PC Master Race vol. 3

Ako nije nasao sifru, znaci da nisi ulogovan na nalog na kom je sacuvana sifra. Trebas biti na windows nalogu na kom je sifra, ne mozes samo da odradis copy paste fajla i otvaras na drugom racunaru/nalogu

1 Like

Ne koristim chrome godinama, ali princip je svuda isti. Ako si ulogovan i logins sy ti synchovani sa google nalogom tamo mora biti sve sačuvano.
Ne treba ti nikakva skripta, ovo gore je najobicnija python sa funkcijom, ne mora da znači da radi ako su logins enkriptovani.
Udji u settings od browsera idi na saved passwords i treba sve ĆĄto ti je ikad sačuvano da moĆŸeĆĄ da eksportujes u html (njega moĆŸeĆĄ posle da otvoriĆĄ u notepadu) ili csv iz excella

1 Like

tu je i problem, odjednom nema nekih sacuvanih sajtova

Čudno .
A na nekom drugom uredjaju? Android ili drugi komp?
Vidi i ovde da li ti je sync na on
chrome://settings/syncSetup.

jeste, sve je na on. Cak i je bookmarkove izbrisao, ali nekako sam ih vratio. Dio sifri sam se sjetio, idemo dalje. Ono sto mi je zapalo za oko da je claude ai koji je bio voljan da ide najduze probaj ovo probaj ono, pomalo i gemini, grok je odmah rekao da to nije u redu, gpt nisam ni pitao.
instalirao sam visual cc, comfyui i slicno, pa mozda se nesto poremetilo.

Ne bi smelo u teoriji, mada iskreno sve logine drĆŸim u password manageru. Jedino onda ostaje supportu da piĆĄeĆĄ

1 Like

pasword manager na chrome?

Yes, imas Bitwarden kao app za komp, za telefone ali i kao ekstencije za browser-e.

Ja ga licno koristim kao app na kompu jer licenca je limitirana na jedan uredjaj, a ekstenzija se racuna kao dodatni uredjaj. Dok na telefonu mi je sve u Samsung Pass-u i onda on odmah komunicira sa Samsung Browser-om.

1 Like

Pa na bilo kom browseru radi. Ne volim google i alphabet. Odavno sam migrirao na firefox based browsere, debloatovan firefox, zen, waterfox, librewolf. JoĆĄ pre ovog sranja kad su ugasili Manifest2 i time efektivno blokirani ublock origin.

Mislim na password manager program sam po sebi. Ja recimo koristim KeePassXC.
Pre par godina mi se svideo jer ima i varijantu da ti on generiơe neke ludački kompleksne ơifre.
Otključavaơ tkzv sef iliti bazu passworda sa master passwordom, key fajlom ili u nekim baơ bitnim situacijama imaơ i hardverski ključ. Dok sam se jebavao sa cryptom koristio sam yubikey recimo. Uglavnom, fajl sa loginima je kod tebe, ekstenzija za browser za logovanje i naravno dobre prakse, ne koristiti isti password i onda ne razmiơljaơ kad dođe do databreacha.
Za android se zove KeePassDX

1 Like

Keepass je free, instaliracu ga. Da se barem ovo vise ne desava.

Rtx 5080 je 2000e kod madjara auuu bree
 Sad mi je jos drago sto sam uzeo 9070xt za 850e i 4080 sto jos uvek imam a kupio je pre dve god.za 1050e
 koliko mu 4080 dodje slabija od 5080, 15% max

1 Like

Da brate, ja kad sam uzimao (znaci ne naĆĄi kp trange frange) nego direktno u ipon je bila 1900eur. Kod ĆĄvaba 1200-1300. BaĆĄ pitah gemini kako na koju foru, kaĆŸe kao kod nemaca se poĆĄtuje msrp, mađari na tu cenu odvale svojih 27% poreza.
Sad je opet krenuo skok cena na zapadu, videh lika na redditu asus mu otkazao astral 5090 za ~4000$ i poslao novu cenu preko 5400$.
Bolest jbg

Sta smo kupili,kupili smo :slight_smile:

3 Likes

Bukvalno to. Za naredne kupovine tehnike ce morati opasno da se odvaja i stedi.

Mene posli mesec us*alo da uzmem top laptop za privatne stvari, da imam sta kad budem isao negde jer ovom ASUSu sto imam je pevnuo ekran i koristim ga na monitoru sve vreme, plus je 15.6 i ima oko 5 kg.
Uzeo sam Lenovo 14", ~1.3kg, ceo frame od metala, Intel i5 13 generacija (8 core-ova (4+4)/12 thread-ova), OLED ekran 400nita/1080p, 32GB DDR5-5600 rama na stikovima (nije lemljen na plocu), 1TB NVMe plus ima opciju/slot za jos jedan NVMe. Bukvalno se potrefilo da je sve ono sto sam ciljano trazio da uzmem, ali to nigde nije moglo da se nadje za manje od 110k. Cak ni kao refurbished opcija. Jedina mana svega je taj i5 koji voli da srce struju vise neko Ryzen alternativa koje naravno nije bilo kao opcija u verziji od 14".

Bio oko 95k, ja sam imao neke kupone plus poene na nalogu, izasao me oko 75 na kraju. Posle sam izjurio da vidim taj ram sto je u njemu koliko je, bukvalno samo ti stick-ovi su 520e, plus 120e NVMe. Sa trenutnim stanjem cene tehnike bolje nisam mogao da prodjem.

Macbook nisam hteo jer mi Neo ne radi posao, a Air ide daleko daleko vise od onoga sto sam hteo da dam. Plus bi to bio prvi i jedini Apple uredjaj tako da nemam ekosistem za to i ne znam sta bi od uredjaja koje imam radilo, takodje nisam nikad koristio macOS i ne znam koje su “narodne” mogucnosti za njega.

4 Likes

1 Like

Ode ti u PC
 Ovo je 9070XT?

Nista ne traje dugo kod mene :slightly_smiling_face:

Da, 9070xt ,9800x3d , 32gb Crosair platinum dominator cl30

2 Likes

Nju bas gledam i ja da nabavim uskoro
 ali odose cene u tri lepe, ponovo.

1 Like

Ne brini prodacu ja moj uskoro, znas proceduru hahah

5 Likes