Pozz svim forumasima,nov sam ovde i imam jedno pitanje. Narucio sam juce polovan xbox 360 premium,sa svom opremom itd,a u medjuvremenu sam procitao po forumima da neki modeli imaju problema sa plocom i sad me plasi da nije bas to taj???. On kaze da taj problem imaju konzole iz 2005,2006 godine… Ova je proizvedena 2008…
Kolko Hard Drive ima memorije?
20 gb
Pozovi tog coveka od kog si narucio xbox i pitaj ga jel’ taj xbox ima JASPER plocu. Ukoliko ima, onda ga slobodno kupi jer je na toj ploci resen problem RROD-a(Red Ring of Death ili narodno receno - kvar na ploci). Postoje jos i Zephyr, Falcon i Xenon i one su falicne. Konzole sa takvim plocama ti ne bih savetovao da kupujes.
kasno je sad da pozovem,mozda zna neko po datumu proizvodnje da mi kaze koja je ploca u pitanju? 2008-04-03
Baci pogled ovde,.Falcon Or Jasper? - Xbox 360 & Xbox Forums izgleda da je to Falcon. Procitao sam sada i jedan lik sa foruma ima istu oznaku kao ti i rekli su mu da je Falcon Jasperi su ti od 2008-10-23.
Da,izgleda da jeste… Pa nisu valjda bas tolko kvarljive??? Malo mi to dodje ludacki da je mikrosoft prodavao 3 godine kvarljive konzole…
Pazi, imao sam dve konzole, prvo xenon-a (koji je bio prvi i najgori) i on mi je crk’o posle pola godine, zbog falinke na ploci. Posle nekog vremena, uzeo sam drugi xbox sa Falcon plocom i on mi je trajao dobre dve i po godine ali je na kraju je i on crkao, zbog istog problema. I prenesto vise od godinu dana, uzeo sam Jasper i on sljaka super. Ne kazem da ce ti crci kao meni, postoje ljudi sa konzolama kojima jos rade xenoni cak. Ali moras da razumes da, ukoliko se odlucis da kupis xbox sa Falcon plocom, kupujes xbox sa falinkom. Procesljaj malo po net-u o Falcon ploci pa odluci. I reci mi samo (ako nije tajna) koliko ti kosta taj xbox koji si narucio?
Sad sam pogledao preko interneta. Tvoja ploča je Falcon!
120e. mozda bi sad i odustao i gledao da kupim jaspera ali lik mi je danas vec poslao…sta da radim sad?
Ukoliko si se bas odlucio da kupis xbox, uzmi ga. Ali ako nisi siguran, jednostavno mu vrati i snosi troskove posiljke. Tako bih ja uradio.
Nije ništa strašno! Ako ti se pokvari taj, mozes da ga odneses na popravku. Ja znam čoveka koji ti moze pomoći.
ma ja sam bas cvrsto resio da kupim xbox,ali ne bi voleo da mi se pokvari nakon mesec dana…mada ovaj lik mi daje radnu garanciju od 10 dana… sta ja znam…
@Petar Nikolic Nema popravke ukoliko dodje do RROD-a jer je to fabricka greska, na ploci.
Na tebi je da odlucis, upoznao sam te malo sa bitnijim stvarima. Ne mora da znaci da ce crci za deset dana, moze da ti traje i duze.To je stvar srece, nazalost. Da si ranije dosao na forum, bilo bi mnogo lakse, pre bi naucio neke stvari. A jel’ je koristio xbox taj lik ili ga je samo upalio nekoliko puta?
nemam pojma,to ga nisam pitao…
To jeste fabrička greška, ali postoji puno načina kako popraviti Red Ring of Death. Ako mi neveruješ, možeš potražiti na YouTube-u.
Steta. Kazem ti, ne mora da znaci da ce se odmah pokvariti. Objasnio sam ti sve sto sam mogao i uradio sam sve sto je do mene, sada je na tebi da odlucis.
@Petar Nikolic
Gledao sam i pokusao sam na sve nacine da popravim RROD na obe konzole ali jednostavno to nisu dugotrajna resenja. Jednom kada se pojavi RROD, ne moze se namestiti.
ma uzecu ga pa kolko traje neka traje…nek mu je sa srecom. :emoticon-0100-smile
Uzmi i kidaj. A za sve savete, popravke i nedoumice, slobodno pitaj ovde, na forumu. Nisi ni svestan koliko mozes da naucis.
Mogu da zamislim Za pocetak hteo bi da znam sta smem a sta nesmem da radim na konzoli da ne bi zeznuo nesto(recimo da li moze update da zezne flash itd…)?