Pitanje oko 5.1 povezivanja na box

to stoji ali imaj na umu da ako ide na varijantu pojacalo (receiver) plus odvojen 5.1 sistem na njega, bez jedno 600 evra ne mozes da prodjes to ti je da sve bude onako jos uvek na neki entry level ali i to je 3x bolje nego Z5500 koji retko gde mozes i da nadjes

Koliko sam ja skontao, nov yamaha av risiver oko 200e sa svim mogucim digitalnim ulazima izlazima, i sto kaze Pavle, zvucnici i ne moraju da budu ludilo neko, npr neki jamo 5.1 entry i tako, ispadne sve oko 400-500 juris neke akcije u 4audio. I bice bolje nego bilo koji kompjuterski. A kad smo vec kod njih z5500 je strava za ne-audofile i stvarno uopste nisu losi zvucnici, jedino sto ih nema u prodaji a ni polovnih, i bolji su od ovih novih logitech koji treba da ih naslede.

Nego, ja skontao da mi je cak i zvuk preko tv-a dovoljan… Kad ne zivis sam, imas i komsije neke i tanke zidove, malu sobicu… Ne zelis bas da gruva i da pravis neki kucni bioskop.

Mene sad interesuje druga stvar, malo manje audofilska a malo vise fenseraj. Kupio sam Apple Airport Express da mogu bezicno da strimujem muziku sa ipada/iphone-a, ima 3.5mm izlaz i razmisljam da nakacim na njega Harman Kardon 2.1 Soundsticks III za oko 200e, napravim neki ram-panel za ipad u zidu i odatle strimujem muziku/internet radio.

Nije li ovo prosto prelepo parce audio opreme

http://uk.harmankardon.com/harman-kardon-product-detail-uk/soundsticks-iii.html

heheh imas pravo ali do nekle :wink:

ja se ne dam dok sam ziv, volim tehniku pa to je, imam odavno u planu JBL zvucnike i neki Yamaha ili Onkyo receiver, dovuci cu to od preko samo da se ukaze prilika, lepo sklopim sistem da boli glava… planiram tu do 600 evra ne daje mi se vise, jer cu sa time da dobijem super sistem koji ce po kvalitetu da pojede Z5500 u svakom pogledu…

ja licno sad imam Logitech G51, na koji mi je sve zivo povezano i tv, i xbox, i komp, sve sam to uspeo da uparim i rade posao ali nije to bre to sto ja hocu, mislim super su oni, cak sam ih ja i modovao, menjao sam kablove stavljao one profi debele :smiley: hehehe sto se koriste za 5x vece i jace zvucnike, smanjio sam buku koju stvaraju twiteri u kutiji nema vise lupkanja u suplje, prelemio sve to lepo, stvarno se cuju drugacije nego pre… sve to ide preko X-FI xtreme music kartice za koju dadoh 90 evra i najsladje utrosene pare ikada… kartica stvarno vredi za sve pare, e sad jedina mana sto PC mora stalno da radi, a i nije mana jer ga ne gasim heheh. Zvuk odvrcem iako je kuca puna, jednostavno navikao sam tako niko se ne buni, naravno nocu smanjim malo. Planiram sad izgradnju potkrovlja i tamo cu lepo da napravim svoj kutak, fancy living room :smiley: pa kad odvrnem sve da puca kuca bre :stuck_out_tongue:

decu kad budem imao ima lepo da naucim svemu tome ehhehehe :slight_smile:

naravno, mada je 600e realno smesno za neke audifilske standarde, ali mislim da ces posle cak i ovako heavy modovanih g51 da progledas. meni su out of the box na integrusi moji g51 zvucali nevidjeno bedno, suplje i izobliceno. ne daj se, ako… skroz postujem to budzenje i ima stvarno da boli glava kad skupis parice za svoj sistem. ja sam prodao svoju besmrtnu dusu estetici i minimalizmu, i vise slusam mjuzu u pokretu, uglavnom samo strimujem radio, mozda cu kad sklopim taj kucni sistem razmisliti o pretplati na sky.fm da bih imao cistiji zvuk i bolji kvalitet strima i to je to.

Ima nesto i u tihom, ali cistom i kvalitetnom zvuku, ako kontas muziku vise kao bacground, smirivanje, i od kucnog ambijenta pravis vise neku zen oazu nego kucni bioskop koji ce da izuva. Oba pristupa imaju neku svoju draz…

