Dakle, hajde da krenemo od početka. Nisam bogat čovek, ali volim da trosim na tehniku :rock: . Nemam novac da kupi iPhone , ali čim je izašo HTC Desire Z ja sam se zaljubio :phone-2: , ali kada je izašao bio je oko 500e i to je bilo skupo. Prošle nedelje sam šetao gradom sa mojom devojkom , a ona je gledala neki stvari ja blejao levo desno :hm , i odjednom sam video Desire Z , prišao sam bliži do izloga i šta mogu da vidim, razumna cena (oko 250e ) :woot:. Želim da ga kupi za novu i želeo bih da čujem vaše mišljenjetelefona ili još bolje ako ga imate . Možete da date predlog za slične telefon urangu ( molimo vas da budu Android OS ).
generalno Android telefoni su odlicni laki za korišćenje, ja imam desire hd i odličan je. on je po performansama isti kao desire z i sve gura šta god izadje za njega. o on ti nije loš za 30 eura je skuplji od desire z.
ee pa ovako . dosta se razumem u telefone , ja ti predlazem od htc-a hd 7 (cena se krece oko 250 evra) , ali je hd7 windows mobile.
od sony eric. tu ti je vrh arc s , ali on je malo skuplji oko 325 - 350 evra ; a od samsunga galaxy s , posto je jako dobar . imao sam prilike da koristim sva 3 telefona , i mogu ti raci da je hd7 po mom misljenju najbolji … ja trenutno imam nokiu n900 , i razmisljam da uzmem hd7
HTC HD7 je preveliki, jos malo pa ce da bude ko dva iphona. Ljudi ga prodaju jer nemaju gde da ga stave zbog velicine.
Telefon moze da se i nadje za manje pare jer svi beze od njega ne znam sto.
Diskutabilno je ko sta voli, mislim da je android bolji od wm
Ako ti nije bitna QWERTY tastatura, ja bih uzeo Galaxy S zbog SAMOLED-a. Ja imam Omniu 7, ne bih mogao sad zamisliti telefon bez SAMOLED ekrana, a i WP7 nije toliko loš - nijednom ni nije zakucao telefon, ali baš nijednom. A i Mango je doneo dosta novih funkcija.
A ako bi Android sa QWERTY tastaturom, pogledaj i Motorolu Milestone 2.
Kao sto je M007P reko hd7 je mnogo veliki + je windows :ne:
Arc s je totalno druga prica, sta mogu drugo da kazem za telefon osim da KIDA, onaj USB host je nesto naj bolje, ali kao sto sam napomenuo nemam toliko novca. Sta mogu drugo da kazem za telefon osim da KIDA, onaj USB host je nesto naj bolje …
I nije mi toliko do QWERTY tastature nego sto je fon brz (gledao sam review na techo buffalo)
Za te pare je super Desire Z, bolji neces naci. Ako mozes da dodas na tih 250 jos 30-40 evra uzmi Google Nexus S ili Galaxy S, mada ni Desire-u nista ne fali.
To mi je bila prva opcije on je oko 150-170e. Telefon nije uopste los probao ga malo u Telenoru… Ali nzm nekako je sicusan i nema HD kamericu sto je za mene veliki [SIZE=4]+[/SIZE]
Ja cu se bazirati na BiH trziste, cijenovno, pa cu ti reci sta bih ja uzeo za 250e :
Samsung Galaxy S - jako dobar telefonic ako si ljubitelj Samsunga. Jako kvalitetan, Super AMOLED ekran ali kamera je 5MP ako to mzoemo smatrati kao minus. Sto je najbitnije ima dosta podrske, kako oficijalne tako i “custom”. Ako zelis da mu vadis dusu definitivno je dobar za to
SE Neo ili Arc S - po meni nema neke VELIKE razlike izmedju ova dva mob. osim cjenovne i kao neka smenkerica. Imao sam priliku raditi na NEO i odusevio sam se. BRAVIA engine i ne igra neku veliku ulogu ali je udoban u ruci, fin, dobar za pisati poruke i cesto me podsjeca na PSP a ne na mob (pogotovo prilikom Fruit Ninja). 8MP kamera koju mozes jos vise napucavati jer je jako dobra a i custom ROM-ovi su zakon za ovakve telefone. Licno, kupio bih ga vrlo rado
