Evo ljudi moji nemojte molim vas da me razapnete zato sto pitam gluposti na koje je vec odgovreno, ali moram ovako objedinjeno da vas pitam sve sto me zanima, zato sto sam ja PS3 noob!
Dosao mi danas u ruke jedan PS3 slim, 320gb hard… Uradjen mu je multiman… Ima u njemu neku tekken igru ja mislim, rece mi ovaj da je potrebno da ima neki dvd u njemu, udjem u multiman odaberem igru i onda je pokrenem onamo… Tako sam i uradio, i sve sljaka kako treba…
Eh sada, verzija tog sistema ili cega god je 4.50… Da li treba nesto da se update ili tako sta, ako je potrebno i ako ima neki tutorial molim vas prosledite mi ga…
Vidim da ima tutorial za prebacivanje igara preko lana i to… I sada bi jos da pitam da li igra kada se skine treba da se raspakuje preko nekog programa kao za xbox, ili se samo tako nabaci?
Pls oprostite mi na ovim noobovskim pitanjima ali stvarno ne znam nista o ps3, a ne bih da nesto zeznem pa da mi jos ode taj multiman ili sta god
Hvala unapred na pomoci
- moj potpis tutorijal za instalaciju rogero, rebug i slicno, stavis rebug 4.65.2 (imas ga na kraju celog threada, celahudini ostavio link), praits tutorijal
- Jok skines i prebacis, obrises samo update tutorijal, nema extract i slicno
- to sto ti je rekao da mora disk unutra da bude je za neke igre, mada na rebug tj cobra mode kada je ukljucen ne treba disk ni za sta
kad instaliras rebug, idi na install package files, nadji gde je Rebug Toolbox instaliraj to, pokreni posle, nadji opciju COBRA MODE stavi ENABLED, WEMBAN takodje ENABLED
mozes slobodno da zaboravis n amultiman jer je to zastarelo resenje, sve zivo palis direktno iz menija preko WEBMAN-a, samo pokrenes igru izadjes iz webmana i odmah je disk kao ubacen, brze nego multiman jer ne izlazis i ne ulazis u njega, ovo samo u klik-klik sistemu
Updateovao si postove u tutorialu? Posto link od celahudini je umreo
I reci mi jos samo jednu stvar, posto je kod mene u sobi crt televizor, a u dnevnoj imam led, moram li svaki put da menjam tamo u podesavanjima ako cu av kablove i hdmi, ili moze nekako lakse to da se odradi?
I da mogu li bez bojazni da odradim ovaj update sto je u tutorialu? Nije bitno koju verziju trenutno imam?
update mozes slobodno, link ne verujem da je umreo ako je juce izasao, cak sta vise NIJE evo ti http://scmods.com/rebug/firmware/REBUG_4.65.2_REX_PS3UPDAT.PUP
prati tut lepo
za tv moras uvek da menjas smara, kad dobijes crnu sliku nekad, samo drzis power dok se ne ugasi skroz, posle upalis i nadje ti novu konekciju
kad budes radio udpate VADI DISK IZ KONZOLE!!! nemoj nesto da ima u BD, ode on u vecna lovista onda
ne nego procitaj lepo sta ti pise u drugom postu, uopste me ne slusas
NEEEEEEEEEEEE rogero
nego rebug to ti je CFW, bolji je, multiman ti posle ne treba, mozes da stavis ali je bespotreban, to je file manager i game manager, ali webman koji je u rebug radi posao 5x bolje
Cekaj sada, skroz sam se zabunio… Jbni PS3, na 360 je ovo sve mnogo jednostavnije
Znaci skontao sam da u drugom koraku u tutorialu stavim ovaj rebug sto si mi dao link i odradim tako kao sto pise tutorial…
A sta sa prvim i trecim korakom?
Tebra prvi korak i drugi su ti identicni Roger i Rebug su ti CFW,ne treba ti Rogero nego nabaci Rebug kapiras?
