Pogodila ga Sinanova pesma pa je odlucio da “povuce” liniju ![]()
Nema mu spasa,to je hardverski kvar
Sve je postalo pepeo i dim, remaster, sunce ti poljubim ![]()

Monitor ima jedno 5,6 godina, tako da mozda je doslo vrijeme da se promjeni.
Isplati li se cimati se oko ovoga:
Jeli realno da 16gb ram nije dovoljan?
OW je poceo da steka a cpu i gpu obicno ne idu preko 30%, slusao sam neki podcast dok sam igrao. Kad vidim da ram ide 90+ posto.
Udjoh na task manager, OW je uzimao 8, odmah posle njega je bio chrome. Kada sam ugasio podcast igra je igrala normalno.
I kako da maknem ovo kada ga ne koristim da mi ne trosi, evo samo 4 taba na chrome i vec 40posto zauzima.
Jedan tab google.com zauzima oko 1posto samo sto je otvoren.
Google Chrome trosi jako puno
Koristi edge
Ne vredi. Edge ja takodje baziran na chromiumu, isti mu djavo
I kada iskljucim sve drugo sem OW i dalje je ram na 80, to mi nije normalno. Ipak OW nije zahtjevan uopste.
Manje zauzima rama imam surface sa 4gb na chrome jedva radi na edge dosta bolja priča
Ovaj Antimalware mislim da uzima toliko RAM-a jer se trenutno radi skeniranje (Windows Defender scan) , trebalo bi da se vrati u normalu vrlo brzo . Google je stara priča.
Ja sam prešao sa Chrome na Edge. Vidno je bolji i manje RAM-a koristi.
Jako vam je dobra alternativa Brave. Takodje je na based on chromium. Mogu se isntalirati sve ekstenzije kao na google chrome, vec ima built in ad blocker.
Incognito ima opciju da otvori klasican incognito ili da otvori sa vpn + tor.
Takodje se profil lako moze prebaciti sa ostalih pretrazivaca na njega, tako da bukmarci zajedno sa passwordima se mogu prebaciti bukvalno u 2 klika.
Generalno jako dobar browser
Samo Firefox + uBlock i ko bog surfujes netom .
Probajte zen + uBlock + AdNauseam https://zen-browser.app/
Nesto mi jede memoriju, svako malo brisem nesto.
Tipa sad sam snimao jedan kurs jer ide lajv a nmg da ga pogledam, uzeo je snimak 1.5gb, a meni skinuto 5gb nzm sto.
Zdravo svima. Novi sam član i imam problem sa mojom PC konfiguracijom.
Molim nekoga da mi pomogne, u pitanju je seckanje/stuttering u pojedinim igrama. Npr. Sada igram Warhammer 40k Space Marine 2. Fps sam ograničio na 60 frejmova ali ne pomaže. Bude sve u redu i odjednom počinje štucanje. Bilo bi super kada bi me neko uputio na to kako da rešim ovaj frustrijajući problem. Konfiguracija u pitanju:
Motherboard: Asus Tuf Gaming B550M-E
CPU: AMD Ryzen 9 5900X 3.7 Ghz
GPU: AMD RX 6750 XT 12GB
RAM: 32GB 2666 MHz
PSU: Chieftec Atmos Series 750W
Monitor je neki LG Ultragear, 2k rezolucija. Btw. Kada sam tek sklopio računar nisam imao ovaj problem, problem je nastao neka 2 meseca nakon korišćenja. Molim za pomoć
Ljudi promenio sam monitor, uzeo sam ovaj: Fast IPS Gaming monitor Full HD monitor za igranje 24M2N3200S/00 | Evnia
I rekoh aj da oprobam partiju OW, i izbaca me.
Znaci pustim igru, on samo 3,4 sekunde black screen i minimizuje igru. Ja kliknem na nju, on 3,4 sekunde crno i opet izbaci i sve tako.
Iz x puta je usao u igru, igrao sam 3,4 minute. Onda je opet minimizirao tab igre, i nije htio da vrati u igru uopste.
Idemoooo ![]()