Drugari, odustao sam gotovog builda preko sajta, sa druge strane mozda je ipak bolje sklopiti masinu kako valja, tako da sam poslusao vas savet , a i savet od drugara koji je sam sklapao zver ( a pre toga kupio kantu) S tim u vezi,ponudite novo za budzet 120k-150k maksimala.
Edit : ovo sam dobio u ponudi za 160k
Al moze korigovati na 150k sa estetikom
Ja mislim da ti je taj i9 preskup i overkill za tvoje potrebe i tu grafičku. Neki Ryzen 5 7600 je skroz ok, a za njega ti ne treba vodeno hlađenje, dovoljno je i budžetsko vazdušno. B650 ploče su sad ok sa cenama. Mislim da sam video da se 4070 prodaje za tipa 58-59k u radnjama, a ona ti je malo jača od 5060 ti, a imaš svašta na KP za ok lovu ako nisi gadljiv na polovne gpu. Ako se odlučiš za 5060 ti, gledaj samo da bude verzija sa 16gb vram-a.
Hvala brate , mislim da cu ici nesto na ovaj fazon
Ryzen 7700
B650 eagle
32gb ddr5 6000mhz cl30
Thermalright Pearls Assassin 120Se
Kingston m.2 ssd 1tb
Rx 7800xt 16gb
750w gold napajanje
Oko 1050€
Пусти га нека набуџи комп, па ћу га ја после 2 месеца откупити по некој багателној цени, кад га прође мерак. ![]()
А колика ти је разлика да добациш до 7900?
Ahahah realno
A za 7900, dosta je skuplja, a i zasto bi isao na to? Gledao sam 7900gree verziju, 5-8% da kazes je bolja
Зато што си цоА Скалпер 240 херц про ?
7900 uopšte nema smisla pored 9070 i 9070 xt, koje em imaju istu sirovu snagu, em imaju drastično bolje rt performanse i ono važnije - fsr 4, koji je neuporedivo bolji u odnosu na prethodne iteracije i lagano staje na crtu dlss. Ja sam iskreno hteo da uzmem 9070 xt, ali su me iznervirali fanbojevi sa reddita, pa sam poludeo i uzeo 5070 ti.
Да ли ?
Apsolutno. Pogledaj Hardware Unboxed i Gamers Nexus klipove. Eventualno trebaš da zumiraš 300% da bi video neke sitnice koje ni ne primetiš tokom igranja.
Знам да у прошлој генерацији јесу били бољи, имали напредак али не баш на нивоу Нвидије. Ако су се сад толико приближили, мени драго. Свакако АМД нуди најбољи однос уложено/добијено.
Dobio sam ponudu sad za ovaj racunar, naravno gledao bi max 1400 da dam ako vredi, jeste u garanciji i iz domace radnje al je malo izvan budzeta
Ma ne treba ti 7800x3d. On jeste najjači gaming cpu uz 9800x3d, ali je njegova namena multiplejer rokanja gde konstantno juriš sulude cifre, a na 1440p su te razlike još manje. Bolje uzeti jeftiniji cpu i jaču grafičku. Ja bih pre gledao Ryzen 5 7600 i RX 9070
А и ово 24 месеци унуверзална гаранција ми је циркус. Ја бих пре јурио засебно ове компоненте у разним радњама.
Процесор му је добар булетпруф за будућност, али знајући њега, само ће усрећити будућег купца.
Mozda malo noob pitanje, koja je razlika izmedju ryzen 5 7600 i ryzen 7 7700 ?
Plus,ova grafika rx7800xt 16gb je za izbegavanje ili ne? Ne znam razliku u ceni za 9070 sa njom, ova je asus oko 500€ nova kod madjara
Razlika je u broju jezgara (6 vs 8) i nešto višim klokovima. R7 ima malo jače single core perf i malo jače multi-core performanse (nebitno za gejming). Sve je to tu negde, R7 je tipa 10% brži u nekim igrama.
Dobra je 7800xt, jedina mana je što je last gen i nema podršku za fsr 4, mada se pominje da će dobiti, ali upitno je koliko će biti upotrebljivo jer nemaju FP8 podršku. Vidim da RX 9070 oglašavaju za oko 600€, a RTX 5070 za oko 530. Ja mislim da vredi dodati 30-40€ za malo bolju grafiku sa svim tehnologijama, ali ja baš i nisam relevantan, jer se zalećem ko mamlaz. Sad fantaziram da uzmem oled monitor ![]()
То је смешна цена за новију технологију. Глупо је да за ту разлику иде онда на 7800.
Vidi, 7800xt je vrlo jaka gpu i neće biti igre koju neće moći da odvrne na 1440p, ali je 500e jaka cena kad za slične pare imaš current gen. I 5070 i 9070 su odlične karte i imaju sve što treba da narednih 5 godina uživa, ako ne i više.