HTC Desire S - ukoliko si ljubitelj HTC-a cijenovno se ovdje mozes uklopiti. Onaj Z je ok zbog QWERTY tastature ako pucas na to ali S je jaci em, po meni, bolji. Mislim da ga studiovpc ima i uvjek ga je hvalio na sav glas a ako ga hvali covjek koji PRAVI Custom ROM-ove e onda…
Najjace platforme su ti Android i iOS. Na Win7 zaboravi ili Symbian jer je to propalo odavno. Symbian je bio jakoooo dobar ali nekad davno. Njihova greska je sto nisu pratili korak s vremenom (Nokia) i zato su propali. Zali Boze samo 5000 radnika koji su dobili nogu! Win 7 ti je doba AKO si dobar programer jer imas dosta prostora da pravis skripte, aplikacije i dr. ali to je nista sto Android ili iOS vec nemaju. Svako ima svoje vidjenje a ja ti upravo izlazem svoje. Neko ce se sloziti a neko ne. Nekako sam “realan” i objektivan iz razloga sto imam N82 a s iOS i Android sam u stalnom kontaktu i okruzenju pa…
Ako Bog da kad padne diploma, prva plata ima sebe da pocastim s nekim BAD ASS telefonom tipa S II samo dok ja zavrsim bice S III
Razmisli dobro sta ti je prioritet i za sta si vise ali svi ovi telefoni su extra i koji god da uzmes neces pogresiti
Prodlozi su ti bili pun pogodak, telefon koj bih voleo da imam je arc s (ima hdmi, onaj usb host itd…) i posle njega desire s ali oba fona su oko cak i preko 370e
desire s je dobar i generalno htc, lako se hackuju, romove mozes da pravis sam, do duse ako znas linux i rad iz terminala, kada mu skines security skroz (zamenis bootloader da bi dobio S-OFF) onda mozes da pravis on-the-fly prepravke po telefonu, na mom ic nista nije kako je doslo fabricki sve sam ja to prepravio kako meni odgovara, ali u zadnje vreme je pocelo da me smara to zesce, telefon mi sluzi za 3 stvari ukpuno: pozivi, sms, net. Kameru koristim kad-kad, eto… ali kopkalo me da naucim kako se prave romovi, naucio, moving on…
Ne znam zašto podcenjuješ toliko WP7. Ne kažem da je najbolji, ima svojih mana, mnogo manje aplikacija od Android-a i iOS-a ali mnogo je stabilniji od Androida i nema fragmentacije. Takođe WP7 je star tek godinu dana, treba proći vremena dok se stabilizuje sve. Sjeti se samo kakvi su bili Android i iOS u početku
uf pazi nema tu link neke stvari jednostavno znas ovako, ako si ikad cackao symbian znaces i sad, neke ces da naucis, u glavnom moras pooooodoooosta da citas na xda-developers forumu, trazi ih na google ne znam napamet sajt, nadji za konkretno tvoj model i polako citaj svaku glupost, svasta ces da naucis odatle… to ti je forum developera tj ljudi koji prave romove i razne gluposti za android
Ako si vec ogranicen finansijama, nece nista ni da fali polovnom telefonu. Imas milion sajtova sa proverenim prodavcima odlicno ocuvanih telefona. Ovo ti govorim jer ne znam sto se ogranicavas Androidom, probaj iOS i uzmi neki polovni 3GS za te pare. Posle njega, sve ce da ti izgleda kao igracka. Ili jos bolje… Sacekas mene jos 15 dana da primim platu i uzmem 4 sto sam planirao, ja tebi uvaljam moj 3GS i lepo meni, lepo tebi… Sad ozbiljno… Kazes u prvom postu da raspolazes sa 250 EUR i nemas za iPhone, a hteo bi. Imas 3GS 32 GB za 220 gde god hoces.
