Playstation 4 - diskusija, info, slike, video - Vol. 3

Diehard inače vrlo objektivan kada su sony ekskluzive u pitanju😁

2 Likes

Pa dobro, i Kuzma je rekao da mu se svidja, a on vec nije poznat po ljubljenju Sonyjevih ekskluziva.

Ne radi se o igri, nego o njemu. Dečko je iz mog ugla teški fanboj sony-ja i meni prilično iritantan. Nema vest o sony da se ne veliča, kao i xbox da se ne troluje sa njegove strane. Opet da naglasim imam obe konzole.

2 Likes

Paa ne, da je izasla za box svi bi rekli meh, ali posto je za sony onda svaki review koji ima ocenu manje od 8 ima daleko vise dislajkova nego lajkova.

Ma gde zasluzuju, napucana grafika da se nove generacije loze a mehanika i gameplay kanta

Šuška se da ce biti Gers Of War remaster na E3 :joy:

Danas se prokletinja konacno otkljucava a ocena se drzi na ivici, jej za Quantic jer sigurno ne zelimo da zivimo u svetu bez Kejdzovih perverznih ali ipak briljantnih cross-medijumskih eksperimenata.

1 Like

Sinoc na youtubu skontao da je izasao Henkaku na 3.65 cfw Vite. Pored najave za 3.68 da vec postoji henkaku, samo cekaju kraj godine da ga izbace ovo je odlicna vest.
Sada mogu da se igraju 99.9 posto igara, mozda cak i online streaming ps4-ke.
Jer sada mogu samo ako su na istoj mrezi.

Tako da bice zanimljiv hakerski vikend :slight_smile:

1 Like

Jedno pitanje u vezi share-a. Kupio burazer slim konzolu i vec mi kuka kako on ima samo fudbal, a on bi gta i sl. pa kako ja imam to, pa da mu ja to nekako prebacim i sta ti ja znam (onako kako uvek familija ume da k*nja i seti te se samo kad nesto treba) E sad, ja bih da mu ucinim i da mu sherujem par igara, ali ne bih da time osakatim sebe jer sve igre koje imam sam kupovao na tom nalogu i nikad nisam koristio share. Ja sam se ulogovao kod njega, preuzeo dve igre, izlogovao se sa svog profila ali on ne moze da igra te igre iako su mu skinute u konzoli. Citao sam tutrijale za to ali su svi neki stari jos u vreme kada je mogao share sa 3 naloga da se obavlja tako da nikako ne mogu da povezem sta ja trebam da radim, a ne bijh bas da ostavljam svoj nalog na njegovoj konzoli i da on moze da se uloguje na taj nalog. Je l’ postoji neka opcija da mogu da mu sherujem to, a da on nema pristup mom nalogu u smislu da moze da se uloguje i sta znam, a da ja mogu sve normalno da koristim sa moje koznole na mom nalogu kao i do sada? Hvala

Grafika u Detroitu rastura, nikada nisam video toliki broj reflektivnih povrsina ni tako dobro koriscenje DOF efekta. Devojka je mislila da gledam film. Mada moram priznati da su Heavy Rain u ranoj fazi, a pogotovu Beyond na samom kraju PS3 ere impresivnije rezultate izvlacili iz old gen hardvera. Kao da smo u tom momentu dostigli sweetspot za fotorealizam i realisticnu animaciju.

Prica o androidima i socijalnim posledicama uzimanja poslova ljudima je sama po sebi zanimljiva, iako ne uspeva da me uvuce kao prethodne dve, mozda zbog toga sto ne upravljam sa ljudima, pa nedostaje emotivni hook. Al’ nekako ide u tom pravcu da vam bude zao robota, jer su ljudi prikazani iz robo-centricnog ugla kao beskrupulozni ugnjetavaci.

Ne svidja mi se sto je Diehard napisao spojler u opisu, mada u ovakvoj igri to ne mora da znaci da ce biti ishod i moje price.

3 Likes

Ako si gledao tutorijale, trebao si i shvatiti kako i sta ide. Ali evo ukratko cu ti ja objasniti.
Ako si kupovao igre preko ps stora ili drugih sajtova (dakle ne sa razmene) odnosno ako imas full naloge igara onda je moguce da uradite share. S obzirom da kazes da su sve igre na jednogm nalogu?! Moraces sebe malo osakatiti ako hoces da sve te igre igras sa svog naloga i to sakacenje znaci da ce ti trebati konekcija sa internetom da bi mogao da igras. Dakle u ovom slucaju, ti bi bio takozvani gost svog naloga. Razlog tome je da bi igre igrao upravo sa svog profila na kom su ti igre. Burazeru mozes prebaciti svoj nalog koji ce aktivirati kao primarni na svojoj konzoli i vise ne mora da ulazi u tvoj nalog, nakon sto poskida sve sto mu treba.
Dakle, das mu mail i sifru naloga na kom su ti igre. On kreira novi profil/nalog i postavi ga kao primarni. Skine igre koje zeli, izloguje se sa naloga i igra ih sa svojih profila. Jednostavno je.

