Znas kako ce sad brate da ti radi Vice City s tom konfom? nisi svestan! ![]()
Igraj sa kontrolerom i na pc
Ma poklonio sam Xbox drugaru, tj njegovom sinu, a svejedno hoću da se nateram na miša i tastaturu. Imam kući jedan Xbox kontroler, ali mu ne radi RB, a i levi analog ne sluša. Ne znam da l’ to uopšte može da se popravi
Može.
Gde, šta, kako? I koliko? Je l’ se isplati ili da kupujem novi?
Još jedan mini PC
MINISFORUM G1/G1 Pro
Na Steam Machine mi je največi minus slabi specs, ovo je već nešto ali isto cijena paprena. 1430$ ili više. Može se apgrejdati za razliku od Steam Machine.
Pricam sa drugom nekim i smejem se pola sata, da su cene ram memorije ovoliko skocile
sve kontam sprdnja, likovi stavljaju mimove lancice sa ramom ![]()
pa ovo i spada u domen sprdnje ako ćemo realno. Predviđana da će biti još gore, i da će naravno uticati negativno i na cene gpua. Još jedan razlog za hejt ai-a, ako ih nije bilo dovoljno ![]()
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/1p7x7t1/900_for_64gb_ram_welcome_to_hell/
E jbg, a taman smo se “oporavili” od bitcoin manije…
Cene skacu katastrofa. Ja sam 28og uzeo Samsung 990 Evo Plus 2 TB za 15999 (akcija sa 17999), danas je 22999 (akcija za 25559). 29og sam uzeo 2x 16gb 3200Mhz SO-DIMM DDR4 Kingstone gde je jedan stick bio 9999, danas je jedan 12999 (akcija sa 14449).
Ovo je otislo gore u roku od oko 5 dana.
Ma begaj , taman sam mislio da predjem na AM5 i kad videh cene DDR5 rama znaci nije mi bilo dobro tako da je cela akcija kupovanja novog racunara propala , a nikad vise mi nije bio potrebniji…
Micron, jedan od 3 proizvodjača DDR memorije najavio juče sa napušta consumer tržšte jer pare leže u snabdevanju AI datacenters. Dabog propali (neće). Sa njima umire komplet Crucial brend.
Pre tačno godinu dana uzeo 32GB DDR5 za 79€, baš Crucial. Ista memorija je sada 290€.
Pošto je OpenAI pokupovao više od pola tržišta memorije kažu sa će potrajati i do 2028 dok se lanac snabdevanja ne stabilizuje.
Ovo će se naravno preneti i na cene PS6 i štogod bio sledeći Xbox.
Apokalipsa tačno za PC scenu.
znaci sljakam PS5 do 40. rodjendana (2030.) ![]()
Ja hteo da sklapam komp pocetkom sledece godine. Ideja je bila da uzmem 64GB DDR5 (cak je ideja bila i 128), 9950X3D, 5080 Super. Prvo je pocelo sa tim kada ce i da li ce u opste Super serija izaci, pa zatim ova havarija sa cenama rama su me totalno odbili, takodje mi nije prosla neka kombinacija da uzmem procesor. Tako da odustajem do daljnjeg.
Verovatno ce umesto PS5 pasti Pro, sad sam laptop nadogradio i njega cu da guram jos neki period. Sasvim solidno se idalje drzi (3080 16Gb rama, Ryzen 7 5800H, 32Gb Rama).
Ti si 2000. godište?!?!?!?
Ma koje 2000ito, mator je ko Biblija ![]()
Omakla mi se četvorka. ![]()
Tako se samo češlja. ![]()