislim da ko jos nije uzeo PS4 a planira da je ovo neki idealan period da se pazari isti,
Slazem se, pogotovo sada kada kosta (polovan) kao dva do tri max. najnovija PS4/XO naslova - igre .
EDIT:
Ma da sumnjam da ima puno takvih, ko je hteo nabavio je, PS4/XO je izasao pre 4g.
Ps 5 ocekujem 2020.Koliko se secam Sony jos uvek veruje u generacije konzola tako da ocekujem veci pomak u odnosu na ps 4 pro nego sto ce MS da unapredi X.Kapiram da ce i jedni i drugi negde 2020 imati novi uredjaj.
Pominje se Ryzen kao izbor cpu-a i kod MS-a i Sonya.Kapiram da ce svakako nastaviti sa pc arhitekturom jer je svima zivot tako laksi a i neki bc sa sadasnjim konzolama postaje daleko jednostavniji.Ono sto ne verujem je da ce Ps5 biti hardverski jaci od sledeceg xboxa, posle ove sad generacije mislim da Ms to nece dozvoliti jer je to jedino sta im preostaje.Sony ima daleko vise studija,veci broj ip-a a ako neko moze da izbaci zver koju moze da prodaje i ispod cene onda je to Ms.
Uostalom njihova za sad najuspesnija konzola 360, je i postigla ogroman uspeh jer je bila jeftinija a bolje pokretala igre.

Sony jos uvek veruje u generacije konzola tako da ocekujem veci pomak u odnosu na ps 4 pro nego sto ce MS da unapredi X
Ako im je za verovati onda da, posto po njihovim recima nema vise nadogradnje generacija(pre par meseci citao clanak) , na sta bi plakao od smeha, ne znam koga su nasli farbati. Veru im jedino ako skrate zivotni vek generaciaje onda im mozda ali mozda i verujem…
Tebra,kada si posl put pisao post a da ga nisi editovao? U Srbiji nevreme haos…

Tebra,kada si posl put pisao post a da ga nisi editovao?
U Srbiji nevreme haos…
Hahahaha, ne secam se… Taman pravo vreme za igranje .
Jesam li ja jedini koji misli da ova generacija nije još ni dosegla vrhunac? Mislim, ako je to to i ako već očekujemo next gen, mogli su ovu generaciju preskočiti opušteno.