PC Master Race vol. 3

update, nasao sam , bilo je dole sa desne strane skroz, ali kako sam gledao samo glavni meni nisam vidio. Hvala, sada cekamo sjutra da otvori open beta da vidim kakva je igra.

1 Like

To ti kažem, nemoguće da nema, na moj od i7 8gen je imalo, a ne na ovoj koja je za 10th gen.
Nisam hteo da budem taj koji bi ti predložio flash biosa, da ne bude pizdarije posle, ovaj update sa slike samo promeni default vrednost na on, kao što je na novijim pločama

1 Like

Da se nadovezem i ja na probleme :grinning_face_with_smiling_eyes:

@celahudini je tu full time support bio od same kupovine medjutim, ovo se desavalo ranije.

Uzeo sam racunar za 1500€ od proverenog momka, koji je koriscen od aprila nekih 6-7 dana. Kad se poceo gasiti prvih par puta, blue screen i restart videli smo da se nesto definitivno desava. Moram priznati opterecen tim stvarima koristio sam i chatgtp oko pronalazenja problema i naisao sam na to, da se desavalo i ranije. 1.8. sam ga ja kupio, a upalio sutra dan tek jer sam bio polomljenod puta i svega. Momak koji je bio middle man sto se kaze je pouzdan takodje u tom svetu, dosta ljudi sklapa kod njega. Zvao sam momka koji mi je prodao i kazw njemu se to nije desavalo ( mada po datumu jednom se desilo, a da nije primetilo )
Posto ima domacu garanciju bio je u fazonu, salji ga tamo da rese gde sam ja rekao da necu da se jebavam sa shopovima posls 10 dana kupovine plus se ranije desavalo. Jedina opcija je reko da mi vratis pare ili da resis kako znas i umes. Kako ce se resiti i hoce li, ne znam ali uskoro treba da se sastanem sa momkom koji ga je podesavao da istestira kako kaze sve i vidi jel ima neki problem. Sto se mene tice, jos jedan dokaz da sam baksuz i ne polazem previse nade u pozitivan ishod. Eto, malo se raspisao da se izjadam :joy: inace to kad se desi pri paljenju da se restartuje, najnormalnije se koristi posle toga.

Pre 9 godina sam kupio polovnu graficku od momka iz Ns koji je rekao ma sve top ( tad se rudarilo ) posle 2 dana je random pojacavala ventove i poletala, nasao sam lika i reko bato kako hoces da je pojedes, horizontalno ili vertikalno? Pare su uredno vracene , a njemu kartica. Sve od tad sam rekao nikad vise polovno i sad pojedem opet govno.

Skalper aka Fabri :joy:

2 Likes

4 Likes

Moja gaming era se zavrsava sa ovim kompom :saluting_face:

2 Likes

@MladenVR spremaj pare za koNp :grin:

2 Likes

Ma ne zezaj bre, biće to dobro, rešiće se, ne mrači :slight_smile:
Nije ni sa novim uvek sve zagarantovano da će da radi out of the box.
Kad sam sastavljao pretposlednju konfiguraciju nategnut budžet bio i zadržim staro kućište thermaltake gde je sve bilo knap, a stručnjak uzmem đerdap 2 air cooler noctua nhd15.
Na kraju bios ploče je bio starijeg datuma i nije podržavao ddr4 na 3200 i nije davao sliku.
Bukvalno od vađenja, stavljanja, dijagnostike sistemom eliminacije ruke bile krvave dok mi nije dao sliku sa nekim budžet sporim ramom i dok nisam flešovao bios na noviji, posle sve radilo.

