I da je kojim slucajem guest ostao aktivan( mislim nosilac zaboravio da se izloguje) Ti bi ga izbacio kad bi se logovao, nikad nisam cuo da se to desava, jedino sifra da je promenjena sto ovde nije slucaj…
Koliko vidim nalog je vec iznajmljen,tako da moras da cekas da taj odigra svoje…
Hm, da vidis to je malo nezgodno, mada rece da je on sada nosilac. A i da je iznajmio, moze da mu vrati pare, kao i ja njemu.
Ma vrati mu pare i nemoj vise da suradjujes sa njim. Meni je to iznajmljivanje cist lopovluk. Za mesec dana odes u minus 1600 din. Pa ne bih bio u takvom minusu da preorderujem igru i kad je predjem, spustim cenu (tipa 1000 din).
Nije to ni bitno sada. Moj savet ti je da mu vratis pare i ne saradjujes vise sa tim sto iznajmljuju igre. A na kraju krajeva, neka i on vrati tom sto je iznajmio.
Taj katanac je poprilicno sumnjiv, jer sve sto su neki clanovi ovde vec naveli je tacno.
Edit: Inace, to iznajmljivanje bih dopustio samo kada lice poseduje citav nalog, odnosno kada ga on i kupi. Nije nimalo fer iznajmljivati nalog koji sa nekim delis.
!00% se slazem sa tobom.
Ja licno nemam protiv rentanja igara i rednovno saradjujem sa njim. To je licno vasa greska i problem ako prodajete nalog i znate cime se druga strana bavi.
Ja pre svake kupo-prodaje pregledam pofil te osobe da steknem utisak sta je radila i da li mi odgovara za dalji trade. Svi ste na razmeni znate za Harman-a i da radi rentanje igara i sad kao od jednom problem.
Prosto ja licno ne bih voleo da moj nalog zavrsi u takvoj sredini te samim tim biram kome ga i prodajem. To ste trebali i vi ili u ovom slucaju padawan da vidi i kaze da nece da mu proda. Da je nalog zavrsio od trece strane tamo pa da razumem bilo koje dizanje frke.
Sto se tice cena rentanja pa ako imas nameru da taj nalog kod sebe drzis mesec dana naravno da je puno tj. puno gubis ali za 10 sada neke single player igra zatvorenog tipa je 500 kinti sasvim zadovoljavajuce. Ja sad treba kupujem nalog za 4000 ili pravim svoj za 3000 da bi ga posle prodao i smanjio cenu za toliko koliko bi me izasao rent je skroz apsurdno.
Nisam imao pojma da renta naloge, niti je to naglasio pri kupovini. Mene iznajmljivanje ne interesuje, niti mislim da moram da pazim sta radi svih 5000 clanova na razmeni. Pritom nije on rekao da mu treba za iznajmljivanje, nego za 20 ortaka “od poverenja” sa kojima bi da se djora… Pise da je dodat Detroit, i da je zauzet, a onda kaze da je nosilac on? Ma gluposti, cime se ja bavim.
Da, samo nalozi u 100% vlasnistvu treba da se iznajmljuju.
Videcu jos…
Ja sam harmanu prodao nfs, nije proslo mesec dana on mi kuka neko promenio…
Ja vratim…2 nedelje kasnije e aj mi posalji sve podstke da on ima da mize da menja…reko pusi k
Neka kupuje komplet nalog, ili sam da pravi share. Mada nikad ne bih uzeo u njega nalog. Sta treba svako par nedelja da se cimam i menjam podatke.
Okej kada se iznajme neke igre koje su tek izasle. Mada i da iznajmim i da gledam da to odigram striktno u 7 dana, sto da to radim? Vecina igara nije preko 2000, tako da “kupi, igraj kad hoces i koliko hoces, prodaj” se sigurno mnogo vise isplati. Meni licno je iznajmljivanje glupost i ne vidim razlog tome, osim ako je igra tek izasla, a nemas s kim da je pazaris… Sve ostalo je glupost 
Svako ima svoje stavove i tacku gledista. Ako uspes da nadjes bilo koju igru koja je izasla u roku od pre 3 meseca za 2000 i manje skodam ti kapu. Takodje naravno da necu da iznajmim Far Cry 5 za koji mi treba meseca dana da ga predjem nego cu da iznajmim neku koju mogu da omlatim za 10 dana.
Takodje te igre sto su kao 2000 na njima i najvise gubis cak i vise od tih 500 dinara jos pogotovo ako niko ne zeli da ih uzme.
Svaka nova igra koja izadje za nju mogu sam da uradim share i da se ne ugradim ni dinara ali je to po meni mnogo posla za skoro nikakvu ustedu. Sta kao odradim share sam i nalog me izadjd 3500 i onda kad resim da ga prodam prodam ga 3000. Sta sam ja tu dobio osim pacenja da vodim racuna o tom nalogu i pacenje da sve to napravim itd itd.
Primer za God of War 3500 / 2500 podela. Ja radio share, jurcao da nadjem drugu stranu sve napakovao, odigrao igru za 7 dana i 10 sati (da kazemo 8). I na kraju prodao za 3200. Ala sam ustedeo bas onako. Da sam je izrentao dao hih 500 kinti imao 10 dana da je obrnem bez muke i dodatnog posla.
Ta prica kao jeftini nalozi stoji ako kupis igru pa ne igras mesec dva tri itd. Ali ja koji imam vremena da ili je omlatim u cugu ili je necu ni igrati to rentanje mi super dodje.
Svaki nalog od harmana sto sam uzeo kod mene se zadrzan maksimum 5-6 dana i uvek je vracen pre vremena.