Postoji i druga opcija u kojoj ti ne bi bio potrebna internet konekcija, a to je da ti budes nosilac naloga. U tom slucaju, mana je sto neces moci igrati sa tog profila, vec sa drugih. Dakle samo bi zamenili uloge. Sve u svemu, moraces sebe malo zakinuti, ali ako imas kuci internet konekciju i ne nosis konzolu nigde, onda ti preporucujem da budes gost.

Drugar i ja smo uradili slican share. Ja na svom nalogu imam Bloodborne, Darks Souls 3 i jos par igara. On ga je postavio kao primarni nalog na svojoj konzoli, tako da Bloodborne igra sa svog naloga (na kome ne poseduje tu igru), dok ja igram kao gost na svom nalogu (Bloodborne). Eto, na taj nacin, po ceni jedne igre, igramo nas dvojica zajedno :slight_smile:

Ako ti nesto nije jasno, slobodno pitaj :slight_smile:

P.S. Bloodborne je do jaja :slight_smile:

1 Like

Citao sam po netu sta i kako, nisam gledao tutorijale, ali sve je iz 2014. god skoro. :slight_smile: Samo da rascistimo, znaci ja kad se izlogujem sa svog profila kod njega, on ne moze da se uloguje ponovo iako je kod njega podeseno da je primaran profil…? Tj trazice mu sifru da bi se opet ulogovao…? Bitno mi je samo da on ne moze da mi ceprka po profilu i zloupotrebljava sav sadrzaj tamo. :slight_smile:

Moze da se uloguje. Ali reci mu lepo da to ne dira, jer ce tebi obrisati sve igre (nece) i da moze da banuju obe konzole ako ulazi na taj profil (nece ni to) :slight_smile:
Ako vidis da te izbacuje sa profila, ti promeni sifru i reci da su vas banovali zbog njega :slight_smile:
Brat ti je, nije neprijatelj :slight_smile:

Nije neprijatelj, ali imao sam losa iskustva kad god sam njemu pozajmio nesto jos iz ps2 ere. :slight_smile: Ok, videcu sta i kako, bitno da sam ukapirao ovo cudo. I hvala. :smiley:

E da, samo da kazem da se u igri pojavljuje Lance Hendriksen koji je igrao Androida u Alienu, a ovde je android-loving starac. Scena u studiju je antologijska. Quantic bas ume da napravi emotivni naboj, i stvarno je neverovatno sto uspeva da regrutuje ovakve glumcine.

Detroit inace na kraju svakog poglavlja pokaze algoritam po kome su se otkljucavale opcije do konacnog ishoda, sto mi malo kvari flow price, ali povecava zelju da odigram ponovo (ovo je navodno najrazgranatija Quanticova igra).

Ne znam na cemu je bila kritika kada je ovakvo jedno parce umetnosti osudilo na bednih 79 na metacriticu. Boz’ sacuvaj.

Ako bude sta jos trebalo, pisi :slight_smile: U sustini ne moze ti on nista poremetiti na profilu, a da to ne mozes resiti… Pa makar i silom :joy:

1 Like

Odgledao sam na DF kako su to postigli, svaka im cast igra je nesto najblize fotorealizmu sto smo do sada videli, iako nije bas igra igra, vise interaktivni film. Samo vise da se pojave pirati pa da se ponovim :slight_smile:.

1 Like

Prodao sam nekom liku nosioca (pre jos nekoliko dana), od 19h mi je nedostupan guest nalog.

Sumnjam na to da je nosilac dao podatke trecem playstationu da napravi fantoma, posto mi se javlja “katanac” od 19h, sa porukom da je drugi playstation bio ulogovan na PSN, i da mi je zbog toga nedostupan sadrzaj. Jel zna neko koliko traje taj katanac? Restore licences ne pomaze, vec sam probao, nekoliko puta. Ne odgovara mi ni na poruke.

Za evo vec 4 godine koliko koristim guestove na PS4, nisam ovako nesto doziveo.

Jel te izbacuje sa profila ili ti samo stoji katanac?
Ako neko koristi guest nalog u istom trenutku kao i ti, tebe ce izbaciti sa naloga. Ne znam zasto ti stoji katanac, da ide kao fantom katanac bi dobio nosioc.

Meni se to isto desavalo ali kada sam drugaru davao svoj guest nalog,znaci guest kod mene,guest kod njega i svaki put kada on igra meni se igra zakatanci…Restore ni meni nije pomogao ali cim on uradi log out sa tog profila automatski se i meni katanac skloni…

1 Like