To je odlicna cena ali necu Iphone. Ja volim apple (imam nano 6th i citam stivovu biografiju) ali nzm telefon je “ogranicen”, moze ono jailbreak ali opet …
Ne ne ne… Ne podcjenjujem ja Win kao OS ali isto tako ne mogu ga svrstati u isti kos kao Android i iOS. MS je to napravio a oni od OS-a su napravili jedino XP da valja - nista drugo! Ljudii imaju x5 vise promasaja nego pogodaka ali toliko su pametno ulagali novac da sad, bukvalno, ne moze da se napravi neka aplikacija ili program a da se ne povredi neki od MS-ovih patenata. Samo HTC placa po telefonu 6$ a ni sami ne znaju za sta, dok se s Samsungom ganjaju po sudovima i dr. Nego, da se vratim na Win za mobilne - kao sto sam rekao Win je OK AKO znas programiranje pa da pravis sebi neke programcice. Npr. : drug je napravio skriptu koja je bukvalno trzala njegovu curu i to 100 puta za nekih sat vremena! Princip je jednostavan : uspostavi poziv na odredjeni broj i prekinuti cim se uspostavi isti i tako sve ponovo 100 puta! Razlog je samo njima poznat E to je npr. prednost Win-a dok ima mali milion mana kao sto je nerasprostranjenost, nekompatabilnost, manjak podrske, aplikacija i dr. Sve ono sto krasi iOS i Android. Prije Mango update-a Win nije moga da iskoristi potencijal hardware-a u telefonu dok ova dva itekako mogu (legalnim ili ilegalnim putem). Mango je OK iako je jako malo telefona s njim. Win8 OS (a ni 7 nije zazivio kako treba) predvidja se kao MAIN za tablete i mobilne uredjaje pa tek onda racunare. Naravno, ostaje da vidimo kako ce se stvari odvijati ali SAD Android i iOS nemaju konkurencije! Mene najvise zanima Bada i jedva cekam da vidim sta Samsung kuva u svojoj kuhinji. Stabilniji od Android-a - pa sve zavisi sta mu radis, koji je mob., koje su pozadinske aplikacije ukljucene i dr. sve to utice na stabilnost OS-a (kao i kod racunara uostalom) tako da se ne bih bas slozio da je stabilniji. Galaxy S 2 - ni sam ne znam koliko je bilo upaljeno aplikacija, programa i na kraju neki PRG ala Final Fantasy i nista mu! Lijepo se osjeti da se CPU grije ali njemu nista, ko’ zvrk. ANdroid i iOS si ponudili nesta sto Symbian nije mogao i zato je dozivio tako rapidan i eksponencijalni rast dok Win je kopija Androida ili Android kopija Win dok jednog sudiju predstavlja trziste na kojem je opet Win u zescem padu i po strani u odnosu na Android. U tome je stvar. Sve je biznis i svi lete tamo gdje je vece trziste, logicno
Ne znam da li si upoznat s poslovanjem MS-a i Nokia-e al evo mali sazetak :
Nokia je dozivjela veliki pad po pitanju High End segmenta telefona dok je u srednjoj i low klasi ostala medju jacima zbog brenda i kvaliteta. Elem, nakon fijaska s nekim telefonima, Apple-ove tuzbe za koristenje njihovog patenta za touch ekrane, razvlacenjem Symbian-a nasao se neko pametan da smjeni covjeka koji stvorio od Nokia-e brend i sinonim za kvalitet (desetogodisnji direktor) a na njegovo mjesto stavila ovo sadasnjeg amera. Naravno, MS-ov lobi je uticao da se Nokia bazira na Win OS i sve pare koje je ulozila Evropska Komisija za spasavanje radnih mjesta 2010-2011 bukvalno su prosledjena MS-u i njegovom (tada beta) OS-u! Symbian je dobio nogu kao i preko 5000 zaposlenih dok je MS dobio pare za…nesta! Dalje, izasao je N8, pa sad neki jedini i zadnji s Meego OS-om, pa se sad mazu oci s Win 7 mango, Win 8 kao WOW i nekim savitljivim ekranima i dr. ali nista pametno, revolucionarno i konkretno! A u medjuvremenu HTC predstavlja mob. s Tegra 2 (uskoro Tegra 3), Samusng ima S2, Apple je Apple a Nokia…prodaje telefone po tranzicionim zemljama, Africi, Kini, Indiji i dr
Koliko sam ja shvatio, ti misliš na Windows Mobile, a ne na Windows Phone 7. WP7 je dosta zatvoren, malo kopirano od iOS-a. A Mango update svaki telefon je dobio. Galaxy S2 ima trenutno najjači hardware, ne možeš porediti telefon sa dual core procesorom i 1 gb ram memorije sa ovima koji imaju 1 ghz. E tu je problem kod Andorida - bez custom rom-ova i podešavanja, ne možeš imati telefon koji neće štekati i bagovati često.
Samsung je Badu ostavio sa strane, što se i vidi po update-ima. HTC koliko znam nema nijedan telefon sa Tegra 2, koriste Snapdragon procesore, koji su po testovima lošiji od Exynoy-a od GS2. GS2 je bog i batina Android telefona
A Nokia poslednjih par godina ide samo dole… prošli su dani N95-ice i ostalih. Ni ova Lumia 800 im nije nešto - ima mnogo boljih telefona na tržištu od tog, a koji su dosta jeftiniji.
Evo ti jedan link čisto samo da vidiš optimizovanost WP7; jeste da je neki custom rom nabačen sa dosta stvari preko na ovaj Android, ali… HTC Thunderbolt v. HTC Titan, Reboot Challenge - YouTube