Kod tebe, a sta je sa ostalim? Pa se prave pametni, menjaju sifre i ne znam ni ja sta…sve kao maznuce nalog a nece ovaj skontati ko je…covek mi kuka 2 puta u mesec dana kako je sve promenjeno…j3balo ga to iznajmljivanje. Kupi ceo nalog pa radi sta hoces, nemoj druge ljude zajebavati…kad sam mu prodao nisam razmisljao u tom pravcu…na kraju sam mu poslao sve podatke i sa tim sam zavrsio bilo kakvu komunikaciju sa covekom. Necu iznajmljivati naloge od njega…a pogotovo necu kupiti
Meni je glupost jer ja ne predjem igru za 5 dana… U zivotu imam i druge zanimacije i nije mi cilj da za 5 dana ili 7 dana predjem neku igru, zbog strepnje da cu morati izdvojiti jos 500 dinara. Ovamo “strepis” da li ces je prodati, a prodaces je, dok je ovamo “pritisak” da zavrsis za odredjeno vreme. Ako biram izmedju ovoga, uvek cu izabrati prvo. Ebe mi se za 100, 200 dinara, ali necu da imam odredjeno vreme za koje moram da je zavrsim, a uz to da opet razmisljam da li ce neki idiot koji je iznajmio pre mene igru promeniti sifru.
Definitivno iznajmljivanje naloga treba dozvoliti samo vlasnicima citave igre. Kad vec uzimas pare za maglu, bar nemoj biti cigan i zakidati drugu stranu. Kupi igru i pravi sebi pare… Budi fer prema drugima 
Pa da, a iznajmljivanje je nikad lakse, jer mozes sada da aktiviras lako na drugoj konzoli bez moljakanja prethodnog nosioca da deaktivira. Kada sam razmisljao u tom pravcu (al’ o sajtu, ne ovo pilicarenje na razmeni) samo je 100% nalog dolazio u obzir. Inace je ok samo iznajmljivanje, nemam nista protiv kome odgovara, ali ne na nacin da mora trpeti druga strana.
@Marko96 a pa da, definitivno mi sad vuce na stranu da mu vratim pare, a taman sam se malo ohladio. Jos mi salje poruke “jel mi mos odgovoriti”. Od ovoga sada ne bih iznajmio ni bicikl… Koliko sam ja uvek korektan u komunikaciji, a ovaj “druze nemoj ti meni” ni pet ni sest, ni izvini…
Da, i meni je bezveze to jurcanje… Al dobro, kontam da su ljudi razliciti i generalno zbog ustede svi i radimo ovo sto radimo na razmeni.
Nego, da vratim ovom pare, stavim oglas ponovo (i to za nizu cenu, jer su sada vec neki i presli) - i neki od njegovih 20 drugara kupi i prosledi mu opet iste podatke. Ili novi nosilac predje i ovom proda, ne mogu da zabranim. Nemam ja tu nikakvu sustinsku kontrolu na koji nacin se koristi account.
Ako @stevva da meni njegov nalog da stavim kao primary, a ja njemu dam moj, onda nasi nalozi na nasim konzolama ostaju kao guestovi i ovom kombinacijom igramo svi sve sa svojih profila. To je savrsen primer share. sve sto nije kombinacija ovoga nosi sa sobom odredjeni rizik i deal with it.
Ja sam od harmana uzimao naloge, i meni je to odlicna varijanta. za crvenu odigram sve sto hocu. eventualno doplatim 500 din. ni ja nemam vremena za gejming. evo ostali mi jos raveni na god of waru za platinu a igru imam od 20. aprila. pa cak i da sam uzeo od harmana to bi me izaslo 1500 dinara sto je opet duplo jeftinije nego cena nosioca trenutno. Pri tom ja ako uzmem platinu na nekoj igri koji ce mi moj vise ta igra ever?
Ma daj koje ogadiste čoveka niko ga ni ne poznaje, 80% naloga je on pravio kako se zavrsi iznamljivanje, menja se šifra i tako svaki put… Uleteo sam mu 5-6 mojih naloga, nikad nisam imao nikakvih problema, 2-3 puta je bilo problema, od tako nekih kupljenih naloga, i na kraju kad se to istera uglavnom guest kriv, menjao sifru…
@Marko96
A što se tiče tog NFS on nije ni bio iznajmljivan, kod mene je zavrsio cim ga on kupio, znaš i ti da je guest menjao šifru , a kasnije je sifra promenjena opet, a samo ti imas pristup mailu, još neko otišao na mail pa izbrisao notifikaciju da je šifra menjana… Tako da nemoj kakiš puno, a već si imao tri minusa za isti vid prevare…
Treba ban jedan tamo da popiješ…
Nije mi bio cilj da nekoga “ogadim”, sve prenosim kako jeste zajedno sa privatnim porukama. Moguce da cu se pokajati jer sam hteo kompromis i dogovorio se da mu vratim ceo iznos ukoliko se ponovo zakljuca guest na duze. Poslednja Harmanova poruka je drugarska.
@all hajde malo stvarno da spustimo loptu, mi smo community i nema potrebe da se prica toliko zaostrava, umesto da se pomazemo i savetujemo.
Ajde ovako, kako god bilo kriv bio Pera, Mika ili Zika prestanite da se prepucavate. Svaka dalja diskusija i osvrt na prethodnu diskusiju ako je mogu tako nazvati bice sankcionisan clan.
Kompletno i suvisno bice pobrisano, a nekima bi preporucio reboot i malo da se udalje od racunara, ovako pisanje nekih clanova postaje zabrinjavajuce.
I kad se nesto zakuva i bude zanimljivo, administratori nas zakinu i prekinu raspravu 
Pusti malo zara, odavno vatre nije bilo… Mimo dosadne price o Switchu