PC Master Race vol. 3

Iskreno izgleda bas shit da ne kazem smece sa tim fazonom. ( samo moje misljenje ) nekom se to svidja

Kao djavo i te fore? :smiley:

Bas to, ali opet kazem mozda i gresim sto iznosim misljenje na glas :slightly_smiling_face:

Ma opusteno, a jeste mozda vec kic fazon, gledao sam neku sa 3x8pin da uzmem i reko ajde Powercolor cu, oni su ipak partner no1 pored Sapphire-a…a oni reaper i hellhound modeli su mi ultra odvratni

Nista spec.. dzaba kad nisi pro..

3 Likes

Srećno, da te dugo služi. Ja se lomim trenutno da li da uzmem nju, ili oled monitor. Na kraju će verovatno biti oboje, ako mi naleti neko za trenutnu gpu

2 Likes

Paaa s obzirom da imas vec 3090, veci boom bi ti bio Oled monitor…no,podrzavam kupovinu oba hehe :slight_smile:

Malo sam undervoltovao, predobra i tiha karta. Za 1440p maximala , fenomenalno sve ide u toj rezi

2 Likes

Sećaš li se možda gde si uzeo i za koliko?

Ne mogu da prelomim za oled pa to ti je.
Sviđa mi se ova nova 5ta genaracija qdoleda jer su konačno prešli na normalan rgb stripe pixel layout, ali većina modela ultrawide. To a i dalje nema nekog velikog skoka u brightnessu, sdr oko 300 nita na pgucdm3, i cena fenomenalnih 1500€ lol.
Na kraju ću da uzmem gpu, da prodam ovo grejno telo od nvidie i ako do tad ne bude qdoleda po normalnoj ceni uzeću lg tv od 42 i ajd u 3 pm.

Za sta me pitas, za GPU ili za Oled monitor? I 9070xt i Alienware AW3225QF sam uzeo na KP od Mega racunari, grafika me izasla 840e a monitor jos pre skoro 2 god, 1030e cini mi se… monitoru je i sad ta cena. Sta znam za Oled monitore, meni nikad tekst nije bio problem, veci mi je problem sto su osvetljeni ko k…. i sto im je HDR nikakav.. na sve to ABL pa kad krene da smanjuje osvetljenje, sou :smiley: Vise sam za TV, tu je bar osvetljenje cemu, oko 600 nita i na dalje, dok ovi monitori svega 300

A kako vidim ova nova gen qd oleda rgb, samo ultra wide a nema naznaka da ce biti nesto 27 i 32 inca

LG C5 42 za nepunih 700e je da nema dalje, i bilo kakvo razmisljanje o monitoru pored ovako necega,nema smisla.

4 Likes

Da da za grafu. To je znači ta cena otprilike. Hvala :slight_smile:
Ne znam ni šta je realna cena više iskreno kad i shopovi a i dosta njih na kp pumpa cene.

Ma da monitori su go k, pun reddit gray bandinga na woled, purple tinte na qdoledu, i još da plaćam asusu brand name premium i što ima rgb pozadi.
Imaju mi ovi usb hubovi svoju čar, da možeš periferije da ubdeš i samo switchuješ između kompova, i ovaj usb c pd za laptope/telefone.
Ali opet mi to deluje tanko u poređenju s tvima.
Znači bukvalno gledam amere po redditu kako uzimaju po 4 5 primeraka monitora i vraćaju svaki dok ne ubodu panel lutriju, first world problems valjda, jebem li ga.

1 Like

Da da, pratio sam ovu situaciju sa novim Woledima i neverovatno koliko ljudi kukaju, vracaju ih nazad ili se nadaju da ce neki 1005 ciklus ciscenja panela resiti banding a ono mosa heh :smiley:

Bio sam bas jedno vreme nalozen na neki novi Woled ali reko prevelik je rizik to…

1 Like

Uzeo sam Razer V3 HyperSpeed. I desava se to da kada dignem mis malo, makar i 1cm on izgubi signal i ne radi. I onda moram jedno 10puta da usb vadim i vracam, da bateirju vadim i vracem da bi se opet konektovao. Saveti?

Ne bi da ti stajem na muku, ali savet ti je da sledeći put ne uzimaš taj izmet od branda i njihove periferije. Idealno ako još uvek možeš vrati ga i uzmi nešto drugo.

Da ne gnjavim previše, nema direktne korelacije sa tvojim problemom, imao je zero day exploit sa njihovim starim softverom u windowsu, kad povežeš njihovu bilo koju periferiju da ti privilege escalation.

Suma sumarum prošlo mi je desetine uređaja, posebno miševa njihovih kroz ruke, od cobri, basiliska, vipera, do deathaddera i sve između. Komponente koje koriste u miševima od 200€ su na nivou nekog redragona, marvo i šta ti ja znam koji je sad popularan čajniz budžet brand.
Znači lagano ljudi na kineštinu zalepe svoj logo, malo rgba, i na cenu dodaju jednu nulu.

Pogledaj unutra kontakte pa probaj da pomeraš miš, da vidiš da li baterija gubi kontakt.
Ako da, standardna česta pojava.
Parčence plastike ako imaš sitan komad ili alu foliju isto možeš, probaj da izvučeš feder/oprugu nekim šrafcigerom, cilj ti je da baterije ne gube kontakt

1 Like

Hvala, iskreno bas nisam zadovoljan. Nisam do sad koristio razer, ako ovaj uspijem da sredim super i vise necu nijedan razer uzimati. Logitech g703 sam koristio ranije, bio mi je taman. Radio 2 godine i stao, pa rekoh ajde da uzmem ovaj. Ako imas neku preporuku za mis do 100e kazi. Ako nadjem g703 za dobru cijenu njega uzimam opet.

