Playstation 4 - diskusija, info, slike, video - Vol. 3

Ali kada se ja ulogujem, zar se on ne izloguje automatski sa naloga?

Znaci, on je dao jos nekome da ugra guesta sem mene? To mi je cudno, jer bi u tom slucaju i mene izlogovao sa naloga, zar ne?

@saudin1993 Ne, nije me niko jos izlogovao, u tome je caka.

Pa ne izloguje ni on mene jer igra kada ja ne igram i obrnuto,tako da mi to nikada nije bilo jasno…

Ako ostanes ulogovan kao guest, csk i ako se switchujes na svoj main nalog obavestice te da te je neko izlogovao sa guesta. I ako nizi na konzoli, to ce te sledeci put obavestiti da te je neko izlogovao. Ja tu poruku nisam dobio, samo se pojavio katanac sto je krajnje neobicno. Ovaj se i dalje ne javlja…

Kazem, samo guestove uglavnom igram, dosta iskustva sa njima imam, prvi put vidim “trajni” katanac, a ovih sto su se povremeno pojavljivali bilo je kolko oces, to se resava prostim restoreom licenci…

Sta da radim sada, da li bi nesto dobio promenom sifre?

Da,ali ako se on uloguje dok ti ne koristis konzolu neces dobiti nikakva obavestenja

Hocu, sledeci put kada se switchujem na tog guesta koji je i kod mene bio ulogovan, dobicu da me je neko izlogovao. Tj cim ukljucim konzolu, to cu dobiti cak i sa main naloga.

Ne mogu ni da brisem nalog pa ponovo pravim, izgubicu save.

Da li on moze nekako nehotice da mi napravi problem kao nosilac, ili se svi slazu makar da je nekome davao podatke?

Ja nisam dobijao ta obavestejna a skoro stalno igramo paralelno ja i drugar,samo ako se neko uloguje dok ja igram onda da…

1 Like

Aha… nista, da sacekam da se ovaj javi sa objasnjenjem?

Jek ima nekog leka, sem da aktiviram kao main nalog na mojoj konzoli?

Cudno mi to sto kazes dok sr ovaj ne izloguje, jer kako moze da bude ulogovan, ako sam i ja, istovremeno. Prilicno sam siguran da to PSN ne dozvoljava, cak ni na masinama koje su u susoended modu.

Ja nisam mogao nista dok se drugar ne izloguje,probao sam da stavim nalog kao primarni pa da vratim na gosta ali nista nisam dobio…

ali nismo primarni nalozi,kad ja ne igram on igra bez problema,tj nismo mi u isto vreme ulogovani ipak on mene izloguje cim mi se napravi katanac

1 Like

To mi je sada vec jako cudno. Kako onda igra nosilac, ako ne dobijam nista aktiviranjem. Zar nije poenta da igraju 2 naloga paralelno?

E da, nije me izlogovao, ali je DRM radio mnogi duze nego uobicajeno kada sam se ulogovao na nalog, i posle toga katanac.

mozda ti nisam dobro srocio,kada ja igram on je izlogovan i ne igra i obrnuto,a nosilac nema nikakve veze sa tim…

Ali kazes da si probao da aktiviras na svojoj konzoli. Aha, aktivirai si i pokusao opet sa tog naloga, kontam.

Cekaj, znaci, ne postoji apsolutno nista sto mogu ja da uradim kao vlasnik share grupe? Da ga disconnectujem sa web aplikacije??

edit: skinuo se kanatac, tek malopre. Wtf did just happened? Mozda DMR ima neki timeout? Svasta, bas me zanima sta ce ovaj da kaze.

2 Likes

Ja sam bio fantom na GOW. Decko koji je bio nosioc je dobio poruku od onog debila jednog sa razmene, kako mu se zalio odmah jebote gost jer je neko usao pobogu na njegov nalog, tj da aktiviram nalog.
Ako si gost moras da trpis da ce neko nekad da udje i da stavi da se skida igra.
Ali koliko ja znam, cim izadjes to je to on moze opet da udje.

Malo mi cudno da ti je katanac toliko dugo bio, mozda ti se stvarno ujebao malo DRM. Jer se meni desavalo par puta kao nosioc da je gost neki alavi pa jedva sfignem da stavim da se skida igra, jer bi me odmah odjavili sa naloga, svojim prijavljivanjem.

Uzeo je nosioca pre 5-6 dana, pretpostavljam da je vec skinuo/aktivirao i nema vise sta da ulazi na nalog. Ali i da jeste, takve stvari se lako rese, on izloguje tebe, ti onda njega posle par minuta dok odradi to sto je hteo. I ako se pojavi katanac, odradis restore licenci. Ali ako je istina ovo sto kaze Lesa, da se takve stvari desavaju samo ako vise guestova paralelno igra, to je vec problem i takve stvari se ne tolerisu.

