Mozda ovako nesto. Ne znam koliko se isplati sad bas na monitoru stedeti pored jedne solidne konfiguracije. Ipak ces stalno da gledas u njega i definitivno je bitna stavka. Vidim da imaju AOC jeftinije varijante, ali sa njima nemam iskustva.
ili mozda neki SAMSUNG 27’’ Odyssey G5.
Alternativno mozes da igras u windowed mode, i mozes da napravis velicinu ekrana kako ti odgovara na oledu. Ja sam dugo koristio tv kao Ultrawide monitor. Tu pomaze program kao FancyZones npr. Mada na duge staze nije dobra ideja te “starije” olede koristiti kao monitor. Ti rece onomad da imas B8 ili B9?
Kao treci predlog, Monitors Unboxed su jedan od boljih izvora informacija o gaming monitorima, svih cenovnih rangova. Pa ako ako zelis neko svoje istrazivanje da odradis, njih preporucujem.
Imam B8, ali sam prestao da vodim racuna o njemu jer vec ima burn in od Fifa interfejsa (naravno…). Veci mi je problem sto hocu da imam blize ocima monitor, pozicija u dnevnoj sobi TV-a, kao i sto nekada hocu uporedo TV dok radim. Sve to hibridna varijanta onemogucava.
Iskreno svidjaju mi se malo egzoticnije zverke kao G9, ali je ipak preskup za moje potrebe (that escalated od jeftine budzetske varijante).
G5 mi je kul i vidim da je najniza cena 315e za 32". Ne svidja mi se sto nije ultrawide, ali kontam da bih ionako zavrsio sa black barovima sa strane u vecini igara koje nemaju ultrawide nativni support tako da je screen realeastate tu upptrebljiv samo za produktivnost (nazovimo tako moje brljanje po Unity-u). Takodje, znam da ce me nervirati ghosting, curved ekran ima solidan potencijal da me sam po sebi dovede do ludila, a moram reci da nasim ocima koje su vec navikle na (fenomenalne) ekrane mobilnih, ipadove, oled televizore, parimo oci na iMacove u prodavnici, mat ekran deluje jako impotentno. Ali izgleda da se glossy ekrani jednostavno nisu primili kod PCMR, sta ces.
Ovaj tvoj jutjub recommended je inace pomalo neprimenjiv u srbiji jer su cene negde i duplo vece (bas za ovaj LG koji je prvi na spisku za 2K). AOC je zapravo dobra ideja pa cu razmisliti.
Buraz skoro sve igre imaju podrsku za 21:9 nemoj to da te brine samo ce ti YT biti sa barovima …Ako ne planiras konzolu na njemu 21:9 je fantasticna opcija samo je bitno da nije ispod 3.440 x 1.440 Pixela jer sve ispod je smece kvalitet slike
Fora je sto ovaj 3.440 x 1.440 dodje zapravo 2k kvalitet samo je prosiren. Ako uzmes ispod bice ti 1080p sto je danas poprilicno lose pogotovo na 21:9 monitoru jos ako je 32" pikseli ko kuca.
Gledam ove cene kod nas u prodavnicama, nisu normalne. Za moju konfiguraciju koju sam platio 899eur, od 180k do 240k variraju. Maltene sam duplo ustedeo preko KP. Takodje sam zadovoljan sto se barijera ulaska za PCVR dobrano spustila ispod 1000e, kontam da je i ovo moje overkill trenutno, sta se sve nudi u PCVR sferi. Dodacu jos malo rama i veci m2, monitor razmatram jos uvek. Evo i cena, ko zeli da se upusti u avanturu sa sklapanjem kod domacih hostaplera.
Za te pare odlicna,ljudi bi da bude jeftina da ne vuce puno struje i da gura sve kao da je 3080 tesko je to a nema ni smisla zbog nas koji smo kupili dosta skuplje modele.
Ko je na 1060 ili 2060 karti odlican upgrade.
To je i razlog zasto sam privremeno odustao. Oprema se novi dom a trebalo bi mi minimalno 700 eura za nesto polovno da iti malo vrijedi. Ne mogu si nikako opravdati trošak i dati toliko samo da bi imao uređaj koji može pokrenuti još par playstation ekskluziva.
Možda da prodam xbox ali onda trebam novi monitor ne mogu nazad na bilo kakav drlog nakon dobrog velikog TV-a
To je ta neka priča već neko vreme jbg. Isto je i sa periferijama, gledam da uzmem sebi mx master 3s, na kp 80€, na gigaqrcu AKCIJA 15k, akcijska cena jbt.
Mislim da igraju najviše na kartu što znaju da narod nema keša pa sa odloženim pristaje i na apsurdne marže. Ali tako nam je jbg, kad više “legalno” u zemlji ne možeš da uzmeš ni mouse pad od 200 dindži da ne ide preko vođe, brata ili kumova