Sada ima da se krstite sa obe ruke…
Dakle savete koji ste mi dali verovali ili ne IMAM!
Ali, nedavno sam kupio frontove koji su apsolutno pandan jbl l100 i koje NE ZELIM da drndam u sobi oko cirke 15m2 u 5.1 rezimu jer su i vishe nego dobri da rade u 2.0 sistemu.Naime, zelim da to pojacalo koje imam turim u drugu, vecu sobu gde ce ceo potencijal da se izvuce iz njih, ali u 2.1.Znachi u sobi imam 5.1 sve je povezano na pioneer risiver ali to vishe jednostavno ne zelim.Zelim taj risiver i te frontove (krmace) da stavim u sobu de ce da zvuce kako treba jer im treba prostor.Tako da moje je pitanje posto sam video gore da je studio povezao logiteche na box i PARALELNO na pc, KAKO studio kada svi osim nazalost z5500 nemaju digitalni ulaz si uspeo da paralelno povezes to a da ti sa boxa i pc-a baca pravi 5.1 ?
Planirao sam isti takav 3p sa aktivnim vuferom a da paralelno radi i box i pc…
Nesto tipa x 530, x 540, z 506…
Jer kapiram da bolje zvuci od najskuoljeg geniusa koji do duse ima 2 ili 3 ali ANALOG in-a.

@padawan
Integrusa je krs zvuk samo sam je probao i bolele me usi, na xfi kao da imam duplo skuplji sistem :slight_smile: vredi sve pare

@bambix
Pc na 3.5mm bananice klasicno iz kartice, box u karticu pa opet pc procesira zvuk na zvucnike, u digitalni port baceno, tv povezan na 3.5mm bananicu pa 2x cinc u g51 direkt, daje 2.1 pure ali g51 ima music i matrix mode gde prebacuje zvuk na zadnje, ne zvuci toliko lose ali radi posao mada za tv uvek sam na 2.1 skoro, pc i xbox 5.1, kad zapucam u call of duty tresu se prozori hehehe… ceo sistem nikad nisam pojacao preko 50% jer je i tad mnooogoooo glasno ali i cist zvuk. Imao sam pre toga genius 5.1 onaj drveni to je IGRACKA ZA DECU, los zvuk ispran bas koji nije bas vec samo grmi za dzabe ne daje odsecan udarac basa kako treba…

X530 sam takodje imao super su za te pare od geniusa daleko bolji, e oni nemaju matrix mod u odnosu na x540…

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

ufffff
nishta ne kontam…
" box u karticu pa opet pc procesira zvuk na zvucnike, u digitalni port baceno, tv povezan na 3.5mm bananicu pa 2x cinc u g51 direkt"
kako to da izvedem kada x530 ili 540 nema digital in a koliko vidim ni analog in?

Xbox preko spdif u karticu digitalno pa zatim xfi kartica i sam pc dalje guraju na zvucnike…

Mozes i analogno iz boxa u karticu pa opet pc da pretvori u 5.1, cak zvuci vrhunski i dalje cujea korake iza sebe i napred odvojeno kako treba…

Tv izlaz 3.5mm za sluske pa na 2x cinc analogno u g51 direkt, x540 bi trebalo da ima cinc ulaze takodje

“Xbox preko spdif u karticu digitalno pa zatim xfi kartica i sam pc dalje guraju na zvucnike…”
Ja nemam spdif in na kartici
imam isto x fi extreme music…

Imas dodatni panel za karticu da kupis a plus imas digitalni coax na kartici imas i kablove za konverziju takodje… uzmi lepo povezi preko analognog i namesti karticu da baca na 5.1 odusevices se kako zvuci… to ti je onaj 3d cmss ili kako vec stavi na 50% setovanje, kartica u gaming mode i namesti output na stereo surruond takodje, upmix on

Pazi taj digitalni coax na kartici je output meni treba imput na kartici.
Ta kartica ima samo outpute ni jedan jedini imput nema, tako da ne znam kako bi bilo shta mogao da povezem na nju.

A sto me bre za****vas? To ti je shared port ima funkcije i inputa i outputa plus radi kao digitalni i kao analogni, znaci meni povezano i ti sad mi kazes ne moze tako a znam da moze :slight_smile:

Pazi ja imam xfi music imas i xfi audio onaj osnovni model tj. preimenovani audigy to je nesto drugo razgranici koju tacno imas, music ima zlatne konektore audio ima plasticne klasicne. Panel imas odvojeno da kupis…

xfi extreme music pozlaceni…nisam znao da taj spdif out na kartici radi i kao imput.
Onda moze samo shto da bi radio zvuk sa boxa mora i komp da je upaljen.
Reci mi samo jel mogu i sa pc i sa boxa paralelno da pustam 5.1 tim povezivanjem i koje da uzmem zvucnike ?

Pa rekoh vec da pc mora da bude upaljen… zvuk moze istovremeno sa oba da ide :slight_smile:

Ganjaj G51 ili X540 neces da pogresis ni sa jednima ako mozes nadji z5500 mada oni su overkill na maloj kvadraturi sobe…

Plasim se da sam preterani noob oko povezivanja Logitech 5.1 systema da radi u 5.1 i na pc i na box, pa ako neko ima vremena i zelje neka mi pusti PM pa da mi detaljno objasni.
Hvala

Imam pitanje. Da li mogu bilo koji 5.1 zvucni sistem da povezem ? Imam Harman Kardon zvucni sistem sa njihovim DVD-em verzija 30 i AVR verzija 155.