PC Master Race vol. 3

Pa ja moju 570 4gb sam stavio na prodaju za 220e. Eee u decembru su isle od 80 pa navise…
Reko’ zasto da ne iskoristim trenutak i prodam a ionako je i koristim za Bog zna sta, jedino CS go ponekad. Ovako cu je uglaviti za 200 i dodam jos stodzu i kupim XBS S. Bar tako razmisljam ili da mozda uzmem XBX? Sta mislite sta je bolje novi S ili stariji X po vama?

Kao neko ko je doskora imao oba. Series S. Pogotovo ako planiras dugorocno da ga zadrzis.
O tome sam vise puta pisao, tako da ne bih opet razvlacio.

5 Likes

SS definitivno.

1 Like

Evo zasto ce Mac za mene biti uvek no1. Ovo je windows 10

Džaba pokusavam da se naviknem, mac je mac.

Ovakvo zabadanje na modernoj konfiguraciji, zaista neverovatno… posle se pitamo zasto Mac kosta koliko kosta…

To ja tupim i za telefone. Sto ne mogu ljudi ili ne zele da shvate.
Kaze neko pa isti procesor ili ekran isti kao npr Huawei.
Ali nije… ovde placas to sto imas os koji niko drugi nema i armiju ljudi koji stoje iza njega da bi on radio savrseno.

Ma da moram da dodam da kucu bez PC-a ne mogu da zamislim. Posto imam oba. Ali ipak je navika cudo i pc je pc.

1 Like

Ovaj komp sam uzeo cisto iz radoznalosti i prica kako win10 radi savrseno. Cak sam i kupio windows da ne bi bilo zabune. Ali ne…. Bačene pare.

Mac kupis i dobijes operativni sistem za DŽ, a radi neuporedivo bolje od bilo kojeg u ovom momentu. Moj stariji macbook pro radi bolje od ovog kompa.
Valjda su se ljudi na windowsu navikli na zabadanja i slicno , ja nisam i necu. :grimacing::grimacing:

Ono sto najbolje pravi Microsoft je Xbox, sve ostalo je katastrofa.

1 Like

Uzmi Linux da progledaš onda

1 Like

Daj nezezaj, to je agonija sem za mali broj specijalizovanih ljudi.
Bezi nikako. To je uzassss.
Win odlican za sve sto ti u zivotu treba.
Os ko ima da plati i zeli.
Ali win je uz sve najkompletnija prica.

Takav je meni ios koji ti hvališ.Samo sam napravio paralelu.Ako ti odgovara blago tebi a meni je bezveze.Linux mi završava posao ali ga ne hvalim na svakom korakuv

Imam i linux zato i pricam. Nije za siroke mase.
Dok Os jeste.
Sto cifre i govore.
Upotreba linux-a nikada nije presla 1.8% nikada.

Ali uvjek imaš primjera da se neko kune u osx kao u postu iznad a imaš ljude kojima je win10 sve.

Fora je u tome sto tu ne zabada windows nego mrtvi exel. Najgori program ikada, ja ne znam kako mu nisu neku zamenu napravili nego ga svi koriste, jeziv je.

@marko_gts Ma nije ni osx, to je vise za entuzijaste i za neke specificne potrebe uglavnom umetničke, to lepo radi, a znamo svi zasto lepo radi. Zastupljenost mu je isto nula.

2 Likes

Sto se mene tice win je nezamenjiv. Kada bih morao da biram biram win uvek. Ipak je tu izbor najveci.
@gospodin_covek
Na kompu gde mi je linux koristim open office.
Nije ni tu zlatno. Ima i tu bagova i gluposti.

Libre office je isto ok

Zastuplenost mu je oko 9-11% sto je ogromna cifra kada se uzme u obzir da je uglavnom to na MAC racunarima.
Dok su svi ostali na PC gde mozes da guras sta hoces. Mozes win mozes linux. Pa opet niko ne bira taj dzabe linux.
Tako da je tih 9% os ogromna cifra.

Voleo bih da samo neko definiše koju prednost ima Linux i Windows naspram MACOS-a.

Neko ko je koristio i uporedjivao. Da ne bude da kudim neki sistem ja sam veci deo zivota na Mac-u tako da zaista tu prednost nekog drugog sistema ne vidim. Uz Mac imam sve sto mi treba i nekako mi je tesko da nesto drugo koristim. Da li sam samo previse usao u taj apple ekosistem ili nesto drugo ne znam… ? Meni je recimo pages milion puta bolji od word-a i td itd… sve to dobijam za dž a ono profi kupujem naravno. Antivirus u zivotu nisam koristio niti imao problema sa racunarom osim sa punjacima. Sve sto sam ikada pozeleo da uradim na Mac-u to sam i uradio. Zastupljenost je 0 jedino kod nas u Srbiji i siromasnim zemljama.

@gospodin_covek sta drugo kao zamenu za word na windows-u a da recimo drugi mogu otvoriti te dokumente?

To moja zena koristi. Kaze ok. Nekad ima frku kada se razmenjuje fajlovima sa kinezima ali ok.

Kazem ti da ja imam sva tri sistema.
I tvrdim da uz sve bagove i sranja win je najbolji sistem ikada. Najkompletniji gde nemas kompromise koje imas na ostalima. Da ne pominjem pirateriju.

Sto se tice office pa mozes da goristis bilo sta osim MS office i svi imaju mogucnost snimanja i rada u formatima kpji su podrzani svuda.

1 Like

Pa nista, nema nista drugo, a ceo office je jedno komplet smece.

Ajde Outlook mi je podnosljiv, on ima bas nekih korisnih stvari.

Sad eto imam windows pored Mac-a pa cu jos neko vreme da istrazujem. Ja zaista ne vidim kompromise kod Mac-a, odnosno nesto sto moze win a mac ne moze. Ali ko ce ga znati mozda koristimo drugacije stvari…

Navikao sam da bacim telefon negde dok radim na racunari i onda razgovaram i saljem poruke sve sa Mac-a. To na windows-u nemam, ne znam da li moze nekako?