PC Master Race vol. 3

600 je iznad budzeta , a imam saphire nitro 7800xt novu za 450€ u ponudi takodje

Gde si nasao 5070 za 530e? KP? Velike su sanse da je nemaju na stanju, mada ja ne mogu da nadjem takvu ponudu. Mislim nije da mintreba, al ako ima 5070 za 530e, onda nema sta da se razmislja

Na KP. Ima ih što stave jednu cenu, pa ti onda grunu 15-20% skuplje kad ih pitaš. Vidim da neki iz Beograda ima Gigabyte Gaming OC za 550, spremnu za preuzimanje, zlatni oglas

1 Like

Ja sam se ponovio na poslu, poslije drndanja nekog Ideapad-a uzeo Lenovo Legion 5 16irx916

Specifikacije bombona

Monitor 16″ WQXGA (2560×1600) AG 165Hz
i9 14900hx 24C, do 5,8 Ghz
RAM 32GB DDR5
NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB GDDR6

Koliko vidim sve leti na njemu, tako da će na njemu da radi minesweeper u 1000 frejmova

5 Likes

Ja distrohopujem ima skoro nekih godinu dana, doduše sve u vm. I skoro mi izleteo povoljno neki thinkpad pa krenuo sa pingvinom i na “bare metal” .
Neverovatno je koliko su neki distroi napredovali zadnjih godina, samo pokazuje koliko je m$ izgubio kompas i otišao u 3pm.
Čak ima i opcija za ljude alergične na terminal. I neverovatno, sve jebeno radi out of the box. Fingerprint reader, wwan, bluetooth, touch screen. Nema update mi sjebao i sl.

Sa druge strane spektruma, imao pre par meseci problem sa digitalnom licencom win11 na microsoft surface, semdice natezanja po forumima i sa supportom i isto ko sa zidom da razgovaraš, zvanično ne podržava surface 4 pro i tjt. Kupi novi proizvod kaže sekta.
Da bi na kraju sam rešio problem sa mrtvim xml fajlom od par kb za unattended inatall.
E pa zvanično im ga metnem majci u očnu duplju nepismeno nesposobnu.

Samo kad ne bi na pcu imalo 730 različitih launchera sutra bi prešao full time i na desktopu na pingvina i mrš u qrac za sva vremena.

1 Like

Ja sam htio uzeti Macbook Pro M4, ali jedan program na kojem svakodnevno radim ne radi na MacOS, samo Win.

Windows kao platforma je smeće neopjevano, doduše ja mu pjevam svako malo na forumu.

Prije par dana odradimo neki dobar posao, htio u Teams poslati money.gif, na Teams naravno nemer, pošto pretraga gifova nije radila, mogao sam poslati samo neku pandu na početnom gif ekranu.

Njihova Outlook aplikacija nema pinovane mailove, pretraga mailova užasna.

Sačuvao jedan dokument i poslije minute ne mogu ga naći na pretrazi, ali mi je ponudio milion nekih lažnih linkova ka netu, elem dokument je sačuvan na OneDrive, našao gd preko exel searcha.

Na jednom sastanku dva puta mi zabode exel kao program, mora komplet reset.

Ovo se sve desilo od utorka.

Pa ne znam , ja koristim sve sto si pomenuo doslovno po 12sati i nisam bas naisao na toliko problema. Da je super, nije , al ne znam za bolje u ovom trenutku.

Slična priča kao i kod nas. Očekuje te da držiš teams 8h aktivan, neoptimizovan komad smeća sa memory leakom, koji jede resursa pa skoro ko adobe prorami ili neka indie igra. I još 6 programa, browser sa minimum 20 otvorenih tabova u svakom trenutku.
Ali ako skreneš pažnju da postoji ltsc, iot ltsc edicija bez bloata, bez jebenog kopilota i recalla ili ne daj bože tražiš mašinu sa više rama, ti “hoćeš da hakerišeš”
Ej, državna firma, hiljade mašina sa aktivnim recallom koji svaki čas pravi snapshot svega i šalje tamo negde pa prodaje data brokerima.
To nije security risk.
Da ne pričam moroni od msa što 2 godine nisu u stanju da patchuju zero day sa ipv6 adresama.
Pustio im na sastanku skriptu sa githuba gde sam contributor. Skenira i nađe 49 načina da ti omogući remote code execution i account privilege escalation.
Ma jok, sve je u redu, ja sam paranoik :grin:
1000075542

2 Likes

Minesweeper leti!

4 Likes

Vidi sta je ovih sportskih vodica :grin:

Svi u firmi sportisti, sve bez zukera, a monster se udara zajedno sa kafom.

Petkom monster, kafa, rakija :smiley:

3 Likes

YOLO sto bi rekli mladjani :laughing:

1 Like

Neka preporuka za 1440p monitor za kupovinu u srbistanu?
Dao bih do 350-400 evra.

G5 odyssey

1 Like

Moze i G6

2 Likes

Tako je

ima li neko savjet? Nece da mi upali fb6 dok ne odradim secure boot. Ali na biosu nemam tu opciju.

Da li da updatujem bios? Koliko vidim imam prvu verziju iz 2021, dali da instaliram najnoviju?
https://www.msi.com/Motherboard/B560M-PRO-VDH/support
Posto vidim na sajtu da su 2022 dodali za secure boot.

Ne moraš da updateuješ bios. Moralo bi na bilo kojoj verziji da ima opcija

1 Like

nema je, to me zbunjuje.

E da ga jebem onda. Za am5 ploče imaju fallback bios ako se nešto sjebe.
Al ne bi ti preporučio pa da se nešto posle sjebe i ja da budem krivac :rofl:.
Ako si svestan rizika, isti prihvataš, budi siguran da nije beta bios nego stable i probaj jbg

1 Like