PES ili FIFA

Aaaaaa neeeee, taman sam se nadao da necu morati da dajem pare i ove godine za orginal, kad sad ovo sa kodom. Mehhh ipak cu onda uzeti ps3 verziju i ako mi x360 kontroler mnogo bolje lezi za fifu nego li sonijev.

Ja igram dosta sportskih simulacija sa drustvom, PES igram sigurno od trojke, i ne verujem da cu ovo reci, ali Fifa2010 je definitivno bolja igra od PES2010. Ono sto sam cenio uvek kod PES-a je to sto su kontrole bile izuzetno precizne i osetljive, pogotovu kada se igra na Sonijevom D-pedu. Ortaci su me uvek mrzeli u PESu, jer nisam gajio mnogo pas igru, nego sam mogao da driblam i drzim loptu pola poluvremena:)))) I stvarno je vestina u PESu mogla samo da raste, uvek je postojao taj delic stotinke za reakciju koji bi mogao da nacini razliku. Medjutim PES vise ne pruza takvu slobodu u kontrolisanju igraca, previse je sve podredjeno unapred izracunatim animacijama i ceo utisak je da su igraci nekako tromi i drveni, bez mnogo slobode u kretanju. Sa druge strane poslednja fifa stvarno ima fluidan gejmplej, dosledan pravom fudbalu, animacije se ne ponavljaju kao u pesu, neverovatno su realne, pogotovu kolizija igraca. Jedino sto ide na ruku PES-u je da je grafika, po meni bolja od fife. Meniji, kontrole su sada skoro identicni. Cuo sam od ortaka koji je skinuo demo PES2011 za soni pre neki dan, da je Konami napravio jako dobru igru, i kako on kaze, nije ocekivao da ce napraviti toliku promenu…

Zadnji dobar PES. po meni, je bio PES 6. Prvo sam igrao ISS, jos na starom PSOne, pa onda Fifu 2000, 2001, i onda PES 5 i 6. I sada sam počeo ponovo Fifu :smiley:

Pa realno, ovo je prvi pravi pes u poslije sestice koji je vrijedan pomena, razlika je evidentna, i na osnovu onoga sta sam vidio u demu, prijatno sam iznenadjen. ALi ipak FIFA mi je prioritet i ove godine.

Ne razumem zasto uzimas ps3 verziju?Ako kupujes original sve ti je jedno,jer uz obe verzije dobijes daj kod.Ako uzimas pirata,ponovo sve jedno jer ces taj isti kod morati da kupis.

Pa mozda zato sto postoji mogucnost da bude banovan sa xboxom zbog drugih igara?..

FIFA serijal igram od RTWC "98, i ovo će mi biti dvadeset i neka verzija koju igram. Odlično je to što postoji izbor pa ljudi mogu da vide razlike, prednosti i mane u obe simulacije. Drago mi je da se Fifa vratila na PC, jer posle prošlogodišnje blamaže stvarno je bio red da nako nešto uradi po tom pitanju. Takođe su mi još draže neke nove stvari poput ProPassing sistema, koji je brzinu igre bukvalno prepolovio i to što možeš napokon da vidiš i “hidden skill” svakog igrača. Napokon je moguće sačuvati replay na konzoli. Nemam pojma zašto su se kretenisali do sada sa tim, kada je to bila sasvim obična stvar na PC i PS2. Novi Manager Mod takođe obećava. Pošto je gameplay koji se pojavio u demo-u poprilično bajat po rečima producenata, konačan sud o samom gameplay-u će dati korisnici za nekih desetak dana kada se pojavi finalna verzija igre.

U svakom slucaju imacemo dve igrive simulacije fudbala, e sad neka ce se igrati vise,neka manje. :slight_smile:

Orginal za ps3 bih uzeo (ako vec moram da kupujem orginal) jer postoji lik sa bench foruma wladimir koji organizuje online FIFA turnire i lige na ps3 tokom cijele godine. Prosle godine sam odigrao bas dosta utakmica sa mnogo ljudi sa prostora bivse YU i mogu reci da je to bilo jedno veoma fino i prijatno iskustvo. Tako da ne bi bilo lose oprobati se ponovo.

A i ako te banuju sa Livea, onda ti taj kod postaje neupotrebljiv, jer je vezan za acc.

MEni PES iz prostog razloga zato sto FIFU nisam nikada igrao ali ako kazete da je toliko dobra moracu da probam

Svakako moras da probas! Jako dobra igra,dosta bolja od PES-a vec 3godine :smiley:

Probacu ovu 2011 kada izadje, ali navika je cudo sto se tice PES-a.

Veruj mi da su mnogi presli u poslednje vreme sa PES-a na Fifu(cak i ja,a bio sam pravi pesoholicar).

Dobra je FIFA ali ipak PES.

Daj neke argumente.Sta PES?Sranje je?Extra je?Kazi lepo.

Na konzolama. Na PC-u, ovo je prva godina :slight_smile:

A ovo je xbox360 forum tako daaaa…:slight_smile:

Ljudi, koliko se dana pre zvanicnih datuma izlaska igara moze ocekivati da procuri verzija za download na nekom torrentu?

Zavisi. Nekad može biti 2 nedelje, nekad 1 nedelja, a nekad koji dan, ili baš dan pred izlazak.