Zavisi šta kom odgovara od ergonomije jbg. Ja više volim krupnije miševe, nego ovo sad što se prodaje ko “gaming” tipa šuplja školjka, 20 30 grama itd.
Imam logi 502x neke 3 godine sigurno na desktopu, na laptopu neuništivi a4tech bloody v7, mislim da je kod mene od tipa 2015, najbolja ergonomija ikad, a na poslu keychron m6.
Na keychron sam morao da pristanem jer logi mx master 3 ima onu neku ekološku gumu i uvek posle par meseci do godinu se raspadne

1 Like

Pa mislim da je sa baterijom negdje 90grama savrseno. Ovaj v3 hyperspeer razor ima 82 sa baterijom. To je ok gramaza, samo mi se cini da je koji gram jos da bi bio perfektan, pod uslovom da radi kako treba naravno.

Razer je valjda najprecenjenije govno na svetu. Imam Razer Viper Ultimate i mogu reci da jedva cekam da crkne kako bih mogao da opravdam kupovinu novog :wink: Mis ko mis, nista posebno, tanko parcence plastike, ali njihov softver, nema sta mi nije radio racunaru i vecito kurslum pravio…tako da sa svezom instalacijom windowsa nije mi na pamet palo da opet to instaliram, vec sad ga koristim kao generic mis, dovoljno je sto mogu dpi da menjam i dostaa…

Cuo sam da su konacno presli na web based program sto je jedina dobra stvar ali mislim da vise kod mene Razer nece biti…

Na drugom kompu imam Logitech G304 i njihov softver ne pravi probleme i da kucnem sve je odlicno. Onaj superstrike 2 je kandidat da nasledi Vipera

1 Like

Evo posle dosta i cackanja i gledanja i citanja, kada promenim bateirje na razer misu on radi par dana ok, i onda kako vrijeme ide sve vise gubi se signal. Iako je baterija puna lupam 70posto. I ako hocu da mi nikad ne steka bukvalno svake par dana moram da mu stavljam nove baterije.Tako da sledeci mis ce mi sigurno bit sa integrisanom baterijom.

ima li chrome znalaca? Na chrome sam imao sacuvanih preko 500 sifri od sajtova, foruma, itd itd.
Bilo mi je muka da pisem sve u svesku, u svesku imam tek oko stotinjak. I odjednom kada hocu da udjem nemam vise passworde. Ulogovao sam se na google mail ali dzabe,guglao sam satima i nasao da postoji fajl koji se zove login data, otvorio sam preko notepada i vidio da su tu sajtovi , alivecinom su to znakovi i nemoze se procitati. Nasao sam skriptu preko neta kako da je otvorim,

@'
import os
import json
import base64
import sqlite3
import win32crypt
from cryptography.hazmat.primitives.ciphers.aead import AESGCM

folder_path = r"C:\Users\Administrator\Desktop\New folder (5)"
db_path = os.path.join(folder_path, "Login Data")
local_state_path = r"C:\Users\Administrator\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Local State"

if not os.path.exists(db_path):
    print(f"GREŠKA: U folderu '{folder_path}' nije pronađen fajl 'Login Data'.")
    exit()

with open(local_state_path, "r", encoding="utf-8") as f:
    local_state = json.load(f)

encrypted_key = base64.b64decode(local_state["os_crypt"]["encrypted_key"])[5:]
key = win32crypt.CryptUnprotectData(encrypted_key, None, None, None, 0)[1]

conn = sqlite3.connect(db_path)
cursor = conn.cursor()
cursor.execute("SELECT origin_url, username_value, password_value FROM logins")

output_file = os.path.join(folder_path, "sifre_izvučene.txt")
brojac = 0

with open(output_file, "w", encoding="utf-8") as out:
    for url, user, pwd in cursor.fetchall():
        if user or pwd:
            decrypted_pwd = ""
            if pwd and (pwd.startswith(b"v10") or pwd.startswith(b"v11")):
                try:
                    iv = pwd[3:15]
                    ciphertext = pwd[15:]
                    cipher = AESGCM(key)
                    decrypted_pwd = cipher.decrypt(iv, ciphertext, None).decode("utf-8")
                except Exception as e:
                    decrypted_pwd = f"[Greška pri dešifrovanju: {e}]"
            elif pwd:
                try:
                    decrypted_pwd = win32crypt.CryptUnprotectData(pwd, None, None, None, 0)[1].decode("utf-8")
                except:
                    decrypted_pwd = "[Nije dekodirano]"

out.write(f"Sajt: {url}\nKorisničko ime: {user}\nLozinka: {decrypted_pwd}\n" + "-"*40 + "\n")
            brojac += 1

conn.close()
print(f"USPEŠNO! Izvučeno je {brojac} naloga i sačuvano u fajlu 'sifre_izvučene.txt'.")
'@ | Out-File -Encoding utf8 dekodiraj.py

Ali samo mi pise Lozinka: [Nije dekodirano] za svaki sajt. Ima li neko ko je bas strucan da to odcepim nekako? Ai ne zeli da mi pomogne jer se boji da nije neka kradja itd.