1 Like

Dosta je i izdrzao :joy:

2 Likes

Ovo je prica koju je vrlo verovatno tesko poverovati i sled dogadjaja ali kad sam ja u pitanju sve ce vam biti jasno :slightly_smiling_face: Pisao sam gore o problemu sa racunarom, momak od koga sam kupio na kraju je pristao da posalje drugara koji se bavi ozbiljno racunarima i odradio sistem, testiranje, optimizacija i sta sve nije rekao da treba. Krenuo iz Bga, kod Nsa im zaglavi volan na sred puta , pukne kais i tu pocinje haos :smiley: Nije bilo izvodljivo pre 20h da dodje majstor pa sam ponudio da dodjem po njega, na kraju se ispostavilo da je drugar jedan kabrioletom otisao,pa nije bilo mesta da idem sa njim. On je jako nepoverljiv lik ( sto razumem ) i tripovao se da ga neko ne pokrade ili slicno tome ( jer je googlao njegovo ime i prezime i ispostavi se da je lik osudjivan za neka dela :joy: ) , da nisam spomenuo da je on stranac pa zato ta sumnja i sve. Otisao je po njega, pa u povratku kad su krenuli do mene niko se nije javljao na fon , ja reko sta je sad. Posle par min, javlja se drugar i kaze zaustavila ih policija i dobili su kaznu za prekoracenje brzine. Tek oko 21h su dosli i tu je radio sve do 1 ujutru. Komp manje vise videcemo situaciju sad posle svega novog odradjenog i testiranog , al dan teska dzungla :smiley:

3 Likes

A sta da ti kazem zapali ga i sledeci put kad budes ista kupovao obavezno zovi popa da ti to okadi i mirno spavaj. Salu na stranu ove sitnice umeju da ubiju coveka eto meni se desilo da mi posle igranja graficka zapuca na 100% utilization i ne spusta se zbog losih drajvera i 3 dana sam resavao problem sve dok nisam odlucio da instaliram minimalne drajvere odnosno doslovno samo klot drajvere bez aplikacije i bilo cega i nakon toga resih se problema al eto 3 dana sam istrazivao kako i sta. Sad da me pitas ostavio bi da radi na 100% pa neka crkne…

uh kako tako stvari znaju da te poremete skroz, a cesto ispadne da je neka mala sitnica…

Šta na kraju samo windows problem? Ne razumem baš, ali me ne bi čudilo.
Kaži mi nije bilo više reseta? I jel ti ima onog mirisa prašine?

Tesko da je do Windowsa. Spremam 700€ za komp :rofl:

2 Likes

Spremaj. Ni lamborgini se ne popravlja ovoliko vremena, ima tu nesto :grin:

3 Likes

Pa ono, trenutno sve ok radi i nije bilo gasenja. Strah me je da odem u one errore i bilo sta cackam :smiley: Da, kako je instalirao windows posto je rekao da je na maticnoj, tokom instalacije se iskopcao sa neta, offline radio neki setup i posle se tako povezao. Taj miris sam pitao, kaze da je to ok sve i standardno za komponente

1 Like

gde nije okej, sigurno pusta freon zbog hladjenja :joy:

2 Likes

kada upalim chrome prbih par sekundi blokira browser, fan se pojaca i konzuimacija rama krene 50-100posto, zasto? 16gb bi trebalo da je dovoljno.

Edge je dosta bolji na windozi

Naravno da sam pojeo govance i potrošio mnogo više nego što sam planirao i uzeo 7800x3D i 5070ti. A onda sam uzeo i oled monitor kad već jedem govna (Gigabyte MO27Q2), nove zvučnike, novu tastaturu i miša… Najveći utisak mi je koliko je sve tiho. Ranije sam imao neki neki Be Quiet - Deep Rock ili Dark Rock i bio je bučan u 3 lepe. Sad sam uzeo Thermalright Phantom Spirit i ništa se ne čuje, temp su oko 34C u idle i cca 60-61C u Prime95.

Nego nikako ne mogu da se naviknem na tastaturu, još pre 20 godina sam prešao na kontroler kad sam krenuo da igram PES i NBA, a nakon što sam počeo da igram i ove normalne igre na Xbox-u, skroz sam se navikao na ovaj njihov kontroler. Neki savet?

1 Like