Sto je najgore, ovo postoji, imas razne ‘‘trenere’’ i tutore koji ce za novac da te nauce kako da igras.
Pa u mojim ocima nisu pravi gameri oni koji se drze jednog zanra ,fransize ili igre. To je isto kao da si filmofil a gledao si samo Casablanca-u ili gledas iskljucivo predratne filmove.
@gospodin_covek kupio si konzolu po toj ceni jer se u srbiji nalazio lager novih ukradenih(mnogo) Xbox one slim konzola bas tada si uzeo jer ih je bilo kod svih preprodavaca…, Zbog svega toga i dan danas slimova ima jeftinije kod nas nego sto je preko… Tako da cena koju ti pominjes sa PS4 nije realna a okolnosti zbog cega je konzola kostala koliko je kostala i PS$ bi bio jeftiniji da su dosli do toliko komada ali tesko da ce SONY da to dozvoli online sve bih ih pobanovali.
Uvek se smejem na tu podelu “ozbiljnih” i onih “neozbiljnih” gejmera
Ali igrate igrice i to je to… Koja razlika da li je to Pack Man ili GOW ili BF
Po meni postoji samo dve ralike.
Svi mi odnosno 99% nas koji se zabavljamo.
Oni koji zaradjuju od igranja igrica.
A te podele ozbiljni i neozbiljni je na nivou dva klinca 3-6god ono “moj tata jaci od tvog” Ali oni barem imaju 5god.
Koji je vas izgovor?
Nije prica bila da li su ozbiljni ili ne, vec da li su pravi ljubitelji gaminga. Ne mozes sebe nazvati ljubiteljem igara a da igras samo jedan tip ili jednu igru.
Zbog? To je negde u zvezdama zapisano? Ima neka definicija ili medjunarodno priznato pravo na taj epitet
Daj ne budi neozbiljan. Ljubitelj moze biti onaj ko igra samo super marija i onaj sto je svastojed.
Kao kada bi nekome rekao da ne voli zene ako samo voli crnke…
Mora da je gej
Naravno da nije ljubitelj kada se ogranicava na par naslova. Da navedem banalan primer posto ocigledno ne kontas pricu. Ti tvrdis da si jebac a plodis iskljucivo sopstvenu devojku, volis knjige a procitao si samo Bibliju, filmofil si a gledas samo akcione filmove, audiofil si a slusas samo Herbie Hancock-a itd itd…
Zato i ne smatram istinskim ljubiteljima one koji se uhvate za jednu stvar u datom polju i onda kazu da su ljubitelji istog, to nema nikakve logike.
Kad čujem igrice neka me jeza uhvati.Nije bitno koliko igra igraš nego koliko ti zabave pruža neka igra.Zar je neko fanboj ako ima samo jednu konzolu i nema potrebu za drugom ili ako ima više uređaja od jedne kompanije ili samo jedan.Po meni ne postoji univerzalno pravilo šta je za nekog fan ili fanboj ili ko je više zagrižen
Gejmer je samo fenci naziv za lika koji igra igrice
Da da sebi na ozbiljnosti.
Gejmer = blejac u ekran i cao…
To je kao ono nije “baba sera” nego “menadzer mokrog cvora”
Zasto ljudi vole pompezne fenci nazive za jednostavne stvari…
Za mene je definicija “gamer”…taj koji iako nije igrao igru ili nije koristio konzolu ili sistem za igranje video igara a ipak ima znanje o tom ili toj igri…ne mora gamer da sve odigra ili ima sve postojeće sisteme , po meni treba da je upućen…
A ja se “jezim” od reci “kontroler” (iako ovde koristim termin, jer kada napisem “dzojstik” odmah krene bombardovanje).
Jos dok smo klinci bili, govorili smo “igrice” i “dzojstik”, a konzolu smo nazivali “soni”. Tako mi je i danas ostalo, samo eto ovde na forumu biram reci, upravo zbog vas koji se jezite na takve izraze.
Valjda ako hocu da budem gejmer, moram govoriti kontroler i video igre
Jeste, mi matori i sada to zovemo dzojstik.
Ma to je samo smena generacija…
Najezim se kada cujem kako nekome igrica “laguje” Alo brate, secka ti igrica slab ti komp