Niko nije rekao da ce sl generacija izaći za 2 meseca…
Pa ne rade ni developeri dva mjeseca. Čim najaviš novi hardware, developeri se prebacuju na to polje što znači da ova generacija prestaje da bude fokus. Vidim neki to očekuju već sljedeće godine, ja očekujem da zenit ove generacije bude 2019. recimo. Znači razilazimo se za neke 3-4 godine, što nije malo. Što je najgore postoji nekih zero chances da sam ja u pravu. Kd vidim da judi traže više piksela a ne više igara kontam da je gaming otišao u Honduras.
Ti nekako navodiš uvek neke neverovatno očigledne konstante, al ih zapakuješ u lepu,ukrasnu foliju,da ispadne da si napravio otkrovenje. .
Don’t hate the player, hate the game.
Ja mislim krajem 2019. najkasnije krajem 2020.
Sigurno ce podrzavati ps4 igre.
Slazem se da ce im 4k biti glavni adut, sto znaci da ce im trebati ozbiljna masina. Imam neki osecaj da ce kostati 550e , ali upakovati jaku masinu za te pare, videcemo…
Ako im glavni adut budu “opake masine” da teraju 4k i izbace konzole koje i dalje teraju igre u 30 fps-a, onda mogu da se upucaju i jedni i drugi. Ps, nije ni prvi ni poslednji put da najavljene igre za ovu generaciju otkazu i “presele” ih samo za novu generaciju, pogotovo kad vidimo Sony koji najavljuje igre 2-3 god unapred na E3. Sasvim je moguce ocekivati da ce The Last of Us 2 da izadje zajedno sa Ps5 na launchu. Ja bih voeo da ova generacija potraje jos koju godinu u punom sjaju jer se slazem da nema ni priblizno kvalitetnih naslova da bi vec prelazili na sledecu.
Neka vec jednom izbace neku kanturinu koja gura 60fps. Ozvalavise vise sa pricom o gomili gluposti. A pravi skok i poboljsanje nigde ni u najavi jos od PS3 i xbox360.
Dok ne udare standard min 60+fps ovo je sve golo go**o!
Ma ok sto je tebi svejedno. Ali danas ako je ispod toga to je smesno. Dzaba im dlake iz nosa(da ne kazem nesto drugo) u 4K kada to gledas kao usporen snimak ispod 30fps.
A da zajebemo fps i rezoluciju? VR 2.0 bi mogao da bude dobra inovacija, neki novi kontroleri…
(znamo koji je bum napravio wii sa kontrolama)…
Pa koji mozes napredak da ima sa kontolerima. Od sega mega drive 2 do sada nema nikakve ralike.
Isto g drugo pakovanje i to je to. Nema tu tople vode.
Sve sto mozes i sto treba da ocekujes od nove konzole/kompa jeste da pomera granice tehnickih mogucnosti. Znaci da radi bolj, brze i da sve to izgleda lepse. Nema tu nikakve mudrolije.
Hoćeš da kažeš da move kontrole i senzor bar nisu bili novost? Da nisu bili stvar zbog koje je wii ušio sa prodajom ps3 i xbox360?
Videli smo da je veoma bitan faktor za uspeh i cena konzole. Šta zapakovati u $399 cenu a da gura 4K u 60FPS? Pri tome treba imati u vidu da će igre biti sve bogatije sa grafikom, fizikom i brojem igrača.
Nista posebno niti bitno. Wii ima drugu publiku. Zanimljivo jeste al opet nece uzdrmati standardnu varijantu kontrolera. Sve u svemu najveci napredak od Sega Mega Drive 2 do Xbox360 je sto ovaj vibrira i nema kabl.
@robotnjik Ma naravno da nema ludilo spec za 300-400usd. Samo da su isli u nekom drugom pravcu od a ne da guraju 4k koji je daleko od toga da je rasprostranjen bilo bi lako dostizno. Ali to je vec druga prica.
Na fizici nisu uradili uglavnom nista. Sve je isto ili neznatno bolje jos od xbox360 pa na ovamo.
Bukvalno isti ili malo ispeglani endzini. Bukvalno nista nisu pokazali sem sarenila zadnjih 5god!
Vibracija da, ali wireless…
Pa videcemo novu generaciju CPU-a koju ce AMD da prodaje, posto je ova generacija uzeta iz telefona i tableta. Ali minimum je 14GB nekog ultra brzog rama, GPU bar 50+% brzi, HDD neki hibrid, posto sumnjam da ce stavljati 1TB SSD… Po specifikaciji, treba da bude bar 12 teraflopsa za 4K 60fps-a, ali ce tu opet optimizacija da bude cudo, posto sumnjam da ce konzole opet raditi kako treba sve to. Opet ce PC biti duplo jaci i duplo skuplji, kao i to da ce specifikacija morati da se uklopi u 400-600$. Tako da je pametnije za Sony da saceka malo, a ne da opet izbace 5, pa posle godinu dana 5 pro… Ono sto mene zanima je integracija DX-a u X-u, kako ce to da se pokaze i ako se pokaze dobro, da li ce PC dobiti isti tretman. Ako se to bude dogodilo, a DX bude nastavio da bude bitan u gamingu, da li ce i Sony da se odrekne obraza pa i oni ubace DX u svoj cip… Dosta toga moze da se dogodi za 2-3 godine, ali mislim da je glavni problem da AMD odradi kvalitetan CPU, u suprotnom, nece se mnogo promeniti u odnosu na ovu generaciju… A sa druge strane, da li ce i konzole krenuti putem telefona, pa umesto cene od 400-600$, predju u rang 800+?
A zašto su amd procesori u konzolama?
Zbog cene?
Kad se setim launch-a ps2 i cene za Japansku verziju konzole od 2000 maraka…