Playstation 4 Rezime - diskusija, info, slike, video - Vol. 2

Ljudi od danas krenuo na UK PSN Januay Sale ​60%, ima 162 igre(January Sale), novi naslovi, stariji, stvarno svega i po stvarno **smesnim cenama, **pa da krenemo/krenete :).

EDIT:
Bas sada gledam, preporucio bi vam da naslov/ve koje zelite uzeti uzmete preko hrvatskog PSN-a(posto su sve igre iste), a kada se pretvori dodje za 3-5 funte jeftinije, npr Destiny: The taken king je na HR PSN jeftiniji za 5 funti tacnije dodje 20 funti a na UK PSN 25, a na US PSN je isto na akciji 40$, tako da je na HR PSN i najeftinije, sve vredi i za druge naslove(HR - UK PSN) :beer:.

EDIT 2: The Evil Within HR PSN 110kn(15 dolara - smesno) na popustu :D.
Takodjer MGS 5 na UK PSN 40 funti na HR 40 dolara…

Da li je neko od vas imao problema sa kreditnom karticom prilikom kupovine? Ja sam recimo uneo sve podatke kartice kako treba, za adresu stavio neku ulicu u Zagrebu i njihov poštanski broj, grad i državu i kada unesem broj kartice odmah me izbaci i kaže da ponovo unesem broj. Probao sam sa 2 kartice i uvek isto.

Ne može više tako. Ja sam zbog toga prešao na AmazonUS kupovinu. Kupim igru za US nalog, ulogujem se na ovaj HR što imam i igram tu jer već imam visok level i gomilu trofeja. Inače pre nego su počeli da blokiraju naše kartice mogao si staviti i da si u Novom Sadu ili BG-u, sve dok je izabrana zemlja Hrvatska, i sve kupovine su prolazile bez problema. Ja sam tako koristio skoro 3 godine.

Ja kupujem izokola – uzmem prvo na amazonu psn kod za neku sumu, onda na psn sajtu tako dopunim wallet, i onda kupujem sta hocu. Jedina caka je da na Amazonu stavis default shipping adresu koja je na americkom tlu (ako govorimo o US psn accountu).

Pa ili igru direkt ili kod, nekad Amazon nema popust na nesto sto mi treba. Mada bolja mi je varijanta direkt kupovina na Amazonu jer mi ne ostaje onaj visak u walletu. Npr. ostane na kartici 8e, treba mi 10$ kupon a u walletu imam 3.5$. I onda moram ici do grada da uplatim na racun, sto mi oduzme bar 2 sata jer su mi sve banke jako daleko od kuce.

Napravis si druze internet bankarstvo.
Sve uplacujes lepo od doma, i “jednim klikom” :slight_smile: , mene je to preporodilo.

Zato je elektronsko bankarstvo FTW :smiley: Sve od kuce, cela operacija traje 5 minuta. Meni uzgred ne smeta visak u walletu, sve ce se to potrositi kad-tad.

Može li ukratko neko objašnjenje sa tim Amazonom pošto sam nov u ovome (imao sam xbox360 do skora) , s obzirom da ima sad dobrih popusta preko recimo hrvatskog naloga. Takođe ja nisam jos ni iskoristio one 2 nedelje free PSN +. Mislio sam da to uzmem i da iskoristim ove popuste da pazarim nešto ali ne ide nikako.

Sto se pousta tice evo bas juce na US PSN dodali jos novih naslova, plus i standarni popust Holiday Sale 3…stvarno kada se sve uzme(suma sumarum) na UK, HR i US PSN igara na popustima na sve strane, samo sto mi koji imamo od izlaska PS4 nam ne pije toliko vodu, jer imamo sve naslove nove i stare…Ovo je **odlicna **prilika za one koji su tek uzeli PS4 da se nakrcaju igara.
Bas gledam od ovih AAA naslova nemam sta za uzeti kada imam sve sto me zanima na PS4 ili XO-nu.

Ja sam se nadao da ce na flash sale biti nekih dobrih igara za Vitu, ali opet su mi ustedili pare. Cekam da pokupim par starijih FF igara, uz mozda Grim Fandango ili Child of Light

Jednostavno ti je , registriras se i stavis laznu US adresu, a od kartice podatci **obavezno **svi moraju biti tacno i proci ce ti svaka kupovina, a ako recimo uzimas sa UK Amazona samo pod drugu adresu stavis laznu UK adresu.
EDIT:
A sto se HR Store-a tice dopune mozes kupiti u svakom hrvatskom ducanu, a verujem da bi i kartica prosla ali nisam siguran 100%.

Druze malo je teska ta rec “ustedili” :D, posto ces ih sve jedno potrositi na nesto drugo :slight_smile:

Verujem da misliš na nalog na Amazonu pošto na PSN već imam i US i UK. E sad mene zanima na koji način da ja pazarim igre koje su sad na akciji na PSN preko Amazona ili kako uopšte da pazarim igre preko njega? Izvini unapred ako smaram ali ne vidim drugi način da dodjem do tih popusta

Ljudi procitao sam zadnjih nekoliko strana i potrebna mi je pomoc -posto vidim da je ovde bilo reci o kupovini preko Hrvatskog psna (na kojem su trenutno najjeftinije igre,mene konkretno zanima fifa 16,kada se konvertuje iz kuna u dinare ispadne 3650dinara sto je smesno)mene zanima kako je to moguce uraditi?Ja sam iz Srbije pa me zanima da li nase kartice prolaze kod njih?
Edit:sad video sta je scheilinkin napisao,znaci kartice ne prolaze kod njih,da li postoji bilo koji drugi nacin?

Da na Amazon nalog mislim. Uglavnom ides na amazon usa kupis krdit(gift card), ovo :Amazon.com
imas i od 10, 20, 60, 75, 100 dolara, kupis dopunis si kredita koliko ti treba i na US PSN kupujes igre, nista lakse.

Cini mi se da je on govorio za kartice za US PSN da ne prolaze, od kada se pojavio HR PSN a ne za HR(tako sam ja razumeo), sada trebao bis probati, odi na hrvatski store i probaj, Visa bi ti tebala proci ili Amex.
Inace imas ih u svakom IT ducanu HR dopune…

E hvala, probacu pa valjda ce biti ok. Vezano za taj HR PSN ista je situacija i ne prolaze kartice, probao sam i Master i American ali nista, jedino sa Visom ako prolazi.

Ne, ja sam bas i rekao da ova naša Visa Internet od Inteze ne prolazi vise na HR PSN-u. Pre godinu i po sam obavio zadnju kupovinu na taj način kada sam obnavljao PS+ i nakon toga vise nije prihvatao. Zato sam nakon toga napravio i US acc, poceo da kupujem igre preko Amazona i nakon sto ih pazarim i skinem na US acc, dostupna mi je igra i na onom HR nalogu.

Sto se e-bankinga tice, imam to kod Inteze ali nemam opciju da sa dinarskog racuna prebacujem na devizni od kartice. A cak i kad bih imao kontam da je kurs jedno 140din za €.

Pozdrav ekipa da ne pravim novu temu zbog gluposti. Ovako uzimam PS4,a posto mi je TV okacen na zid ne mogu da spojim HDMI u TV jer je malo prostora. Pa sam mislio da uzmem HDMI 90 stepeni adapter tako bi mi odgovaralo taman.
E sada me zanima dal bi ovako izgubio na cistini slike ili ne?

Mislim da nema problema tj gubitaka

Ne verujem da bi izgubiona na cistini slike, tacnije izgubio bis sigurno ali to je oku neprimetno, tako da uzivaj…