Playstation 4 Rezime - diskusija, info, slike, video

Yeah right. U svakom slučaju, opšte poznata činjenica jeste da je Sony po pitanju rasprodaja i organizacije oko plusa totalno nesposoban.

Sent from my SM-G313HN using Tapatalk

Novosti sa Morpheus keynote-a:

• Novi devkit sa spolja izgleda isto kao i stari, ali hardver je poboljšan.
  • prešli su na 5.7" 1080p OLED ekran koji radi u 120hz, PS4 može ili nativno da radi u 120hz [preporučeno] ili da se 60hz gameplay interpolira u 120hz video stream
  • latency je spušten na 18ms, što je manje od onoga što ljudski mozak prihvata za “realnu sliku”
  • poboljšani tracking i 3D audio
  • headset ima samo on-off dugme i sa PS4 softverom/OS-om koji je veoma user-friendly

Novi demoi [ovaj drugi radi nativno u 120fps]:

Novinari sada testiraju nove i updateovane stare demoe, a na E3-u će biti prikazano još. Za kraj su ostavili bombshell, datum izlaska Morpheusa:

Još godinu dana.

Sent from my D6603 using Tapatalk

VR situacija se zahuktava. PS4 ima prednost sto ne mora nista da se namesta, i vec ima kontrolni sistem. Samo se nadam da nece biti situacija kao sa 3d karticama devedesetih, gde je svako svog nekompatibilnog konja za trku imao – ne ponovilo se…

Poygon - “The new version of Sony’s Project Morpheus is the most comfortable virtual reality headset I have ever worn.”

Digital Foundry - “As a taste of what is to come when Morpheus arrives as a retail product in the first half of 2016, the London Heist demo is mouthwatering. What we have here is a carefully crafted experience with full console-level production values, working in combination with highly impressive hardware.”

Ars Tehnica - “One year later, Sony’s new Morpheus prototype is still VR done right”

Gizmodo [jako zadovoljni ergonomijom i demoima] - http://gizmodo.com/sonys-new-morpheus-is-the-best-vr-headset-yet-1689307606

Game Informer - [opis headseta i 4 demoa] http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2015/03/03/sony-morpheus-impressions-vr-inches-closer-to-the-living-room.aspx

London Heist demo radi u 60fps i evo DF impresija o 60>120hz upscaling tech-u:

“The demo itself is visually rich, apparently running at 60fps, but the PS4 uses a form of frame-rate upscaling that Sony calls reprojection in order to give the illusion of a higher frame-rate. The idea is that midway between rendering each native image, the PS4 interpolates an intermediate frame based on revised motion data fed to the console from the HMD. Right now we’d say that the jury’s out on the technology - it didn’t exactly feel as though it was running at a significantly higher frame-rate and indeed, at some points it felt that the 60fps target wasn’t adhered to. However, even if we’re not quite dealing with super-slick perfection, the quality of the immersion is absolutely remarkable. This is VR that not only works but leaves a lasting impression. An hour on from the hands-on session and I’m still excited about it.”

ljudi imam jedno pitanje
ranije sam video “negde -moguce bas na xbox republika ili na ps republika” da je moguce povezati ps4 ili ps3 preko nekih servera i koristiti usluge amazona
da li je moguce isto to uraditi i sa ovom novom vrstom usluge na usa psn - strimovanje ps3 igara ?

Kako mislis da se povezu preko ps nowa?

povezivanje konzole na neki server preko koga bi isli sadrzaji sa amazona( koji nisu dostupni kod nas-na filmove mislim)
da li je tako nesto moguce i za strimovanje ps3 igara( koje je samo dostupno u usa)?

Moguce je stream igara ako se uzme ps now preplata ali ne mozes npr da povezes ps3 i njegove igre da igras na ps4 ako na to mislis.

Ne, ne može to što je zamislio.

Sent from my SM-G313HN using Tapatalk

Ja sam shvatio recimo da on ima cod bo2 na ps3 pa da igra na ps4 tako sam ja shvatio njegovo pitanje. :wink:

Svejedno, da li je mislio na zaobilaženje ograničenja za PS Now, koji je trenutno dostupan samo u US ili da li je moguće da streamuje igre sa PS3, mada mislim da se pitanje odnosilo na Now zbog njegovog primera, u oba slučaja je odgovor NE.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

I da je moguce, bio bi mu uzasan lag… Hvatati US servere, uzas.
Trebao bi mu min 2-3 mbps upload.
Mada bojim se da i kada kod nas dodje PS Now trebace min 1.5-2 mbps upload.

kada preorderujem igru na usa psn i kada treba da je skinem da li ce da se skida po max brzini mog interneta ili ce biti sporije ?
da li se skida sa nekog usa servera ili ne?

Skida se sa servera najblizerm tebi, znaci od madjara najverovatnije.
Ne od US.

Ali nece po max brzina tvog net-a, vec sporije, cak mozda upola sporije.

I to opet zavisi, najverovatnije do servera koliko je opterećen, meni nekada skida pun gas, a nekada i manje neg’ upola, lutrija je…

Regarding Elite: Dangerous

Da, *****i retardi ne mogu da se odluce…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svi hoće pare, tj što više istih.

Što su retardi? Normalno je da će prvo biti na XO, i da će možda prećutati koliko će dugo biti na samo na PC/XO, tako je bilo za TR, tako će biti za još igara 100%. Verovatno na obe strane, jer je izgleda sad tako aktuelno, tj. novi trend. Prošle generacije su bili patchevi i DLC, sada su Timed Exclusives… Toga je bilo i pre, ali ne u ovoj meri.

Zbog izjava ne zbog toga sto izbacuju prvo za xbone.

Prvo su rekli da je console debut na xbone, onda ceo interviju gde kazu “jako trska odluka ali odlucili smo da igra bude xbone exclusive” dan nakon toga ipak pisu na twitteru da je timed exkluziva.

Sent from my iPhone using Tapatalk