Drugo, pitalo me vise njih u vezi fantoma. Morao sam da ponavljam svima da ne radim vise sa fantomima + prodao sam nosioca vec pa sigurno necu njega da smaram sada sa tim aktivacijama i deaktivacijama. Ali ako je on sa njegove strane odradio nekome fantoma, moze se ovako nesto desiti. I to mi je ok, bas me briga sta ce raditi sa svojim nalogom, ali sam i vlasnik share-a i guest, pa bi makar mogao da me obavesti.

A mozda je i PSN nesto pobrljavio, mada ne verujem. U svakom slucaju, cekam da se javi sa objasnjenjem, nije strasno, samo me zanima zasto mi nije bio guest dostupan celih pola dana i kako da se to ubuduce ne desava.

Prvog fantoma napravis za minut bukvalno.

Ti kao nosioc samo skines da je kod tebe primarna, on uzme skine igru, aktivira je jao nosioc u trenuku kada pravi nalog. I nakon skidanja igre, samo se diskonektuje sa neta.

Onda ti udjes u taj nalog i samo ga skines tako sto kliknes activate as primary. I to je cela logika. Cim ode na net on izgubice da igra, a nrkada ce moci cak i do 7 dana nakon sto je otisao na net.

E nekada ti ne mozes da aktiviras jer nece da ti da, to je u slucaju da su se makar 2 osobe izmenjale sa statusom nosioc pre tebe, a ne 1 osoba kao u gore pomenutom slucaju. I to je vec problem kada moras preko brauzera da skidas nekog sa naloga.

Poenta ako samo 2 osobe switchuju nosioca, to mogu da rade do sutra, jer konzola izgleda da pamti kao ej bre ja sam bio nosioc ovoga pre tebe. :grin:

1 Like

Evo odgovorio mi je… dao je nekom liku

Zamolio sam ga da ne daje vise podatke nikome i promenio sifru.

Cao,

Ok, hvala za info.

Podaci ne bi smeli da se daju 3. strani, to su osnovna pravila share-a, jer postoji mogucnost da zeznes drugu stranu koja deli nalog. Cudi me da to ne znas jer imas dosta pozitivnih ocena. Katanac sam dobio jer je on igrao kao guest na trecem playstationu i zato mi je bio nedostupan nalog na pola dana.

Promenio sam sifru na [sifra poznata nosiocu] nemoj molim te vise davati podatke drugim clanovima.

Na G2A ima neka akcija ili sta vec gde vaucer od 50 dolara za US account moze da se uzme za 37 dolara sto je super. Pa ako je neko planirao da dopunjuje novcanik na svom psn nalogu u tom nekom iznosu, eto prilike. :slight_smile:

2 Likes

Gle ovog…

druze ja imam desetak drugova kojima dajem jer daju i oni meni i svi su provereni clanovi. ja sam nosilac sada, ako ces da me ogranicavas sta cu da radim sa nalogom onda ti meni vrati novac, ja tebi nalog i svi srecni. bez ikakve ljutnje, samo sto ovako radim zadnjih 6 god i niko se nije bunio. ti javi kako ces. poz

Pa znas kako pipava tema.
Sta ako su 3 osobe kupile igru.
Ja sve svoje nosioce 15+ dajem nekom da odigraju ako hoce. Ko to moze da mi zabrani ?

Naravno niko ne sme da se zadrzi na nalogu gosta i da prave probleme.
Sta ako ja hocu 10 puta da instaliram i uninstaliram igru zbog manjka mesta? Ovo je isti djavo i u praksi, gostu se uzme 3 minuta max.

Nego to sto se sebi desilo sa katancem je druga stvar. Garantujem da se nije izlogovao taj treci sa gosta, sto je vec bezobrazluk.

Ako dajes, ima i neka pravila. A ne bahato, sto se tice pozajmljivanja naloga.

Btw koja je igra u pitanju?

2 Likes

Detroit. Ne moze da ti zabrani niko da das svog nosioca, ali je prvi put da se suocavam sa katancem na pola dana a to je vec problem. Ovo je malo specificna situacija jer lik iznajmljuje naloge, stavio je i Detroit. Nisam siguran sta da radim… Nije problem da mu vratim pare, ne bih da pravim frku ni oko cega, ali ni kasnije da me cimaju pera, mika i zika da resetujem sifre zbog njegovih 20 drugara koji ne razumeju pravila share-a.

http://www.razmenaigara.com/psn-playstation-store-ps4/iznajmljujem-naloge-yooka-laylee-nioh-mass-effect-andromeda-nosioci/

Savet? Naginjem ka tome da vraitm pare…

1 Like

A taj lik.
Bolje se raskusuraj. Posto ce ta igra da se menja nosioce kao drolja u narednih par meseci.

2 Likes