Znaci taj tvoj prvi korak sto si napisao ti ne treba,odradi od koraka dva posto si vec napisao “korake” :lol:
jao majko bozija
Umesto Rogero stavis Rebug, to ti je prvi korak
drugi je da ga instaliras zar ne?
treci ovo sto sam ti napisao u postu 2, rebug toolbox instalacija, to kad se normalno instalira rebug pa posle toga imas tu opciju
Multiman mozes a i ne moras, kapiras? on ce ti ostati od pre ne moras ni da ga diras
i verovao ili ne PS3 je dosta prostiji
Aja mene debila…
Koliko sam u panici da cu nesto s****** tek sada vidim da korak jedan u stvari nema niti jedan zahvat, nego samo da odaberes sta ces instalirati
Hvala vam obojici… Cekam sada da se kevi i caletu zavrsi serija pa da odem tamo na tv, da podesim na scart ili av, pa se prebacim ovde kod mene u sobu… To mi je jaki smorakis
Napisao ti je Vlajko iznad kako da uradis da ti tv nadje novu konekciju pa da podesis skart tako da ne moras matorce da cekas oko serije,imas par postova iznad,bas si se pogubio oko instalacije
Probao sam to, ali ne funkcionise… Ne znam zasto
nema sanse da ne radi to radi apsolutno UVEK…
ako si na HDMI i predjes na scart ili av na drugom tv-u, dobijes crn ekran, i obrnuto onda ugasis, drzis power dok se sama ne ugasi, kad upalis sledeci put nadje ti novu konekciju…
once again, sve sto pricam vec sam prosao, i jeste tako, samo sto ti letis negde sav od srece i uzbudjenja, idi pojedi malo cokoladu, ****aj posle da ne radis na pun stomak, pa onda polako sve kreni
sinko
ne mozes prvo da upalis pa onda da drzis
nego dok je ugasen, DRZIS I NE PUSTAS POWER SVE DOK S ENE UGASI SAM, pustis dugme
upalis, pustis dugme, voila eto nove konekcije
ja mogu da se opkladim sa tobom u milijardu evra da mora da radi!!
Druze kada ga ugasis onda pri paljenju drzi power dugme oko 5 sekundi i kada cujes “bip” pusti i doce ti slika :tap:
edit:pretece me Vlajko,on dok upali zavrsice se serija,ako ne kapiras idi na YT imas milion klipova :rock:
nabacivanje CFW ti je maciji kasalj za update dashboarda na xbox-u :lol:
upravo to, ja se iskljcuujem sve sam mu rekao, a nervozu ne mogu da mu izlecim hehehhe i tvrdoglavost sto zuri negde sad
Aj ti njega druze lijepo iskljuci skroz iz struje pa vrati napajanje (ne znam da li slim ima onaj power off/on prekidac iza pa mozes sa njim),ja sam imao fat konzolu,i onda kada ti je konzola u stand by,crvena lampica samo gori lijepo stisni dugme,cuces bip prvi i upalice se odmah zelena lapmica al nastavi da drzis 5 sekundi dok ne cujes drugi bip i pusti onda,sacekaj malo,nekada malo potraje i dobices sliku pa podesavaj u settingsima izlaze,mora da radi :wait
Uspeo jbt… Izgleda da je do tv-a bio problem… Bodem u scart, u prednje av cinceve i nece, kada sam stavio u ove gde mi je d3i sve proradilo… Sad cu da odradim update pa ce vidimo sta ce da bude
A mora da radi :tap: aj polako,ne trci nigdje nije to neka procedura,samo korak po korak po tutorijalu i bice to ok
Aj javi kada se to zavrsi pa cu ti ja objasniti posto vidim da nisi bas upucen :dada:
U glavnom meniju idi na Game pa Package Manager pa install package files pa ps3 hard disk i kada udjes tu trebalo bi da imas rebug toolbox instalacioni fajl,instaliraj i onda ces u game meniju na dnu da dobijes rebug toolbox